Παπαθεοδώρου: «Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία -Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Παπαθεοδώρου: «Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία -Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας»
Photo Credits: INTIME

Χείμαρρος ο προπονητής της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για όλα

Ηλίας Παπαθεοδώρου για όλα!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, λίγες μέρες μετά το Final 8 του BCL άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τα αίτια της ήττας από την Μπούργος, την επόμενη μέρα της ομάδας, ενώ τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ρόστερ.

Όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Αρχικά ανέφερε: «Αντιμετωπίσαμε όπως όλος ο κόσμος μια ιδιαίτερη συνθήκη. Εμείς μπήκαμε σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη. Μαζευτήκαμε αρκετά νωρίτερα έχοντας έναν μεγάλο στόχο όπως το Final 8. Το είχε δουλέψει η ομάδα και ο οργανισμός. Ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση για όλους, γιατί μετά από αποχή 6 μηνών από κάθε προπόνηση να μπουν σε ένα πρωτάθλημα όπως το Φάιναλ 8 και να προετοιμαστούν για κάτι σημαντικό. Το βιώσαμε και τώρα θα προετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Για το πώς βίωσε την προετοιμασία ενόψει Final 8: «Η προετοιμασία είχε αρκετά θέματα. Υπήρχαν κάθε εβδομάδα 2 τεστ Covid 19. Υπήρχε ένα κρούσμα κορωνοϊού και φύγαμε από τα Γιάννενα. Σταμάτησαν οι προπονήσεις για 4-5 μέρες. Αρχίσαμε μετά τα φιλικά για να προσαρμόσουμε τους νέους παίκτες και να βρούμε τη χημεία μας. Ήταν έντονα τα συναισθήματα. Όταν φτάνεις στο τέλος της διαδρομής τα συναισθήματα είναι έντονα. Υπήρχε εναλλαγή συναισθημάτων. Προσμονή, χαρά και φυσικά λύπη και στεναχώρια για τον χαμένο τελικό της Κυριακής».

Για την πνευματική προετοιμασία των παικτών: «Το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της διαδικασίας ήταν αυτό που προηγήθηκε. Σε περίπου 45 μέρες θα έπρεπε να προετοιμαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ετοιμαστούν για 3 παιχνίδια που θα δώσουν ένα τρόπαιο. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Όλοι λειτουργήσαμε σε αχαρτογράφητα νερά. Στο τελείωμα αυτής της διαδρομής είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτρουργήσαμε. Κερδίσαμε και χάσαμε σαν ομάδα. Μείναμε ενωμένοι και με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστούμε για κάτι καινούργιο. Αρχίζουμε τη σεζόν 20-21 αμέσως μετά το τέλος της σεζόν 19-20. Αυτή η ομάδα είναι πολύ καλά δομημένη και λειτουργεί σαν μια γροθιά. Με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσει να πορεύεται».

Για την εξάμηνη αποχή και τις ατυχίες στην προετοιμασία: «Τεχνικά υπάρχουν δυσκολίες και αναποδιές. Εμείς είχαμε ένα ρόστερ που κρατήσαμε ένα μεγάλο κορμό από την περσινή σεζόν. Κάναμε ποιοτικές και κομβικές προσθήκες. Υπήρξαν αναποδιές και δεν προετοιμαστήκαμε όπως θέλαμε. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία η ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη. Δεν ήταν εύκολο για τους προπονητές, αλλά και για τους παίκτες κυρίως. Όλη αυτή η επανέναρξη είναι μια διαδικασία πολύ συγκεκριμένη. Δεν την προσπερνάς. Δεν πατάς ένα κουμπί και βρίσκεσαι εκεί που θες. Ήταν μεγάλη η αποχή μεγαλύτερη από τις ισπανικές ομάδες. Η Μπούργος τον Ιούλιο όταν ήμασταν στις παραλίες, απέκλεισε την Ρεάλ. Δεν είναι δικαιολογία. Ξέρουμε για ποιο λόγο δεν φτάσαμε στον τελικό στόχο. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και όποιος την προσπερνά και νομίζει ότι με μαγικά κουμπιά θα είναι έτοιμοι στις 30 Σεπτέμβρη να παίξουν στο 100% δεν στέκει αυτό το πράγμα.

Για τον λόγο που η ΑΕΚ δεν κατέκτησε το BCL: «Σε έναν τελικό παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Υπήρχε μια μεγάλη πίεση στην ομάδα για το αποτέλεσμα. Υπήρχε βάρος σε όλους. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι που ήταν δύσκολο, κυρίως πνευματικά. Έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στον ημιτελικό και μπήκε σε έναν τελικό την Κυριακή έχοντας προβάδισμα 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Υπήρξε εφησυχασμός και αυτό έφερε ξάφνιασμα στην αντίδραση της Μπούργος. Η Μπούργος είναι πολύ καλή ομάδα. Στο ξέσπασμα της Μπούργος εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά να αντιδράσουμε σε ένα πολύ κακό σημείο για εμάς. Υπάρχουν επί μέρους θέματα αγωνιστικής τακτικής. Το τι γράφεται και τι λέγεται δεν το ελέγχεις εύκολα. Εμείς είχαμε αποφασίσει τακτικά να περάσουμε κάτω από τα σκριν στους 2 βασικούς χειριστές της Μπούργος.

Στα προηγούμενα 2 παιχνίδια είχαν 15 ασίστ. Αυτό λειτούργησε στο πρώτο δεκάλεπτο και έφερε αποτέλεσμα και έδωσε τη δυνατότητα να βρούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να πάρουμε προβάδισμα 10 πόντων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπούργος ισοφάρισε το παιχνίδι χωρίς τρίποντο από Under. Είναι άλλα σουτ αυτά που έχουν γίνει. Η τακτική είναι τακτική. Αλλάξαμε την τακτική μας αλλά το παιχνίδι είχε φύγει. Η μη καλή μας απόδοση, η μη απάντηση στον ρυθμό της Μπούργος και η μη καλή μας λειτουργία χάλασε το μυαλό μας, σπάσαμε πολύ εύκολα, μπήκαμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού λόγω εκνευρισμού και μ αυτό τον τρόπο η Μπούργος έπαιξε καλά, βρήκε αυτοπεποίθηση και κέρδισε το παιχνίδι. Προσπαθείς να παρέμβεις στο παιχνίδι αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν τα υπολογίζεις. οι παίκτες δεν είναι μηχανές να παίζουν 3 ματς σε 4 μέρες στα κόκκινα. Είχαμε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο και αυτό μας στέρησε έναν τίτλο».

Για το γερασμένο ρόστερ: «Είναι μια άλλη κουβέντα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος που έχω στην ομάδα μου παιδιά όπως ο Ζήσης, ο Λάνγκφορντ, ο Ματσιούλις. Έχουν αύρα νικητή και την μεταφέρουν και είμαι χαρούμενος που έχω τέτοιες προσωπικότητες και μεταφέρουν αυτό το πνεύμα στο 100%».

Για την επίθεση στον τελικό με την Μπούργος: «Στα πρώτα 2 παιχνίδια είχαμε καλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση μέσα από δημιουργίες. Είχαμε 25 ασίστ. Στον τελικό αρχίσαμε έτσι, αλλά κλονιστήκαμε μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. Χάσαμε τον έλεγχο και στην επίθεση και κάναμε βιαστικές επιλογές. Δεν είναι αυτό το στυλ μας. Παγώσαμε το παιχνίδι μας, μπήκαμε σε πολλές προσωπικές φάσεις. Έγιναν πράγματα που δεν μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε στο ματς. Το σημαντικό για εμάς είναι να αξιολογήσουμε τι κάναμε λάθος και να προετοιμάσουμε την ομάδα μας για τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί χάσαμε μια ευκαιρία για να πάρουμε ένα τρόπαιο στην έδρα μας».

Για το τι θα άλλαζε στον τελικό: «Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αποσυμφόρηση στο μυαλό των παικτών λόγω της πίεσης που υπήρχε και αυτό έφερε την κακή μας εμφάνιση. Η επικοινωνία μας θα έπρεπε να ήταν σε πιο υψηλό επίπεδο. Κλονιστήκαμε από την επιστροφή γιατί πιστεύαμε πως εύκολα η δύσκολα θα κερδίζαμε. Και αυτό μας στοίχισε πάρα πολύ».

Για την πίεση που υπάρχει: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Μετά την Κυριακή υπάρχει στεναχώρια. Αυτό που θα πρέπει να μεταφέρουμε και στους παίκτες και στον οργανισμό και στον κόσμο, είναι πως η χρονιά 19-20 ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Αν άρχιζε η σεζόν και έλεγε κάποιος ότι θα έπαιρνες το Κύπελλο θα ήσουν δεύτερος στο πρωτάθλημα, θα είχες κορμό και θα έμπαζες τελικό στο BCL δεν νομίζω ότι δεν θα το διάλεγε κάποιος. Είμαστε χαρούμενοι για όσα καταφέραμε. Κανείς δεν υπέγραψε συμβόλαιο με την επιτυχία. Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα ήταν εκτός όλων των τελικών. Δεν σημαίνει πως αν έχεις μια καλή ομάδα υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν πρέπει να μεταφέρουμε εικόνα αποτυχίας και απογοήτευσης. Υπάρχει μια μεγάλη πίεση για αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ επί προεδρίας Αγγελόπουλου, που είναι ο ηγέτης της ομάδας και έχει αναπτυχθεί ως ομάδα. Σε λίγο θα μπει στο δικό της γήπεδο. Η πίεση μας έχει κάνει καλό. Όλοι εμείς με την πίεση του αποτελέσματος προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι κάθε μέρα. Από την άλλη θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για να μπορείς να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και να διακρίνεις πότε μια ομάδα είναι πετυχημένη και πότε αποτυχημένη. Και τα δυο υπάρχουν και με τα δυο εξελίσσεσαι και μαθαίνεις. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Ακόμα και στο BCL υπάρχουν μεγαλύτερα μπάτζετ της ΑΕΚ. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Τενερίφη έχουν υψηλότερα μπάτζετ. Δεν θα τα βάψουν μαύρα που δεν πήγαν στον τελικό. θα πρέπει και εμείς να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, αλλά και να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το γιατί δεν πήραμε αυτό το Κύπελλο. Η ομάδα πέτυχε και οργανωτικά. Σε ένα πολύ δύσκολο σημείο της σεζόν πέτυχε τον στόχο της να τελειώσει το BCL με 8 ομάδες. Δούλεψαν πολλοί άνθρωποι από τον οργανισμό της ΑΕΚ ατελείωτες ώρες και αυτό ήταν μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δημιουργεί άξια στελέχη. Η ομάδα αναπτύσσεται και πάει βήμα βήμα κάθε χρόνο».

Για τον Ράις: «Ήταν πολύ τιμητικό για εμάς που ο Ράις προπονήθηκε και έπαιξε μαζί μας στο τουρνουά. Είναι παίκτης πολύ μεγάλης αξίας. Είναι νικητής. Έδωσε τα μέγιστα στην ομάδα. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του. Γνωρίζοντας ότι ήταν ένας παίκτης με συμβόλαιο συγκεκριμένης διάρκειας πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε μπει στη διαδικασία αντικατάστασής του. θα δούμε τι μας ταιριάζει αλλά δεν θα κάνουμε κίνηση απλώς για να την κάνουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ και είναι κάτι που είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα. Για πρώτη φορά 10 παίκτες έμειναν από την περσινή ομάδα. Και ακόμα και μετά την αποτυχία στον τελικό, η εμπιστοσύνη μένει ακλόνητη στους παίκτες που έχουμε επιλέξει».

Για το θέμα Λοτζέσκι: «Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στο μυαλό μας. Ο Ματ έχει δώσει διαπιστευτήρια. Είναι εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος. Εδώ και 2 μήνες έχει έρθει χωρίς τα παιδιά του λόγω γραφειοκρατίας. Μας είχε ζητήσει μια άδεια του την δώσαμε και τον περιμένουμε να επιστρέψει γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού που θέλουμε να φτιάξουμε. Υπάρχει η πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση. Η ομάδα μεγαλώνοντας δεν δημιουργεί μόνο φίλους αλλά και εχθρούς και πρέπει να το προσέξουμε για όσα θα έρθουν».

Για το τι θα ήθελε ενόψει της νέας σεζόν: «Έχω τοποθετηθεί ξανά. Η ΑΕΚ με οδηγό πάντα το όραμα του κυρίου Αγγελόπουλου, ου έχει πραγματοποιήσει πολλά πράγματα είναι να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχει δυσκολία γιατί το BCL έχει προσεγγίσει μεγάλες ομάδες, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και τη νέα σεζόν. Δεν θα υποσχεθούμε πως θα πάμε σε όλους τους τελικούς. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρουμε ποιοι είμαστε και μπορούμε να κάνουμε την ίδια πετυχημένη πορεία σε σχέση με πέρυσι».

Για τους εχθρούς της ΑΕΚ και αν έχει στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο: «Ούτε συγκεκριμένο, ούτε φαντάσματα κυνηγάω. Όταν μια ομάδα πρωταγωνιστεί και μεγαλώνει δημιουργεί έναν κύκλο ανθρώπων που κάποιοι χαίρονται και κάποιοι όχι με την επιτυχία της. Έχω διακρίνει κάποια πράγματα αλλά δεν με ενδιαφέρει προσωπικά. Θέλω το καλό της ομάδας. Με ενοχλεί η παραπληροφόρηση και η κακοπροαίρετη κριτική. Σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί επαγγελματίες. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Υπάρχει και μια προσωπική ατζέντα. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το άσπρο μαύρο, ο κόσμος το καταλαβαίνει δεν είναι χαζός. Θα πρέπει να προφυλάξουμε τα νώτα μας να είμαστε ενωμένοι και με τον κόσμο που μας στηρίζει και τον θέλουμε μαζί μας στη συνέχεια και όταν με το καλό επιστρέψει ο κόσμος να έρθει στο νέο μας γήπεδο».

Για τον Άτκινς: «Ο Άτκινς είναι ένας παίκτης που ήρθε από ανάγκη. Στις 5 Σεπτεμβρίου παίξαμε με τον Άρη φιλικό και χτύπησε ο Σλότερ στο γόνατο. Στη μαγνητική μας είπαν πως ήταν 50-50 να προλάβει το Φάιναλ 8. Αν σε 15-20 μέρες δεν ήταν καλά θα έπρεπε να κάνει χειρουργείο. Εμείς για να φυλάξουμε τα νώτα μας κάναμε κίνηση. 10 μέρες πριν από το τουρνουά ο Σλότερ έκανε προπονήσεις μπορούσε να παίξει και δεν χρειάστηκε ο Άτκινς. Ο Ράις ήρθε λόγω ποιότητας που έχει σαν παίκτης και ο Άτκινς λόγω του τραυματισμού του Σλότερ».

Για το ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague: «Είναι πολύ νωρίς και για τους δύο. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι χωρίς κόσμο. Δεν υπάρχει εύκολο προγνωστικό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στη Μόσχα με απουσίες και δεν περίμενε κανείς ότι θα έχει αυτή την εικόνα. Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει την ομάδα με π[προσδοκίες και απαιτήσεις. Έχει κάνει ένα πολύ καλό rebooting με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα, θα είναι πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν φαβορί. Θα είναι πολύ ανοιχτό παιχνίδι και το περιμένουμε με ανυπομονησία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που άρχισε και πάλι το μπάσκετ. Μακάρι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X