Η ΑΕΚ επιβάλλεται να μπει στην επόμενη μέρα πιο πεισμωμένη από ποτέ

Η ΑΕΚ επιβάλλεται να μπει στην επόμενη μέρα πιο πεισμωμένη από ποτέ
Photo Credits: INTIME

Ο Χρήστος Τσάλτας γράφει για τη νέα σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών και την ΑΕΚ που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσει ως κίνητρο την ήττα από την Μπούργος

Η σκόνη έκατσε μετά την ήττα από την Μπούργος και την απώλεια του τίτλου στο Final 8 του BCL. Η εικόνα από το δεύτερο (καταστροφικό) δεκάλεπτο και έπειτα δεν συνάδει με την ποιότητα, την εμπειρία και τις προσδοκίες της φετινής ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήθελε τον τίτλο, ήταν δεδομένο αυτό, όμως το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής.

Δεν χρειάζεται να υπάρξουν άλλες αναλύσεις για το πώς κατέρρευσε η ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο με τα τρίποντα του Ομάρ Κουκ να αλλάζουν όλο το τέμπο. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Ζήσης στάθηκαν αρκετά ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλους.

Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι το μετά, η επόμενη μέρα και ΚΥΡΙΩΣ πώς θα εμφανιστεί η ΑΕΚ σε αυτή την επόμενη μέρα. Η πίεση που έβαλε στους ώμους της πλέον είναι μεγάλη. Κι αυτό γιατί ο κόσμος πλέον προσμετρά και το χαμένο Σούπερ Καπ πριν από το Final 8. Το οποίο βέβαια δεν θα το ανέφερε κανείς εφόσον η ΑΕΚ κατακτούσε το 2ο BCL της ιστορίας της.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα είναι δύσκολη, κάτι που κατέγραψε και το enwsi.gr. Σε αυτή δεν θα έχει θέση ο Ταϊρίς Ράις, όπως και ο Ντάριον Άτκινς, με την ΑΕΚ να βγαίνει στην αγορά για να βρει παίκτη που θα προσφέρει ισορροπία στο ρόστερ της. Το πείραμα με Ράις και Λάνγκφορντ μαζί στην ίδια πεντάδα δεν έπιασε. Η εικόνα στο Σούπερ Καπ ήταν η προειδοποίηση και έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο στο Final 8. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως στην μεγαλύτερη διάρκεια ο Παπαθεοδώρου χρησιμοποιούσε ζευγάρια στην περιφέρεια (Γκίκα-Λάνγκφορντ, Ζήση-Ράις) για να καλύψει την αμυντική αδυναμία των δύο χαρισματικών Αμερικανών που ενώ έχουν την ικανότητα να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι όπως εκείνοι θέλουν, δεν είναι εξίσου αποδοτικοί στο αμυντικό σκέλος.

Οι κρίσιμες 10 μέρες και το ισχυρό κίνητρο

Η ΑΕΚ έχει 10 μέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν με το πρωτάθλημα της Basket League να κάνει τζάμπολ στις 17 του μήνα. Οι μέρες που ακολουθούν δίνουν ευκαιρία στην ομάδα ώστε να αφήσει πίσω το Final 8. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει άπαντες να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα πράγμα: η ήττα στον τελικό του Final 8 πρέπει να αποτελέσει το πιο ισχυρό κίνητρο. Τις πρώτες εβδομάδες θα υπάρξει αμφισβήτηση. Θα υπάρξουν αναλύσεις του στυλ «ναι, αλλά έχασε από την Μπούργος στον τελικό». Θα πρέπει να τα διαχειριστεί όλα αυτά η ομάδα και να βγει πιο δυνατή. Όπως έκανε και πέρυσι μετά τον κακό Οκτώβρη που την βρήκε μέχρι και την τελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 1-4 ρεκόρ.

Πάνω κάτω η εκκίνησή της μοιάζει αρκετά με την περσινή, με την μεγάλη διαφορά πως τώρα έχασε 2 τίτλους που αποτελούσαν ευκαιρία να επεκτείνει την τροπαιοθήκη της.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Δεν ταιριάζει στην προσπάθεια του Μάκη Αγγελόπουλου και όλων στην ομάδα να μείνουν σε ό,τι έγινε. Η σεζόν είναι μεγάλη και αναμένεται πολλά να μεταβληθούν με το πέρας του καιρού. Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Και να λειτουργήσει η αποτυχία ως ισχυρό κίνητρο.

Μόνο έτσι θα πάει μπροστά!

ΥΓ. Το θέμα Ρότεν τελείωσε πριν καν αρχίσει. Θα προκύψουν και άλλα ονόματα στη συνέχεια. Άλλωστε η ΑΕΚ είναι πολύ καλός προορισμός για κάθε παίκτη. Όλοι το ξέρουν αυτό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X