Χήνας: «Υπάρχει πίκρα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια»

Χήνας: «Υπάρχει πίκρα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια»
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, μίλησε για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, μετά την απώλεια του τίτλου στο Final 8 του BCL και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ομάδα.

Όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Αρχικά είπε: «Ήταν δύσκολη βραδιά και είναι δύσκολη και η σημερινή μέρα. Το περιμέναμε καιρό, είχαμε προετοιμαστεί για Φάιναλ Φορ τον Μάιο. Νιώθαμε καλά. Μετατέθηκε η προσμονή για το Φάιναλ Έιτ. Το θέλαμε το Κύπελλο αλλά κέρδισε δίκαια η Μπούργος. Δεν τελειώνει η ζωή εκεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το τελευταίο που θα επικεντρωθούμε είναι ο μηδενισμός. Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα από το πάθος της ομάδας, από το προπονητικό τιμ. Η ΑΕΚ έκλεισε τη σεζόν με 2 τελικούς, ο 5ος τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι που κρατάμε».

Για τον μηδενισμό που υπάρχει: «Είμαστε σε μια χώρα που το αποτέλεσμα μετράει μόνο. Θεωρώ ότι έχουμε να κρατήσουμε πράγματα από την προσπάθεια. Είμαι αισιόδοξος γιατί το συγκεκριμένο γκρουπ έχει ανταποκριθεί στις δυσκολίες. Υπάρχει πίκρα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα».

Για την εμφάνιση στον τελικό: «Και εμάς μας πείραξε ο τρόπος και ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Ο τρόπος μας πείραξε και αδικήσαμε την προσπάθειά μας έτσι όπως έγινε αυτό. Η ομάδα ήταν πολύ σοβαρή με την Σαραγόσα. Πέρυσι είχαμε 15 νίκες σερί στο πρωτάθλημα και μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα προχωρήσουμε σε άλλες επιτυχίες. Είναι δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνη στον κόσμο. Είναι σημαντικό για το κλαμπ να είναι ανταγωνιστικό και να πηγαίνει σε τελικούς. Εμείς φτάσαμε στο τέλος. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι πως ίσως έχουμε… καλομάθει με την καλή έννοια, γιατί η ομάδα έχει κάνει πράγματα που δεν είναι εύκολο να συμβούν ακόμα και με μεγαλύτερα προγράμματα».

Για την Μπούργος: «Είναι μια ομάδα που έπαιξε μέχρι τέλους, αποκλείστηκε στα ημιτελικά της ACB. Έχει συνοχή και χημεία. Έχει φόρμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Εμείς δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι και φάνηκε».

Για τα αίτια της ήττας στον τελικό: «Αυτό που συζητάγαμε με τα παιδιά είναι πως κάναμε ένα άσχημο δεκάλεπτο στο τουρνουά. Ήταν ένα μπλακ άουτ και δεν αντιδράσαμε σωστά στα συνεχόμενα τρίποντα και καταρρεύσαμε. Αυτό είναι το αρνητικό. Δεν έχουμε κάνει στο τουρνουά άλλο τέτοιο δεκάλεπτο. Σε αυτό το Φάιναλ Έιτ έχουμε κάνει ένα άσχημο δεκάλεπτο και από αυτό χάσαμε το Κύπελλο. Είναι μάθημα».

Για την επόμενη μέρα κα τον Ράις: «Είναι ανοιχτά κάποια θέματα. Το συμβόλαιο του Ράις λήγει. Έχουμε μια συνάντηση τις επόμενες μέρες διοίκηση και προπονητής για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τον Ράις. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστε:ρ «Όταν έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με παιδιά όπως ο Ζήσης ο Λάνγκοφρντ τα λόγια είναι περιττά. Αν δεν κρατήσουμε τον Ράις θα πάμε σε μια πιο φρέσκια λύση. Αλλά υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το σημαντικό που κρατάμε. Η ομοιογένεια και η αισιοδοξία μας».

Για το ότι δεν περίμενε η ΑΕΚ τον Κουκ να βάλει τα σουτ: «Το ποσοστό του σε οδηγεί σε αυτή την αντιμετώπιση. Δυστυχώς η κατάληξη για εμάς ήταν άσχημη. Προχωράμε όμως είναι δεδομένο αυτό. Ξεκινάει μια καινούργια χρονιά για εμάς».

Για το θέμα των Λιοσίων: «Είναι ο επόμενος στόχος μας αυτός. Μετά το Final 8 είναι ο επόμενος στόχος. Είναι θέμα αδειοδότησης. Θέλουμε να γίνει άμεσά, τον επόμενο 1-1,5 μήνα. Για να μετατραπεί σε αρένα μπάσκετ θέλει μια διαδικασία».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X