Κορωνοϊός: Αντιδράσεις από τους γιατρούς για το σόου Τραμπ: Βγήκε... βόλτα με το αυτοκίνητο και χαιρετούσε

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις από τους γιατρούς για το σόου Τραμπ: Βγήκε... βόλτα με το αυτοκίνητο και χαιρετούσε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο Walter Reed, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορωνοϊό, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των γιατρών.

Ο Τραμπ επιβιβάστηκε σε ένα SUV και έκανε μία βόλτα για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του οι οποίοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες έξω από το νοσοκομείο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος νιώθει καλύτερα και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο και εντός της ημέρας από το νοσοκομείο.

«Έκπληξη»

Νωρίτερα, ο Τραμπ ανήρτησε βίντεο στο Twitter με μία σύντομη ομιλία του, στην οποία ανέφερε πως η περιπέτεια με τον κορονοϊό είναι ένα «σχολείο» γι’ αυτόν και είχε προαναγγείλει πως θα πάει να κάνει μια επίσκεψη «έκπληξη».

Αντιδράσεις

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες»,τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Μπορεί να πάρει εξιτήριο

Η ιατρική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι ενδέχεται να μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με ρεμδεσιβίρη, σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Οι γιατροί του Τραμπ ανακοίνωσαν πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και τα «πάει εκπληκτικά».

Ο δρ. Σιν Κόνλεϊ πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρότι όπως με κάθε ασθένεια υπάρχουν «σκαμπανεβάσματα».

«Ο πρόεδρος πέρασε δύο επεισόδια απότομης πτώσης του οξυγόνου στο αίμα. Συζητήσαμε τους λόγους γι’ αυτό και αν θα έπρεπε να παρέμβουμε. Αποφασίσαμε ως ομάδα, βασισμένοι στο χρονοδιάγραμμα από την αρχική του διάγνωση να ξεκινήσουμε τη χορήγηση δεξαμεθαζόνης» συνέχισε.

Ο δρ. Μπράιαν Γκαριμπάλντι πήρε δεύτερος τον λόγο και τόνισε για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα: «Ήταν όρθιος. Σκοπεύουμε σήμερα να του δώσουμε να φάει και να πιει, να είναι όρθιος εκτός κρεβατιού» είπε ο γιατρός και συνέχισε: «Αν συνεχίσει να δείχνει και αν αισθάνεται τόσο καλά όσο σήμερα, ελπίζουμε να του δώσουμε εξιτήριο νωρίς το πρωί αύριο για τον Λευκό Οίκο, όπου θα συνεχίσει την θεραπεία του».

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X