Δώνης: «Φέτος η ΑΕΚ θα είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος»

Και τυπικά ο Δώνης στον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιλώντας στο Total Football του OPEN ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό φέτος μιας και δε δεχόταν να παίρνει παίκτες που δεν ήθελε ο ίδιος, ενώ δήλωσε πως η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στο «Total Football»:

Για την εκκίνηση του ΠΑΟΚ: «Είναι μια δύσκολη περίοδος για τις ομάδες λόγω του κορωνοϊού. Η διαδικασία των παιχνιδιών στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν διαφορετική φέτος. Ο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν πολύ καλός. Στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερος από  την Κράσνονταρ. Έχασε στις λεπτομέρειες στην πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες σε αυτό το επίπεδο παίζουν ρόλο»

Για το πόσο δύσκολα είναι τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  : «Νομίζω ότι πάντα θα είναι δύσκολο το ματς  μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς θα υπάρχει ψυχολογική εξασθένηση. Εκεί θα φανεί και το βάθος των δύο ομάδων. Και οι 3 ομάδες  που έπαιζαν Ευρώπη φάνηκε ότι ήταν επηρεασμένες από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια»

Για την μεταγραφή του Πέλκα στη Φενέρ: «Ο Δημήτρης είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι που αποφασίζει η ομάδα. Ο Πέλκας από μικρή ηλικία φαινόταν ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και χαίρομαι για την εξέλιξη του».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Γενικώς πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη η ΑΕΚ. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι θα έχει πιο πολλές επιλογές. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό φέτος αναφορικά με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για το ξεκίνημα του Πογιάτος: «Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι καινούργιο.Σίγουρα ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται υπομονή και χρόνος»

Για το γεγονός ότι ο Τσάβι Ρόκα επέλεξε τον Ντάνι Πογιάτος: «Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Ρόκα. Ο Παναθηναϊκός την πρώτη σεζόν δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Δεν ήμουν διατεθειμένος να αφήσω  να έρθουν ποδοσφαιριστές χωρίς το δικό μου οκ. Αυτό συνέβη μία φορά . Δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιο μου που έλεγε ότι έπρεπε να περνάνε από την δική μου έγκριση οι μεταγραφές. Το ήξερε αυτό και ο Ρόκα. Γενικότερα στον Παναθηναϊκό επικρατούσε η λογική ότι τον πρώτο λόγο έπρεπε να έχει ο τεχνικός διευθυντής και να πακάμπετεται ο προπονητής. Αυτό δεν μπορούσα να το ανεχτώ».

Για τον Αγιούμπ και τον Καρλίτος: «Εγώ συμφώνησα για τον Καρλίτος όχι για τον Αγιούμπ»

Για τις μεταγραφές επί Νταμπίζα: «Ο Παναθηναϊκός όταν μπήκε στη διαδικασία μεταγραφών δεν έδινε προτεραιότητα στον προπονητή. Όταν έχεις μπάτζετ για μεταγραφές 200 χιλιάδες δεν μπορείς να βρεις σοβαρές λύσεις. Εκεί εγώ προτιμούσα να κάνουμε 2-3 μεταγραφές καλές και όχι 6-7».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας: «Εγώ θεωρώ ότι για τις αλλαγές σε μία ομάδα ευθύνονται οι ιδιοκτήτες. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε ένα μοντέλο για να αναδείξει νέους παίκτες, αλλά για να σωθεί από την κατάσταση που είχε βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σωθεί. Τότε ο Παναθηναίκός έφτασε στο σημείο να κάνει 6 νίκες και μία ισοπαλία».

Για το αν θεωρεί ότι θα γινόταν να λυθεί η παρεξήγηση με τον Αλαφούζο: «Εμένα ήταν συναισθηματική επιλογή ο Παναθηναϊκός. Έκανα πολλές προσπάθειες στο να βρεθεί λύση. Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε να κάνει το απόλυτο κουμάντο. Ο Ρόκα δεν μπορούσε να συνεργαστεί με μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο ιδιοκτήτης έχει την απόλυτη ευθύνη.»

Για το αν χρησιμοποιείται σε λάθος θέση ο Καρλίτος: « Ο ίδιος ο προπονητής ξέρει. Σέβομαι όλους τους υπόλοιπους προπονητές και δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω. Ο Καρλίτος έχει όντως το γκολ. Εμείς τον είχαμε σε μια περίοδο που δεν ήταν καλά.  Είχε παραπάνω κιλά και ήταν πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση. Τώρα, το πώς θα τον προπονήσει ο προπονητής είναι δικό του θέμα»

Για τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος και ποιος είναι υπεύθυνος: «Η ιστορία δεν σβήνει. Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα. Την πρώτη χρόνια είχαμε κάνει τρεις νίκες.  Δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις Ο προπονητής ήταν ήδη ένα χρόνο και είχε κάνει ένα καλό δείγμα στην προετοιμασία. Όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα στην αρχή θα πρέπει ο προπονητής να βρει το πρόβλημα και να το λύσει. Πρέπει να μιλήσει στα αποδυτήρια και να τα πει με τους παίκτες.  Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να γυρίσει την κατάσταση λόγω της αστάθειας της διοίκησης αναφορικά με τις απόψεις και τις ιδέες . Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες του. Όταν άλλες φορές είσαι αμέτοχος και όταν άλλες φορές κάνεις το ανάποδο είναι πρόβλημα».

Για τα όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις ανακοινώσεις για τη διατησία: « Είχα κάνει μια πρόταση στον κ. Κωστάντο, ο οποίος μας εκπροσωπούσε στην Super League. Του είχα πει να προτείνει όταν παράγοντας ή ομάδα θα κάνει δηλώσεις να τρώει ποινή αφαίρεσης τριών  ή έξι βαθμών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X