«Η Μπούργος ήρθε στην Αθήνα για να κατακτήσει το BCL»

«Η Μπούργος ήρθε στην Αθήνα για να κατακτήσει το BCL»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μπούργος στον τελικό του Final 8

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μπούργος στον τελικό του Final 8 και ο Ισπανός δημοσιογράφος, Καρμέλο Παλάσιος, αναλύει στο sdna την ισπανική ομάδα: η νοοτροπία του συνόλου, ο στόχος και η χημεια ενόψει τελικού.

Κι αν για την Ένωση αυτή είναι η δεύτερη παρουσία σε τελικό της διοργάνωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μπούργος θα παλέψει για τον τίτλο. Και μάλιστα θέτει τον πήχη ψηλά, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αυτό εξήγησε και ο Καρμέλο Παλάσιος. Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας diariodeburgos.es παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στην ομάδα του Χοάν Πεναρόγια και ανέλυσε στο SDNA την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στον δρόμο για τον τίτλο του BCL.

Η ανάλυση του Καρμέλο Παλάσιο για την ισπανική ομάδα:

«Η Μπούργος κράτησε 6 παίκτες από το ρόστερ της περσινής σεζόν και πρόσθεσε σε αυτούς 6 νέους παίκτες. Θεωρώ ότι η Μπούργος είναι πιο ισορροπημένη ομάδα από την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2019. Υπέγραψαν παίκτες με εμπειρία όπως ο Ρένφρο και ο Κουκ. Έχουν τον αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού και αυτό που κάνουν είναι να γυρίζουν καλά τη μπάλα και να φτιάχνουν φάσεις. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους αντιπάλους τους είναι όταν βρουν τις πάσες για τους σουτέρ.

Το κλειδί στην πορεία της ομάδας ως εδώ ήταν η άμυνα. Έπαιξαν πολύ καλά στο κομμάτι αυτό και στα 2 παιχνίδια του τουρνουά. Επιπλέον, η Μπούργος αναμένεται να δυσκολέψει πολύ την άμυνα της ΑΕΚ. Οι παίκτες της θα πρέπει να εστιάσουν στους σουτέρ της Μπούργος και στον Κράβιτς. Σε καταστάσεις ζώνης έχει τον τρόπο να περνάει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να δημιοουργεί προβλήματα.

Η ΑΕΚ αν θέλει να φτάσει στον τίτλο θα πρέπει να κάνει ένα πράγμα πολύ καλά. Να παίξει με την ίδια ένταση (ή και παραπάνω) από αυτή που θα βγάλει η Μπούργος. Αν η ΑΕΚ μπει στο παρκέ και πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα, τότε η κατάσταση θα είναι δύσκολη για την Μπούργος. Γι αυτο η ένταση πάνω στο παρκέ παίζει μεγάλο ρόλο.

Τον ημιτελικό με την Ντιζόν δεν τον πανηγύρισαν ιδιαίτερα στην ομάδα, παρ’ ότι ήταν μια μεγάλη στιγμή. Ξέρουν όμως πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους για κάτι ακόμα πιο σημαντικό, όπως είναι ο τίτλος. Πιστεύουν πολύ στο σύνολο κα ιείναι φιλόδοξοι για την διοργάνωση.

Η ομάδα ταξίδεψε στην Ελλάδα με έναν στόχο στο μυαλό της: να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Θέλει να κατακτήσει το BCL και γι αυτούς το Final 8 ήταν μια μεγάλη ευκαιρία εξ αρχής. Δεν είχαν καταφέρει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ήδη έχουν πετύχει κάτι σημαντικό με την πρόκριση στον τελικό, όμως αυτό δεν τους αρκεί. Θέλουν το βήμα παραπάνω. Θέλουν τον τίτλο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X