Και τώρα… Κούπα και «διπλό» στο Περιστέρι!

Και τώρα… Κούπα και «διπλό» στο Περιστέρι!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ξεκινάει από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και καταλήγει στο αυριανό βράδυ…

Ήταν υπέροχες, η Πέμπτη και η Παρασκευή, μπήκε υπέροχα ο Οκτώβρης, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία, να είναι υπέροχη και «κιτρινόμαυρη» και η αυριανή Κυριακή. Πρώτα απ’ όλα, τόσο χρονικά, όσο και σε σημασία, για την μπασκετική ΑΕΚ, που είναι έτοιμη και έδειξε αποφασισμένη, να γράψει ιστορία!

Η ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτό το όνειρο που ζούμε στο μπάσκετ, την τελευταία τριετία, έχει φαρδιά πλατιά, την υπογραφή και τη σφραγίδα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ. Έναν άνθρωπο που έβαλε ξανά το μπάσκετ στη ζωή μας, που έβαλε ξανά την ΑΕΚ σε έναν μπασκετικό χάρτη, από τον οποίον ήταν παντελώς εξαφανισμένη και που υπήρχε μόνο στα βιβλία της ιστορίας. Δυστυχώς, αυτή ήταν η πραγματικότητα επί χρόνια για το μπάσκετ της ΑΕΚ. Μια ομάδα, που δεν είχε καν… γραφεία.

Και τώρα, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει αύριο βράδυ, είναι μια μεγάλη και κυρίως σταθερή δύναμη, στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα. Μιλάμε για τον τρίτο τελικό σε διεθνή διοργάνωση, μιλάμε για την τεράστια πρόκληση για να κατακτήσει αύριο η «Βασίλισσα» το τρίτο διεθνές στέμμα της και το πέμπτο συνολικά μέσα σε τρία χρόνια.

«Εμείς ήρθαμε για να πάρουμε την Κούπα, εσείς τι κάνετε εδώ;»

Είδα στον ημιτελικό, μια συγκλονιστική ΑΕΚ, μια ομάδα που μπήκε στο ματς και δεν άφησε ούτε ένα λεπτό αμφισβήτησης της κυριαρχίας της, με έναν προπονητή και με παίκτες-προσωπικότητες, που είπαν στους αντιπάλους τους… «παιδιά, δεν ξέρουμε γιατί ήρθατε εδώ εσείς απόψε, εμείς έχουμε έρθει πάντως για να πάμε τελικό και να πάρουμε την κούπα».

Κι αυτό ήταν κάτι που το καταλάβαινε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ημιτελικού και ο πλέον αδαής από μπάσκετ. Αύριο βέβαια, το ματς είναι τελικός και ο αντίπαλος πολύ πιο δυνατός και με πιο έμπειρους παίκτες. Αλλά, η ΑΕΚ θα το σηκώσει και θα… σηκώσει ακόμα πιο ψηλά, κι όλους εμάς!

Πέρα όμως από το τι θα γίνει στον τελικό, αυτό που έχει εξίσου μεγάλη σημασία, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα, που την βλέπεις, που σε γεμίζει με το μπάσκετ που αποδίδει και που εγγυάται ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει συλλέκτρια τίτλων μέχρι το τέλος της νέας σεζόν. Οι σπουδαίοι παίκτες είναι πολλοί, το βάθος του πάγκου είναι μεγάλο «όπλο» και ο κόουτς Παπαθεοδώρου δείχνει ο καταλληλότερος και ο ιδανικότερος για να μοιράζει χρόνο και ρόλους σε όλους.

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Παρά μόνο πίστη και θετική ενέργεια προς την ομάδα, έστω και μέσω της τηλεόρασης, για να στεφθεί αύριο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Επέστρεψαν η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, η ΟΜΑΔΑ, η ΕΝΩΣΗ!

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Έγραφα πριν από το ματς με την Βόλφσμπουργκ, ότι αυτή τη φορά, θα ήθελα την πρόκριση της ΑΕΚ, περισσότερο από όλους, για την ίδια την ομάδα. Το ανέλυσα και δεν έχει νόημα να το επαναλάβω τώρα, αλλά έτσι το ένιωθα περισσότερο από ποτέ. Νομίζω ότι με τα όσα ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, συνειδητοποίησαν όλοι, τι ακριβώς εννοούσα.

Μαζί με την ΑΕΚ που επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επέστρεψαν και η σπίθα της, η ψυχή της, ο παλμός της. Επέστρεψαν η πίστη και η αυτοπεποίθηση! Επέστρεψαν η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και η ΟΜΑΔΑ! Επέστρεψε η ΕΝΩΣΗ! Και ΑΕΚ χωρίς Ένωση, προφανώς δε νοείται!

Ήταν πολλά τα σκηνικά, που μαρτυρούσαν αυτή την ΕΝΩΣΗ! Ο Λιβάγια που έτρεχε από το ημίχρονο για να αγκαλιάσει τον αρχηγό και λίγο μετά έπεφτε στην αγκαλιά του Ολιβέιρα. Ο Κρίστιτσιτς με τον Σιμόες και τον Σάκχοφ, που ήταν μαζί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στους πανηγυρισμούς, λες και είναι συμπαίκτες χρόνια. Ο Καρίμ που φίλησε το σήμα και έτρεξε να δώσει το βραβείο MVP στον Σιμόες. Ο Μπακάκης που πανηγύριζε κουτσαίνοντας. Όλη η ομάδα που αποθέωσε τον Μάνταλο, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και τον είχε σηκωμένο στα χέρια της για ώρα. Η αποθέωση με τον κόσμο στα κάγκελα, έξω από το ΟΑΚΑ. Ο Καρέρα που πήδαγε σαν μικρό παιδί πάνω στους παίκτες του. Ο Τσιντώτας που έτρεξε να δώσει τη φανέλα του στον Στέλιο Σεραφείδη, που τον αγκάλιαζε συγκινημένος. Οι παίκτες που έσπευσαν στους συναδέλφους τους, παίκτες της Βόλφσμπουργκ, να τους σηκώσουν από το χορτάρι και να τους παρηγορήσουν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που το χάρηκε με την ψυχή του κι αφού του… βγήκε πρώτα η ψυχή από το άγχος. Ο Γιώργος Μελισσανίδης, που μπήκε στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και πανηγύριζε με τους παίκτες. Όλοι, όλοι, μα όλοι, μέσα στην ΑΕΚ. Κι εμείς γύρω της!

Είναι απλό. Αυτή είναι η ΑΕΚ, παιδιά! Η Ένωση! Που επέστρεψε! Κι όταν είναι πραγματική Ένωση, μπορεί τα πάντα! Πόσες φορές, το έχει αποδείξει;

Αυτή τη φορά, την επιβράβευσε το ποδόσφαιρο επειδή η ΑΕΚ το σεβάστηκε

Και αγωνιστικά όμως, η ΑΕΚ έκανε ένα σχεδόν τέλειο ματς και ήταν ανώτερη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, κι ας πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, έχοντας πάθει ότι χειρότερο θα μπορούσε για την ψυχολογία της, σε ένα τόσο κομβικό ματς-τελικό. Έχοντας χάσει πέναλτι και έχοντας δεχτεί γκολ στη μοναδική φάση των αντιπάλων, στο τελευταίο λεπτό και από κόντρα στον Βασιλαντωνόπουλο.

Κι όμως… Δεν μάσησε, βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε ψύχραιμη και πιστή στο πλάνο του προπονητή της και πάνω απ’ όλα, είχε η ίδια πίστη στην ανατροπή. Γι’ αυτό και την πέτυχε.

Γράψαμε πολλές φορές την περασμένη διετία για το ποδόσφαιρο που τιμωρούσε την ΑΕΚ για τα λάθη της. Και τώρα, είδαμε το ποδόσφαιρο να την επιβραβεύει. Να την επιβραβεύει επειδή πήρε παίκτες με στοιχεία που δεν είχε στο ρόστερ της. Ο Σιμόες και ο Κρίστιτσιτς να κάνουν ένα «διαστημικό» παιχνίδι, επειδή είχαν μαζί τους στην τριάδα τον Σάκχοφ. Ο Λιβάι να κάνει άνω κάτω, από την πλευρά του, την Βόλφσμπουργκ, κι ας μην είναι ακόμα ούτε στο 50% της ετοιμότητας. Ο Καρίμαρος να τα… εξηγεί ωραία και πειστικά στους άμπαλους, που δεν τους άρεσε!

Ε, συγχωρήστε μου τον προκλητικό χαρακτηρισμό, αλλά να λες ότι «δεν κάνει» ένας παίκτης που δεν τον έχεις δει, λες… πάει κι έρχεται, κι ας μην έχει καμία λογική από τη στιγμή που εξάγεις ένα συμπέρασμα για κάποιον που δεν ξέρεις! Αλλά, είναι ακόμα μεγαλύτερη η αμπαλοσύνη, αν λες ότι «δεν κάνει» κάποιος που τον έχεις δει τρία χρόνια στην Ελλάδα και που έχει αποδείξει πως είναι παικταράς και γκολτζής ολκής! Οπότε εκεί, όταν λες ότι «δεν κάνει», είτε είσαι τέρμα άμπαλος, είτε τέρμα εμπαθής!

Τεράστια υπόθεση αν γίνει το «3 στα 3»

Η ΑΕΚ, λοιπόν, για να επιστρέψω γιατί ξέφυγα, επιβραβεύτηκε με την πρόκριση στους ομίλους, επειδή αυτό το καλοκαίρι, έκανε επιτέλους στοχευμένες μεταγραφές. Και κάνει και την κίνηση για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, που ήταν ηλίου φαεινότερο ότι τον χρειάζεται.

Το ματς αύριο στο Περιστέρι είναι δύσκολο. Όχι από άποψη να φοβάσαι τον αντίπαλο. Αλίμονο. Η ΑΕΚ παίζει με τον Ατρόμητο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχει προλάβει η ομάδα να «φορτίσει» ξανά με φουλ ενέργεια, σωματική και ψυχική. Κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, η ΑΕΚ έδωσε την απάντηση στον ίδιο της τον εαυτό, για το αν μπορεί και τι μπορεί να πετύχει φέτος!

Κι επειδή πλέον, ο πρώτος και ο μεγάλος στόχος αυτής της σεζόν, όπως και κάθε σεζόν άλλωστε, είναι το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, θα είναι τεράστιο βήμα για την ΑΕΚ να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος, με «3 στα 3». Τεράστιο

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X