Νικολάου: «Οπλο της ΑΕΚ το οικογενειακό κλίμα, μαέστρος ο Καρέρα»

Νικολάου: «Οπλο της ΑΕΚ το οικογενειακό κλίμα, μαέστρος ο Καρέρα»
Photo Credits: INTIME

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου για την μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συλλογική δουλειά και το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια είναι σύμφωνα με τον Παντελή Νικολάου τα μεγάλα όπλα της ΑΕΚ που την οδήγησαν στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ένωσης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τη μεγάλη επιτυχία των «κιτρινόμαυρων», χαρακτήρισε «μαέστρο» τον Μάσιμο Καρέρα, ενώ αναφέρθηκε και στους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συναισθήματά από το παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ:

«Από τη μια, καθένας που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην ΑΕΚ αισθάνεται πολύ όμορφα. Από την άλλη, όμως, είναι κρίμα που οι συνθήκες υγείας δεν επέτρεψαν να γευτούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ζωντανά αυτό που έγινε. Το θετικό κι αυτό που μας χαροποίησε, εκτός από νίκη και την πρόκριση, είναι ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Κι αυτό φάνηκε από την εξέλιξη που μπόρεσε και γύρισε το παιχνίδι, απέναντι σε μια στιβαρή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Όπως και το απρόοπτο του ενθουσιασμού μετά το δεύτερο γκολ. Κι αυτά είναι που δίνουν τις ιδιαίτερες χαρές».

Για το αν φοβήθηκε με την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου:

«Αυτό που με έκανε να νοιώσω φόβο ήταν το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά σου κόβει τα πόδια. Ωστόσο, η συνέπεια των παικτών και το ότι η ομάδα δούλεψε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Ήταν μια ομάδα που δούλευε αγαπημένα και φιλικά και μου θύμισε παλιές καλές στιγμές. Στο γκολ της Βόλφσμπουργκ, πάντως, φοβήθηκα ότι εδώ τέλειωσαν όλα».

Για το αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκριση της ΑΕΚ:

«Δεν μπορούμε να το πούμε, γιατί υπάρχουν ανάλογες στιγμές που έχουν προηγηθεί και θα επαναληφθούν στο μέλλον. Σίγουρα ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το προπονητικό επιτελείο έχει δημιουργήσει κάτι που έλειπε τα τελευταία χρόνια από την ομάδα, μια οικογενειακή κατάσταση με παίκτες που είναι φίλοι μεταξύ τους και έχουν εξαιρετική συνεργασία. Κι αυτό είναι μεγάλο βήμα για την επιτυχία κάθε ομάδας που θα βοηθήσει και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στο πρωτάθλημα. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι ομάδα βάζει τις βάσεις, έχει το έμψυχο δυναμικό και το βάθος που βοηθάει στο rotation».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια χαρά και τέτοιους πανηγυρισμούς με αποθέωση, με μπουγέλα και με πλάκες. Έλειπε από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια αυτό το κλίμα κι αυτή η ατμόσφαιρα».

Για τον Μάνταλο:

«Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και εξαιρετικό παιδί κι αξίζει οποιαδήποτε θετική συμπεριφορά απέναντί του. Θεωρώ ότι ο τρόπος που του φέρθηκαν οι υπόλοιποι μετά τη λήξη, είναι επακόλουθο και δείγμα της οικογενειακής ατμόσφαιρας που υπάρχει».

Για τα «όλε» των ποδοσφαιριστών μπροστά σε άδειες κερκίδες:

«Με τα social media και τις δυνατότητες επικοινωνίας που έχουν οι παίκτες με τους φιλάθλους, υπάρχει έντονη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Η κίνηση αυτή ήταν ότι μπορεί να μη συμμετέχετε στους πανηγυρισμούς, αλλά σας τιμούμε που συμπαραστέκεστε με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Ήταν μια τιμητική πράξη απέναντι στους φιλάθλους».

Για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα:

«Συνεχίζουμε. Αυτό είναι και το μοτίβο του προπονητή. Ο Καρέρα είναι ένας πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, σωστός στις αποφάσεις του που ούτε απογοητεύεται ούτε ενθουσιάζεται. Οπότε αυτό που περιμένουμε είναι συνέχεια της δουλειάς στο ίδιο μοτίβο».

Για το τι άλλαξε με την παρουσία του Καρέρα:

«Όλο το προπονητικό επιτελείο συμμετέχει στη σύσφιξη των σχέσεων των παικτών και μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους. Όλα όσα ζούμε εξαιτίας της πανδημίας οδήγησε στο να έχουμε αυτή την εικόνα. Ο Καρέρα είναι ο μαέστρος που κρατάει ίσες αποστάσεις κι έχει τίμια αντιμετώπιση, γι αυτό και δεν υπάρχουν παράπονα. Συνδυάζει ένα μοντέρνο, αλλά και συναισθηματικό προπονητή. Όλα στην ΑΕΚ δουλεύουν συντονισμένα γι αυτό κι έχουν εκλείψει οι διαφορές απέναντι στις καλές ευρωπαϊκές ομάδες, για τις οποίες μιλούσαμε παλιότερα. Από την άλλη, έχουμε να περιμένουμε την κατασκευή του γηπέδου, αλλα κι αρκετά ακόμη πράγματα, και η προσμονή αυτή δίνει δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον κόσμο. Περιμένουμε αρκετά κι αυτό είναι καλό, γιατί μας κάνει να ξεχνάμε την όχι και τόσο καλή κατάσταση που ζούμε αυτή την περίοδο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X