Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα, της μένουν ακόμα δύο

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα, της μένουν ακόμα δύο
Photo Credits: INTIME

Ο Χρήστος Τσάλτας γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ που... ξεχάστηκε ήδη

Σε ένα τουρνουά τέτοιας σημασίας και με τα παιχνίδια να είναι το ένα πιο κομβικό από το άλλο η ΑΕΚ όφειλε να παρουσιαστεί σοβαρή από το πρώτο κιόλας λεπτό. Η Νίμπουρκ είχε (απο)δείξει πολλές φορές πως όποιος την υποτιμούσε το πλήρωνε ακριβά.

Η εικόνα του πρώτου 5λέπτου ήταν αυτή ακριβώς. Η ΑΕΚ είχε επιτρέψει 15 πόντους στα πρώτα κιόλας λεπτά και η Νίμπουρκ έδειχνε να παίρνει ψυχολογία. Σε παιχνίδια τέτοιας φύσεως και τέτοιας σημασίας, όποια ομάδα βρει ρυθμό με το… καλημέρα, τότε δύσκολα μπορεί να ανακοπεί η πορεία της.

Η ΑΕΚ όμως παρουσίασε το σοβαρό πρόσωπό της στη συνέχεια. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί για να αλλάξει πλήρως η εικόνα. Η προσέγγιση στο πίσω μέρος του παρκέ ήταν αυτή ακριβώς που έπρεπε για την Βασίλισσα. Και μόλις βρήκε ρυθμό και πίεσε ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο, τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα. Και κυρίως πιο απλά.

Παρ’ όλα αυτά η νίκη αυτή δεν έχει πλέον καμία αξία. Από τη στιγμή που ήρθε, αποτελεί παρελθόν. Ιδίως όταν έχεις σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι μπροστά σου, τον ημιτελικό του Final 8.

Νίκη με παίκτες που δεν είναι οι… συνήθεις ύποπτοι

Η νίκη αυτή δίνει ώθηση στην ΑΕΚ, κυρίως γιατί ήρθε με παίκτες που δεν είναι οι… συνήθεις ύποπτοι στο παρκέ. Ο Νίκος Γκίκας άλλαξε τον ρυθμό με την παρουσία του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έδωσε πολλές λύσεις σε σημεία που η μπάλα «έκαιγε», ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έπαιξε εκπληκτικές άμυνες, έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και το γεγονός πως αποβλήθηκε με 5 φάουλ ήταν αποτέλεσμα της έντασης με την οποία αγωνίστηκε στο παρκέ στο διάστημα που βρέθηκε σε αυτό.

Από κοντά και ο Ματ Λοτζέσκι. Ο «Λότζο» έκανε πολλή αθόρυβη δουλειά και σε κομμάτια του παιχνιδιού που τον είχε ανάγκη η ΑΕΚ. «Ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα με τα σουτ του, ενώ βοήθησε και στο κομμάτι της άμυνας, αποδεικνύοντας το γιατί η ΑΕΚ τον έκανε δικό της το καλοκαίρι.

Οι τέσσερις αυτοί τύποι φρόντισαν να δώσουν χώρο στους Ράις-Λάνγκφορντ να δράσουν. Και ο δεύτερος το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο το χρειαζόταν, μετά τις δύο μέτριες εμφανίσεις στο Σούπερ Καπ.

Η επόμενη πίστα-πρόκληση είναι ο ημιτελικός. Η ΑΕΚ αν καταφέρει να κρατήσει την προσέγγιση του δευτέρου μέρους, τότε δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Άλλωστε όποιον κι αν είναι ο αντίπαλος αυτή θα είναι που θα θέτει τον ρυθμό και θα κρατάει τις τύχες του αγώνα στα χέρια της.

ΥΓ. Η ατάκα του Λάνγκφορνγτ περί προσωπικοτήτων μόνο τυχαία δεν ήταν. Και είχε μεγάλη δόση αλήθειας. Όταν φέρνεις από τον πάγκο παίκτες όπως ο Ράις, ο Λοτζέσκι, ο Ζήσης, ο Σλότερ, τότε αυτό δείχνει πόσο βάθος πάγκου έχεις, αλλά και πόση ποιότητα διαθέτεις. Και η φετινή ΑΕΚ έχει και τα δύο στοιχεία σε πολύ μεγάλο βαθμό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X