Σύψας: «Στο πορτοκαλί η Αττική -Πρέπει να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις για τη διασπορά του κορωνοϊού»

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων -98 στην Αττική και 70 στην Θεσσαλονίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του κορωνοϊού, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η Αττική, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που καταγράφηκε για μια ακόμη ημέρα.

Ο κ. Σύψας υποστήριξε ότι η Αττική βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη, ένα βήμα πριν τον «κόκκινο συναγερμό» που θα οδηγήσει αναγκαστικά σε πολύ πιο δραστικά μέτρα. Ενας από τους παράγοντες που παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες, εξήγησε ο καθηγητής, είναι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. «Είναι ένας δείκτης που μας δείχνει αν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα ή όχι» σημείωσε. Σε εκείνο το σημείο εστίασε εκ νέου στην Αττική τονίζοντας ότι κυρίως για το κέντρο της Αθήνας θα απαιτηθούν «πολύ μεγάλες παρεμβάσεις».

Για τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε ότι «η κατάσταση στα σχολεία είναι αντανάκλαση της επιδημίας στην κοινότητα. Αν στην κοινότητα βράζει η επιδημία τότε θα έχουν προβλήματα και τα σχολεία. Περιμέναμε ότι θα έχουμε σποραδικά κρούσματα σε διάφορα σχολεία της χώρας, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων λειτουργεί. Και αυτό μας δίνει μεγάλη ανακούφιση» προσέθεσε ο Νίκος Σύψας.

Αναφορικά με το τί προβλέπει για τους επόμενους μήνες, ο καθηγητής δήλωσε ότι ουδείς μπορεί να εγγυθεί για το τί θα συμβεί τον χειμώνα με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Σύψας τόνισε ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού χτύπησε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και «μας αιφνιδίασε», ενώ υποστήριξε ότι ένα γενικό lockdown θα περιόριζε τη διασπορά, όμως θα ζημίωνε σημαντικά την κοινωνία και την οικονομία.

«Αποφεύγουμε πάση θυσία τις συγκοινωνίες με συνωστισμό»
Καταλήγοντας, ο Νίκος Σύψας ερωτήθηκε για τις συνθήκες συνωστισμού στις συγκοινωνίες -όπου καταγράφηκε και κρούσμα σε οδηγό- και είπε:

«Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν πάση θυσία να μπαίνουν σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς όπου υπάρχει συνωστισμός. Ας προτιμήσουν άλλο τρόπο (ΙΧ, ποδήλατο κ.λπ). Αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική τότε πρέπει να φορούν τη μάσκα με θρησκευτική ευλάβει και να απολυμαίνουν τα χέρια τους τακτικά»

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X