Καθοριστική η Πέμπτη, αλλά πολύ κρίσιμη και η… Παρασκευή!

Καθοριστική η Πέμπτη, αλλά πολύ κρίσιμη και η… Παρασκευή!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για Λαμία, Βόλφσμπουργκ και… Final-8

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς μία νίκη επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν μιλάμε για κεκλεισμένων, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Την κάνεις, την ξεχνάς αμέσως και προχωράς παρακάτω. Έλα όμως, που στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν γίνεται αν δεν το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Γιατί και πέρυσι, όταν η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Ξάνθη, αυτονόητη θεωρούταν η νίκη, αλλά έπεσε… σφαλιάρα ξεγυρισμένη και η «Ένωση» – όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό – έχασε πολύτιμο έδαφος για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Άρα, για να ξέρουμε τι λέμε, πριν σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο, το βασικό ζητούμενο για το ματς με την Λαμία, ήταν η νίκη. Και η ΑΕΚ, την πέτυχε κι έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο ένας εκ των δύο ανταγωνιστών της, έχει χάσει ήδη τέσσερις πόντους στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει.

Με το «4 στα 4» θα αλλάξει τα δεδομένα

Το ξέρω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και πως έχοντας την Πέμπτη μπροστά σου, τον «τελικό» με την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορείς να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο. Αλλά, θα αρκεστώ να πω ότι η ΑΕΚ έχει μετά για το πρωτάθλημα, να πάει στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια (μετά τη διακοπή) να υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Κι αν ξεκινήσει τη σεζόν με «4 στα 4», θα έχει αφήσει από πολύ νωρίς, αρκετά πίσω της, τον έναν εκ των δύο βασικών ανταγωνιστών της για τον φετινό τίτλο.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά, θα μας απασχολήσουν από την Παρασκευή και μετά και με την ευχή βέβαια, την Πέμπτη να γίνει η υπέρβαση κόντρα στην Βόλφσμπουργκ και να επιστρέψει η «Ένωση» στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αλλά ότι και να γίνει την Πέμπτη, είτε προκριθεί η ομάδα, είτε όχι, την Παρασκευή θα πρέπει να το έχει αφήσει πίσω της και να είναι αφοσιωμένη στο πώς θα κάνει το «διπλό» στο Περιστέρι, την Κυριακή.

Λιβάι, Μαχαίρας και Σάκχοφ

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τρία είναι τα στοιχεία που κρατάμε από το ματς με την Λαμία. Πρώτον, αυτό το μικρό δείγμα που είδαμε από τον Λιβάι, που αγωνίστηκε για 45 λεπτά, δεν είναι ούτε το 30% των δυνατοτήτων του, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Η ΑΕΚ έχει επιτέλους τον εξτρέμ που ονειρευόμασταν, αλλά βλέπαμε μόνο στον… ύπνο μας, τα τελευταία χρόνια. Όποιος τον αντιμετωπίσει στο «ένας εναντίον ενός» θα υποφέρει, αλλά θα δούμε και πολλά γκολ από τον Γκαρσία γιατί πολύ απλά έχει εκτελεστική δεινότητα στα τελειώματα. Το χθεσινό, επαναλαμβάνω, δεν ήταν καν… πρόγευμα!

Δεύτερον, ο MVP της χθεσινής ΑΕΚ ήταν αναμφισβήτητα ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Κι αυτό είναι κάτι που πραγματικά, πρέπει να μας προκαλεί μεγάλη ευτυχία! Από δεξιά, η «Ένωση» είχε τον μάγο Λιβάι, αλλά κι από αριστερά είχε τον… μικρό μάγο, ένα δικό της παιδί, τον Μαχαίρα!

Κι έκανε καταπληκτικά πράγματα, βγάζοντας επί της ουσίας δύο ασίστ, αφού πριν από το γκολ του Κρίστιτσιτς, είχε δώσει μπαλιά «παρ’ το, βαλ’ το» στη μεγάλη ευκαιρία του διπλού δοκαριού, που είχαν, αρχικά ο Ανσαριφάρντ (α ρε Καρίμ, για να μας στείλεις στον κουβά, το έκανες, παραδέξου το) και στη συνέχεια της φάσης, ο Μάνταλος.

Τρίτον, ο Σάκχοφ έδειξε με το… καλημέρα κι αυτός, ότι είναι ο δημιουργικός χαφ, που θα προσδώσει στην ΑΕΚ, στοιχεία που τα είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Κυνήγησε μπάλες, μοίρασε σωστά παιχνίδι και έβγαλε εξαιρετική «χημεία» με τον Κρίστιτσιτς, που και αυτός, έκανε σπουδαίο ματς.

Η μεγάλη Πέμπτη της ΑΕΚ!

Πλέον, είμαστε σε μια εβδομάδα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα χαρακτηρίζαμε ως «Η μεγάλη Πέμπτη της ΑΕΚ και του κόσμου της».  Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό επειδή πολύ απλά, οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, την Πέμπτη το Κλειστό του ΟΑΚΑ, θα είχε 20.000 «Ενωσίτες» στο Final-8 του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ και στα… καπάκια, το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, θα είχε 50.000 ΑΕΚτζήδες για να στηρίξουν την ομάδα, στην προσπάθειά της να προκριθεί στον όμιλο του Europa League.

Είναι μια πραγματικότητα, αυτή που βιώνουμε, που γενικότερα μας επηρεάζει ψυχολογικά και μας πικραίνει πολύ, αλλά αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα, αυτός ο εφιάλτης.

Όπως και να έχει, η Πέμπτη είναι μια πολύ σπουδαία μέρα για την ΑΕΚ, έστω κι αν ο κόσμος της, θα είναι… κολλημένος στις τηλεοράσεις του, για τις κρίσιμες μάχες, με την Νίμπουρκ στο μπάσκετ και με την Βόλφσμπουργκ στο ποδόσφαιρο.

Μεγάλος ο συντελεστής δυσκολίας για Καρέρα και Παπαθεοδώρου

Όταν δεν έχεις δει τις αντίπαλες ομάδες (και ομιλώ για μένα) δεν είναι σωστό και δεν έχει και λογική να κάνεις αναλύσεις. Δεν ξέρω, ούτε σε τι κατάσταση είναι η Νίμπουρκ, ούτε σε τι κατάσταση είναι η Βόλφσμπουργκ. Και συμπεράσματα δεν μπορείς να βγάλεις μόνο από τα αποτελέσματά τους.

Όταν μια ομάδα έχει μπροστά της «τελικό» ή σερί «τελικούς», μεγάλο βάρος πέφτει, ούτως ή άλλως στους προπονητές. Νομίζω ότι πέφτει ακόμα μεγαλύτερο τώρα, λόγω του χρονικού σημείου που βρισκόμαστε.

Ένα χρονικό σημείο δηλαδή, με τις ομάδες της ΑΕΚ – και αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ – να βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά να πρέπει να δώσουν αγώνες με την πλάτη στον τοίχο.

Η ποδοσφαιρική μάχη βέβαια για την Ευρώπη είναι μία, αυτή με την Βόλφσμπουργκ, ενώ οι μπασκετικές μάχες της ΑΕΚ στο Final-8 είναι τρεις (!) και η «Βασίλισσα» για να κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να τις κερδίσει και τις τρεις.

Ο συντελεστής δυσκολίας είναι μεγάλος και γι’ αυτό, ο Μάσιμο Καρέρα και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δεν πρέπει να κάνουν λάθος. Ούτε στην αγωνιστική προετοιμασία, ούτε στην ψυχολογική προετοιμασία, ούτε στις επιλογές τους, ούτε στο κοουτσάρισμα μέσα στα παιχνίδια.

Θα κλείσω, επαναλαμβάνοντας αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Ότι κι αν γίνει την Πέμπτη, το επόμενο πρωί θα ξημερώσει η Παρασκευή, που η ΑΕΚ θα είναι και πάλι ισχυρή και θα συνεχίσει να έχει υψηλούς στόχους και μεγάλα παιχνίδια μπροστά της. Προς το παρόν, οδεύουμε με πίστη και θετική ενέργεια προς τις σπουδαίες μάχες της Πέμπτης.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X