«Πετάει» με…Λιβάι η ΑΕΚάρα, 3-0 στο ρελαντί τη Λαμία και τώρα πρόκριση!

«Πετάει» με…Λιβάι η ΑΕΚάρα, 3-0 στο ρελαντί τη Λαμία και τώρα πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Φοβερός ο «μάγος» Γκαρσία, σκόραρε στο ντεμπούτο του, σούπερ ο Μαχαίρας με ασίστ και γκολ ο Ενομπακάρε, στην άνετη επικράτηση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λιβάι θα λέτε και θα…κλαίτε. Ο «μάγος» της ΑΕΚ, άρχισε τα κόλπα του από το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, οδηγώντας την Ενωση στην άνετη επικράτηση με 3-0 επί της Λαμίας.

Ο Γκαρσία ήταν εξαιρετικός και επισφράγισε την παρουσία του με γκολ. Η ΑΕΚ δεν φόρτσαρε, αλλά νίκησε στο…ρελαντί, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή επίσης τον Μαχαίρα, αλλά και τον Ενομπακάρε να σκοράρει στην παρθενική του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Καρέρα είχε διπλό στόχο στο ξεκίνημα του αγώνα. Προφανώς πρώτιστος ήταν η κατάκτηση της νίκης, αλλά πέραν αυτής ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα και να δώσει παράλληλα χρόνο σε νέα πρόσωπα. Ετσι, η ΑΕΚ εμφανίστηκε με έξι νέα πρόσωπα συγκριτικά με την 11άδα που παρατάχθηκε στην Ελβετία με τη Σεντ Γκάλεν, σε διάταξη 4-2-3-1 και για πρώτη φορά βασικούς τους Γκαρσία, Σάκχοφ και Μαχαίρα, αλλά και με νέα μπακ, τους Μπακάκη και Λόπες.

Ιδανικό ξεκίνημα και γκολ από τον «μάγο»

Η ΑΕΚ έκανε όσα πρέπει να πράττει σε κάθε ματς με ομάδα τέτοιου επιπέδου στην έδρα της. Πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, δημιούργησε πολλές τελικές. Οι Γκαρσία και Μαχαίρας έδωσαν ταχύτητα και φρεσκάδα στα άκρα, ο Ανσαριφάρντ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και πρέσαρε ανελέητα, ο Μάνταλος μοίραζε εξαιρετικά. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε τελικά από τον «μάγο» Λιβάι, που πήρε το ριμπάουντ έπειτα από προσπάθεια του Ανσαριφάρντ και άνοιξε το σκορ (14’).

Ωστόσο, φαινόταν πως η ΑΕΚ ήθελε να κάνει και διαχείριση δυνάμεων ενόψει του σημαντικού ματς την Πέμπτη με τη Βόλφσμπουργκ. Ετσι, σταδιακά μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε. Η Ενωση δεν είχε την ίδια ένταση, προσπαθούσε να κάνει διαχείριση στο παιχνίδι. Αλλωστε, η μεσαία γραμμή άντεχε με άνεση στην όποια πίεση της Λαμίας, που είχε να παρουσιάσει μόνο κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν καθόλου τον Τσιντώτα.

Διαχείριση και νίκη στο ρελαντί

Ο Καρέρα άρχισε τις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κρατώντας τον Γκαρσία στον πάγκο για να μπει ο Λιβάγια. Η ΑΕΚ δεν έπαψε σε κανένα σημείο του αγώνα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ο Ιταλός κράτησε τον Λιβάγια στη δεξιά πλευρά και άφησε τον Μαχαίρα στα αριστερά. Αλλωστε, ο «μικρός» εντυπωσίαζε με το αγωνιστικό θράσος και το δυναμισμό του. Επιβραβεύτηκε μάλιστα με την ασίστ στο δεύτερο γκολ, όταν σέρβιρε στον Κρίστισιτς για να σουτάρει εύστοχα από το ύψος της περιοχής (65’).

Νωρίτερα πάντως, στην πρώτη ένδειξη πίεσης από την πλευρά της Λαμίας, ο Καρέρα δεν δίστασε να ρίξει τρίτο χαφ στο γήπεδο (τον Σιμόες) και να παίξει πλέον με καθαρό 4-3-3. Η απελευθέρωση των Κρίστισιτς και Σάκχοφ, έφερε το γκολ και έδειξε πως η ΑΕΚ μπορεί να έχει παίκτες που θα ελέγχουν την μπάλα και το ρυθμό στη μεσαία γραμμή. Στο διάστημα που απέμενε, ο Καρέρα βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο ματς και τον Ενομπακάρε, που αγωνίστηκε ως δεξιός επιθετικός. Μάλιστα, χρίστηκε και σκόρερ εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Αλμπάνη (

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (53’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μάνταλος (61’ Σιμόες), Μαχαίρας (76’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (76’ Ενομπακάρε)

Λαμία (Γ. Πετράκης, 4-2-3-1): Επασί, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάσε (60’ Μπουλούλης), Καραμάνος (76’ Βιγιάλμπα), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Προβυδάκης, Ρόμανιτς

Ο Τζήλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σβάρνα (45’+) – Σαραμαντά (67’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X