Ρισκάρουν μία ολόκληρη σεζόν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης μπλογκάρει για τον κεντρικό αμυντικό, τη Λαμία και τη Βόλφσμπουργκ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς τα μαντάτα από το ρεπορτάζ δεν δείχνουν να είναι καλά με αφορμή την απόκτηση στόπερ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά, είτε προχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη, είτε όχι! Η απόφαση όπως μας εξήγησαν, προέρχεται από ψηλά μετά από συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στη διοίκηση και τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις συν έναν αμυντικούς. Τους: Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Χνιντ και Λάτσι συν τον Μιτάι που αποφάσισαν το καλοκαίρι να τον προωθήσουν. Ουσιαστικά μπορείς να στηριχτείς μόνο στους τέσσερις πρώτους και… αν, διότι τα δείγματα εμπιστοσύνης της ΑΕΚ στους μικρούς είναι ανύπαρκτα εδώ και χρόνια. Διότι αν κάποιος πιτσιρικάς κάνει, αν ο οργανισμός λειτουργεί σωστά, τον ρίχνει στα βαθιά και δεν περιμένει πότε θα γίνει 25, ούτε τον σιγοβράζει. Αν όμως υπάρχει αμφιβολία παραμένει στον πάγο και στάσιμος.

Τι έχει κάνει η ΑΕΚ για να εκμεταλλευτεί κάποια παιδιά που υποτίθεται πιστεύει;

Θέλετε ένα απλό παράδειγμα; Τι έχει κάνει η ΑΕΚ για να εκμεταλλευτεί κάποια παιδιά που υποτίθεται πιστεύει; Τον Μπότο, τον Χριστόπουλο, τον Σταμούλη ή παλαιότερα τον Γιούση, τον Μπάμπη και τον Γιαννούτσο; Τίποτα. Τους έδειξε εμπιστοσύνη ρίχνοντάς τους στα «βαθιά»; Όχι! Τους βρήκε κάποια ομάδα εντός συνόρων που θα ήταν σοβαρή για να τους στείλει να ψηθούν; Όχι! Πότε στην Καλαμάτα και πότε στον Πλατανιά, όπου δεν έχουν στον ήλιο μοίρα τους έστελνε. Μήπως τους βρήκε ομάδα στο εξωτερικό; Όχι βέβαια. Πως να εξελιχθούν λοιπόν;

Από φέτος κανένας εκ των προαναφερόμενων δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο Κύπελλο. Και όμως είναι ακόμα στο ρόστερ και απλά το διακοσμούν. Τι να συζητάμε λοιπόν; Γυρνάμε στο «καυτό» θέμα του στόπερ για να δούμε τις επιλογές της ΑΕΚ και τι περιμένουμε από τον καθένα τους φέτος.

Τα δεδομένα με τους 4 στόπερ

Ο Ουκρανός που βαδίζει πλέον στα 33 για τα 34, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βγάλει 20-25 ματς της σεζόν. Άρα δεν μπορείς να τον υπολογίζεις ως πρώτη, βασική και αναντικατάστατη λύση. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πότε από τα συνεχόμενα ματς θα παρουσιάσει πρόβλημα. Αν στο βγάλει τώρα, μαύρο φίδι που θα τους ζώσει όλους…

Ο Σβάρνας είναι ένα παιδί που η ΑΕΚ επένδυσε πάνω του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον πίστεψε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και δεν έχει θέματα τραυματισμών. Οπότε μπορείς να τον υπολογίζεις σα νούμερο 2 προς το παρόν στην ιεραρχία της ομάδας για το κέντρο της άμυνας.

Ο Τυνήσιος ήρθε την εποχή που η ΑΕΚ έψαχνε τον αντί-Βράνιες. Τον αγόρασε με 700 περίπου χιλιάδες ευρώ, είναι επιλογή του Ίλια Ίβιτς και έχει και την έγκριση του Μάσιμο Καρέρα. Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να πει αν είναι καλός, αν θα πιάσει και πως θα εξελιχθεί. Μακάρι να βγει κράμα Νέστα και Μαλντίνι. Έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά θέλει δουλειά και υπομονή μέχρι να μάθει που παίζει και να προσαρμοστεί. Αυτή τη στιγμή είναι 2ο-3ος στην ιεραρχία.

Ο Σλοβένος είναι μόλις 18 ετών. Προς το παρόν έχουμε μόλις ένα 90λεπτο δείγμα του σε ένα παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας, άρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε θα τον δούμε να επιστρέφει. Μακάρι αυτό να συμβεί σύντομα. Επειδή κανένας ρεπόρτερ δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις προπονήσεις, όλοι, μα όλοι μεταφέρουν το ίδιο πράγμα. Το ότι στην ΑΕΚ είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, πως έχει λαμπρό μέλλον και πως φέτος θα πάρει πολλά ματς. Εγώ θα τα δεχθώ όλα.

Η ΑΕΚ έχει μόλις μια βασική επιλογή

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προαναφέραμε η ΑΕΚ έχει μία βασική επιλογή που δεν μπορεί να την υπολογίζει για… πάντα, μία βασική πρώτης γραμμής, μία εναλλακτική και μία με φόντο το μέλλον, συν έναν πιτσιρικά που ανέβασε από τα τμήματα Υποδομής.

Πάμε να δούμε τι είχε στο κέντρο της άμυνάς της η ΑΕΚ τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα; Τον Τσιγκρίνσκι σε ηλικία 30 ετών, τον Βράνιες σε ηλικία 27, τον Λαμπρόπουλο σε ηλικία 27, τον Τσόσιτς σε ηλικία 24 και τον Τζανετόπουλο στα 22 του.

Την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα στο γήπεδο είχε: Δέλλα (31), Παπασταθόπουλο (19 αλλά έτοιμο), Αλεξόπουλο (30), Ζεράλντο Άλβες (30) και Ασκάρατε (23)… Οι τρεις δηλαδή ήταν πρώτης γραμμής στόπερ…

Από πλευράς εμπειρίας και ποιότητας κάθε σύγκριση είναι εις βάρος των 4-5 που έχει φέτος η ΑΕΚ στο ρόστερ της.

Δεν θα αποκτηθεί στόπερ αν η ΑΕΚ δεν περάσει στους ομίλους

Αν η ΑΕΚ δεν περάσει στην Ευρώπη είναι δεδομένο ότι δε θα αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός, ασχέτως το τι μπορεί να φημολογείται. Διότι αν έρθει θα «καούν» και ο Χνιντ και ο Λάτσι και δε θα έχουν τις ευκαιρίες που θέλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ να τους δώσουν για να τους αναδείξουν. Δε θα τους πω ότι παραλογίζονται με αυτή τη σκέψη. Φτάνει μόνο να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα σε περίπτωση γκέλας. Διότι αυτή η ΑΕΚ έτσι όπως είναι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί άλλα πράγματα. Και θα είναι πολύ δύσκολο να το κάνει έχοντας ήδη μία ακόμα αποτυχία στην Ευρώπη που θα προκαλέσει και άλλα προβλήματα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως πιστεύουν ότι θα προχωρήσει η χρονιά αν τελικά κάνει η ομάδα την υπέρβαση και αφήσει εκτός ομίλων τη Βόλφσμπουργκ. Θα βάλουν τον Τσιγκρίνσκι να παίζει Πέμπτη – Κυριακή; Θα ρίξουν στα ντέρμπι του πρωταθλήματος τον Λάτσι στην εξίσωση; Εκτός αν αρχίσουν πάλι τα πειράματα και δούμε στόπερ τον Ινσούα, στόπερ τον Μπακάκη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο…

Η ΑΕΚ φέτος έχει μία ευκαιρία μπροστά της. Να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να κάνει βήματα μπροστά. Να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δύο χρονιές με πολλά αγωνιστικά χαστούκια είναι πάρα πολλά. Τα περισσότερα τα διόρθωσε. Και στη θέση του εξτρέμ με τον Λιβάι Γκαρσία και στη θέση του χαφ με τοον Σάκχοφ. Θα είναι κρίμα, θα είναι έγκλημα να μη διορθώσει και το τελευταίο.

Πλέον δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών για κανέναν

Όσοι είναι γύρω από το ρεπορτάζ, απλά σιγοψιθυρίζουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αυτός που είναι αρνητικός στο να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός. Και εγώ αναρωτιέμαι. Αν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είναι αρνητικός, για ποιο λόγο είναι; Μήπως γιατί κάποιος του έχει φουσκώσει τα μυαλά με τους παικταράδες που έχουμε πάρει;

Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο. Ποιος έχει κάνει κάτι για να τον πείσει ότι κάνει λάθος; Ή μπροστά του δε λέει κανένας κουβέντα και απλά κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι τους; Διότι τέτοια παραδείγματα έχω άπειρα.

Θεωρούν στην ΑΕΚ ότι είναι πλήρεις στα μετόπισθεν; Ας βγούνε να το πούνε. Δεν είναι; Ας μη βγούνε να το πούνε, αλλά ας φροντίσουν να πείσουν τον Μελισσανίδη για αυτό και ας πάρουν στόπερ!

Η αντίστροφη μέτρηση της μεταγραφικής περιόδου ξεκίνησε. Πλέον δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών για κανέναν!

ΥΓ: Το παιχνίδι με τη Λαμία είναι αυτό που προέχει! Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα περιθώριο να χάσει ούτε μισό βαθμό σε αυτά τα παιχνίδια και ειδικά τα εντός έδρας. Τα δύο τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα το πήρε αυτός που είχε τις λιγότερες απώλειες. Η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα έχει κάνει εγκλήματα με τους «μικρούς» εντός και εκτός έδρας. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλο αποτέλεσμα την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά το ματς με την Βόλφσμπουργκ η ΑΕΚ πληρώνει το περσινό έγκλημα. Πλέον πρέπει να κάνει υπέρβαση. Το είχε κάνει με τη Μπρίζ τη χρονιά του τίτλου, το έκανε με τη Σέλτικ τη σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει στην Ευρώπη για λόγους αγωνιστικούς, βαθμολογικούς και πρεστίζ. Τελεία και παύλα.

ΥΓ 2: Καθόμουν και χάζευα τη δημοσίευση της ΠΑΕ για τα κέρινα ομοιώματα. Λουκάς Μπάρλος, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου και έρχονται και άλλες θρυλικές μορφές. Θα παίζουμε μπάλα στην «Αγιά Σοφιά» και η ιστορία μας θα είναι ζωντανή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X