Παλικαρίσια πρόκριση στη βροχή για την ΑΕΚ κόντρα (0-1) στην Σεντ Γκάλεν!

Παλικαρίσια πρόκριση στη βροχή για την ΑΕΚ κόντρα (0-1) στην Σεντ Γκάλεν!
Photo Credits: INTIME

Με σκόρερ τον Ολιβέιρα και MVP ξανά τον Τσιντώτα η ΑΕΚ πέρασε στα πλέι οφ του Europa League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο στόχος επετεύχθη. Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, επικρατώντας της Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία με 1-0.

Η Ενωση έπαιξε με πάθος και πήρε μια παλικαρίσια νίκη, χάρη στο γκολ του Ολιβέιρα. Ξανά όμως, είχε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο με προβληματική εικόνα, που έδωσε δικαιώματα στους Ελβετούς. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έπαιξε ώριμα, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή και βρήκε τη δική της στιγμή για τη νίκη.

Επειτα από το ανεπιτυχές πείραμα του τελικού και του πρώτου ημιχρόνου στο Αγρίνιο, ο Καρέρα εγκατέλειψε τη σκέψη για τριάδα στην άμυνα. Η επιλογή του Ιταλού ήταν να παρατάξει την ΑΕΚ στην Ελβετία με διάταξη 4-2-3-1, που είχε ως δίδυμο αμυντικών χαφ τους Σιμόες, Κρίστισιτς, με τους Ανσαριφάρντ, Λιβάγια να είναι στα φτερά του Ολιβέιρα και τον Μάνταλο δεκάρι. Η μίνι έκπληξη, αφορούσε την παρουσία του Βασιλαντωνόπουλου στην 11άδα, αυτήν τη φορά ως δεξί μπακ.

Απογοητευτική εικόνα

Ωστόσο, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική. Μια ομάδα κομμένη στα δύο, με ανύπαρκτη κατοχή και κυκλοφορία μπάλας στη μεσαία γραμμή, με αργή και προβλέψιμη επίθεση που στηριζόταν σε ατομικές ενέργειες και μόνο και άμυνα. Μοιραία, η Σεντ Γκάλεν έμοιαζε με…Μπάγερν και έφερνε την Ενωση σε παθητικό ρόλο σχεδόν σε όλο το πρωτο 20λεπτο. Μπορεί να έκαναν φάσεις μόνο από τρανταχτά λάθη των «κιτρινόμαυρων», αλλά έφταναν με τρομερή ευκολία γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα.

Το μόνο θετικό στοιχείο της ΑΕΚ σε ολόκληρο το 45λεπτο, ήταν ο Τσιντώτας. Ο γκολκίπερ της Ενωσης έκανε σειρά από εντυπωσιακές επεμβάσεις, ακόμα και σε φάσεις που σταματούσαν έπειτα ως οφσάιντ, και ήταν εκείνος που διόρθωσε κάθε λάθος της άμυνας και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα. Η ΑΕΚ είχε τεράστια κενά κυρίως αριστερά, όπου ο Λιβάγια βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, ενώ ο Ινσούα έδειχνε βαρύς.

Ο Ανσαριφάρντ και ο Βασιλαντωνόπουλος από την άλλη, ήταν πιο δραστήριοι στη δεξιά πλευρά. Πάντως, ακόμα και όταν η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς έπειτα από το ημίωρο, η Σεντ Γκάλεν κατάφερνε με πίεση και πρέσινγκ ψηλά, να δημιουργεί ασφυξία στους «κιτρινόμαυρους». Ο Μάνταλος ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να παίξει ορθολογικά και να μοιράσει παιχνίδι, αλλά με τη μοναδική καθαρή ευκαιρία να προκύπτει από στατική φάση (32’ κεφαλιά Λιβάγια).

Αλλο παιχνίδι

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Δίχως να είναι εντυπωσιακή, η ΑΕΚ κατάφερε πλέον να ισορροπήσει, να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να γίνει εκείνη αφεντικό του ματς. Αυτό που έλειπε όμως, ήταν ο τρόπος για να ανοίξει η ελβετική άμυνα. Η ΑΕΚ παρέμενε αργή στην τελική επιλογή, δεν είχε λύσεις στην τελική προσπάθεια και το ματς έμενε χωρίς σκορ, ακροβατώντας πάνω σε μια λεπτή γραμμή.

Ο Καρέρα προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ με την είσοδο του Γκαρσία, αλλά η λύση βρέθηκε από τα πόδια του Μάνταλου. Ο αρχηγός πέρασε υπέροχη πάσα στον Ολιβέιρα που ξεκίνησε από τη σέντρα, με την εμπειρία του οδήγησε το νεαρό Στεργίου σε μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο Ερνάντες καταλόγισε το ξεκάθαρο πέναλτι. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, όπου έστω και αν χρειάστηκε διπλή προσπάθεια, έδωσε το χρυσό γκολ για την Ενωση.

Το σημαντικό είναι πως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ περιόρισε τα φτηνά λάθη στην άμυνα και δεν δέχτηκε ούτε μια φάση από τους Ελβετούς. Ο Γκαρσία έδωσε ταχύτητα και έβαλε δύσκολα στην άμυνα των Ελβετών, η αμυντική λειτουργία είχε πλέον σκληράδα και ωριμότητα και η Ενωση κατάφερε να πάρει την πρόκριση, δίνοντας ραντεβού με τη Βόλσμπουργκ την Πέμπτη στα πλέι οφ του Europa League όπου θα τα παίξει όλα για όλα.

Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Σεντ Γκάλεν (Π. Ζέιντλερ, 4-2-3-1): Ατί Ζιγκί, Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Ρουίθ (74’ Γιουάν), Στίλχαρτ (74’ Στίλχαρτ), Ντουά (62’ Καμπέρι), Γκιγιεμενό

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Ανσαριφάρντ (68’ Γκαρσία), Λιβάγια (90’ Σάκχοφ), Ολιβέιρα

Ο Ισπανός Εντάντες χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μουχάιμ (31’), Γκέρτλερ (51’), Φαζλιγί (79’) – Λιβάγια (35’), Μάνταλο (45’), Κρίστισιτς (50’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X