Η ΟΜΑΔΑ κατακτά τους στόχους και όχι οι ΦΙΡΜΕΣ, όσες πολλές κι αν είναι

Η ΟΜΑΔΑ κατακτά τους στόχους και όχι οι ΦΙΡΜΕΣ, όσες πολλές κι αν είναι
Photo Credits: INTIME

Όταν έχεις φτάσει ανήμερα της πρώτης αναμέτρησης (από τις δύο), στην οποία διακυβεύονται, η ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ, η ψυχολογία με την οποία θα μπει στη σεζόν και κάτι… μύρια ευρώ, προφανώς και δεν έχει ουσία να σχολιάσεις κάτι. Το μόνο που έχει ουσία, είναι να στείλουμε στην ομάδα, τη θετική μας ενέργεια. Ως εκ τούτου, το… μενού αυτού του blog, έχει ένα συνδυασμό χάντμπολ και μπάσκετ, με απόσταγμα σοφίας (sic) περί νοοτροπίας!

Στην πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκπομπή του «ENWSI TV», το βράδυ της Τρίτης, όπου ο Δημήτρης Δημητρούλιας προσπάθησε (μάταια φυσικά) να μας μάθει λίγο χάντμπολ, εμένα και του Σταύρου Καυταντζόγλου, η πρώτη ερώτηση που του έθεσα, ήταν και αυτή που με βασανίζει όσο τίποτα άλλο, όσον αφορά στην ομάδα της ΑΕΚ. Τον ρώτησα, λοιπόν, αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι μπορεί να «χαλάσει» το μυαλό των παικτών του, το γεγονός ότι έχουμε δώσει στην ΑΕΚ το χαρακτηρισμό, όχι απλά του φαβορί, αλλά της «υπερομάδας», της «dream team», της ομάδας που δεν έχει αντίπαλο.

Τους το έχει… ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ!

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν κρύβεται και δεν αρνείται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ίσα ίσα που προσθέτει ότι… «αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι» και ότι… «αυτό το ρόστερ είναι το πιο δυνατό που έχει παρουσιάσει ποτέ ομάδα χάντμπολ στην Ελλάδα». Την ανησυχία βέβαια για να μην «τρελαθούν» οι παίκτες του, την έχει, αλλά προσπαθεί μέσω έξτρα κινήτρων και των δικών του μεθόδων, να τους απαγορεύσει να πιστέψουν ότι μόνο με τα ονόματά τους, τις καριέρες τους και τις δυνατότητές τους, θα πετύχουν τους στόχους τους.

Είναι μια προσέγγιση προπονητή, που μπορεί να αφορά σε ένα άθλημα, που αφενός δεν το κατέχω και αφετέρου δεν είναι το πιο δημοφιλές, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί πολύ απλά καταργεί εκ προοιμίου κάθε είδους δικαιολογία. Και να προσθέσω επίσης, ότι ο Δημήτρης Δημητρούλιας έχει τονίσει κατηγορηματικά πως αν η ΑΕΚ δεν πάρει φέτος το νταμπλ, θα συνιστά αποτυχία.

Την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή την κακή νοοτροπία σπουδαίων παικτών μίας πολύ καλής ομάδας, την είδαμε χθες στο Περιστέρι, από την μπασκετική ΑΕΚ. Με παίκτες που πήγαν να παίξουν μόνο επίθεση, που δεν είχαν ενέργεια, που δεν έδειξαν ιδιαίτερη επιθυμία για το στόχο του Σούπερ Καπ. Και που φυσικά, ηττήθηκαν δικαιότατα από τον Προμηθέα με 98-88.

Έχει λογική η διαχείριση δυνάμεων

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι παίκτες μεγάλης αξίας, που έχουν πάρει στην καριέρα τους όλων των ειδών τα τρόπαια, πίστεψαν επειδή νίκησαν πριν από λίγες μέρες στο φιλικό τον ΠΑΟ, πως θα κερδίζουν μόνο με το όνομά τους.

Προσωπική μου εκτίμηση, για να το πω ξεκάθαρα, είναι ότι… έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το Σούπερ Καπ, καθώς θέλουν να καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους, στο μεγάλο στόχο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Και κάπου, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το βρίσκω λογικό, να γίνεται μια διαχείριση δυνάμεων, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Όπως και να έχει, πέρα από κάθε είδους μπασκετική ανάλυση, η χθεσινή προβληματική εικόνα στο Περιστέρι ήταν πρωτίστως θέμα κάκιστης νοοτροπίας κάποιων παικτών. Με ικανοποιεί αφάνταστα, ότι το εντόπισε αμέσως ο κόουτς Παπαθεοδώρου, όπως διαπίστωσα από τις δηλώσεις του με το που τελείωσε το ματς. Και είμαι ήσυχος γιατί ξέρω ότι έχει τον τρόπο για να εξαφανίσει αυτή την κακή νοοτροπία.

Δεν είναι απλό, όταν έχουν μαζευτεί αρκετές… φίρμες σε μια ομάδα και ειδικά όταν μιλάμε για το ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά, ο κόουτς έχει το «know how» για να «φτιάξει» τα μυαλά των παικτών του. Και το έχει αποδείξει…

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X