Μια ΟΜΑΔΑΡΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία!

Μια ΟΜΑΔΑΡΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog με… κυρίως πιάτο χαντμπολικό και πολλά υστερόγραφα ποδοσφαιρικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ξεκινάει σε οποιοδήποτε άθλημα, μια αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΣΦΠ και ξέρεις εκ των προτέρων ότι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, κυμαίνεται μεταξύ του… «μιας εύκολης νίκης για την ΑΕΚ» και του «διασυρμού του ΟΣΦΠ», καταλαβαίνεις ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο στην «Ένωση», έχουν κάνει όλα όσα πρέπει και όλα όσα θέλει ο κόσμος από την ομάδα.

Είναι κρίμα που αυτή η πολύ άσχημη και δύσκολη κατάσταση με τον κορονοϊό, στερεί από τους οπαδούς της ΑΕΚ, το δικαίωμα να πάνε στο γήπεδο και να δουν την ομαδάρα που έχει δημιουργήσει ο Σταμάτης Παπασταμάτης και που τελειοποιεί αγωνιστικά, ο κορυφαίος Έλληνας κόουτς, Δημήτρης Δημητρούλιας. Ευτυχώς όμως, που έπαιξε το ματς η ΕΡΤ, αν και το σήμα καταλληλότητας δεν ήταν σωστό. Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει ένδειξη ακαταλληλότητας για ηλικίες κάτω των 18 ετών. Τέλος πάντων…

Ομάδα που σε… γεμίζει, ακόμα κι αν δεν ξέρεις το άθλημα

Για το χάντμπολ, δεν το έπαιξα και δεν πρόκειται να το παίξω και ποτέ ειδήμων, αφού είναι ένα άθλημα που το αγάπησα αποκλειστικά και μόνο λόγω της αγάπης μου στην ΑΕΚ. Αλλά, όσο άσχετος κι αν είναι κανείς, όταν βλέπει τη συγκεκριμένη ομάδα, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, στερήθηκε λόγω κορονοϊού το νταμπλ και πιθανότατα κι έναν ευρωπαϊκό τίτλο και που φέτος είναι δύο κλάσεις ανώτερη από πέρυσι, πραγματικά ενθουσιάζεται.

Η εύκολη νίκη επί του ΟΣΦΠ, σήμερα το απόγευμα, ήταν αναμενόμενη, κι αν δεν έσωζαν οι διαιτητές τους «ερυθρόλευκους» όποτε το σκορ πήγαινε σε διψήφια νούμερα, θα ερχόταν μοιραία και ο διασυρμός τους.

Από εκεί και πέρα, όσο αναμενόμενη ήταν η εύκολη νίκη της ΑΕΚ, άλλο τόσα αναμενόμενα ήταν τα καραγκιοζιλίκια και οι προκλήσεις από κάποια μέλη της ομάδας του ΟΣΦΠ/ΙΕΚ Ξυνή. Είναι τόσο προβλέψιμοι πλέον, που δεν προκαλούν την παραμικρή εντύπωση.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την ομάδα χάντμπολ, γιατί πραγματικά η εικόνα της, αξίζει όσο χιλιάδες λέξεις. Άλλωστε ετοιμάζουμε κάτι… δυνατό με τον Σταύρο Καζαντζόγλου (θα αφήσω αυτόν να το ανακοινώσει), που θα σας αρέσει πολύ και που θα είναι και πολύ πιο ουσιαστικό από το να κάνω εγώ αναλύσεις για το άθλημα. Όσα μπράβο και να πεις στον Σταμάτη Παπασταμάτη δεν αρκούν. Πολλά μπράβο φυσικά και στον κόουτς και στα παιδιά του, πολλά μπράβο στους πάντες στο τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ!

Στόπερ βασικό πάση θυσία…

Υ.Γ.:Δύο πραγματάκια και για την ποδοσφαιρική ομάδα. Στην αρχή κάθε σεζόν, ο εκάστοτε προπονητής καλείται να δημιουργήσει ένα ιδανικό κατά την άποψή του και ανταγωνιστικό για την ομάδα, αγωνιστικό παζλ. Η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017, με τον Χιμένεθ προπονητή και μάλιστα από τα μισά της προηγούμενης σεζόν, κάλυψε σε ποσοστό 100% όλα τα κενά της. Θυμίζω ότι με πλάνο και με συγκεκριμένο προγραμματισμό, είχε αφήσει για την τελευταία μέρα του Αυγούστου, το «χτύπημα» για τον Σέρχιο Αραούχο κι επειδή υπήρχε κι ένας μικρός προβληματισμός για την έλλειψη ενός ακόμα δημιουργικού μέσου, προτίμησε να σβήσει αυτόν τον προβληματισμό και «τσίμπησε» και τον Παναγιώτη Κονέ. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν η δημιουργία μιας εξαιρετικής ομάδας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα και προχώρησε αήττητη στην Ευρώπη. Και μάλιστα το πέτυχε αυτό, χάνοντας από πολύ νωρίς στη σεζόν με χιαστούς, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον. Μιλάμε για τρομερά κομβικές απουσίες. Για σκεφτείτε λοιπόν, να μην είχε πάρει τον Κονέ ως «συμπλήρωμα». Πολύ απλά, δεν θα είχε το ίδιο επιτυχημένο αποτέλεσμα, το τέλος της σεζόν.

Υ.Γ.2.: Το επόμενο καλοκαίρι, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο, δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε το ίδιο επιτυχημένο πλάνο. Η τελευταία μέρα των μεταγραφών, με την ΑΕΚ να «καίγεται» για έναν χαφ και έναν εξτρέμ, έκλεισε χωρίς καμία κίνηση προσθήκης από τις δύο. Αποτέλεσμα; Εκτός από τα δύο εμφανέστατα κενά στο ρόστερ της ομάδας, η σεζόν ξεκίνησε μέσα σε τρομερή γκρίνια και αμφισβήτηση από τον κόσμο και η εσωστρέφεια δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της.

Υ.Γ.3.: Για το περσινό καλοκαίρι, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να το συζητάμε. Η ΑΕΚ έκανε μια λανθασμένη επιλογή σε προπονητή, που με τις επιλογές που έκανε μαζί με τον τότε τεχνικό διευθυντή, τον Νίκο Λυμπερόπουλο, μετέτρεψε το ξεκίνημα της σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην απόλυτη καταστροφή. Κοινώς και τον… Μέσι και τον… Ρονάλντο, να είχε πάρει το περσινό καλοκαίρι η ΑΕΚ, δεν θα έβλεπε προκοπή.

Υ.Γ.4: Και φτάνουμε και στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι, που εκτός των άλλων, έχει και όλες τις ιδιαιτερότητες λόγω κορονοϊού, που αφενός το μετατρέπουν σε πιο δύσκολο και αφετέρου μετατρέπουν και την αγωνιστική σεζόν που ξεκίνησε, σε πιο απρόβλεπτη. Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί με παίκτες αξίας και ποιότητας, έχοντας μάλιστα προσθέσει στο ρόστερ της, αγωνιστικά χαρακτηριστικά που της έλειπαν την τελευταία διετία. Το «παζλ» λοιπόν, που έχει να φτιάξει ο Καρέρα, δείχνει αρκετά καλό όσον αφορά στους παίκτες πρώτης γραμμής, αλλά και με προοπτική όσον αφορά σε κάποιες «ρεζέρβες». Είναι ξεκάθαρο όμως και πολύ εμφανές ότι λείπει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Από την ΑΕΚ λείπει ένας στόπερ κλάσης. Για να το κάνω ακόμα πιο… λιανά, ένας ακόμα «Τσιγκρίνσκι» όσον αφορά στην προσωπικότητα.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα, που τα γνωρίζουμε για τον «Τσίγκρι», όπως επίσης υπάρχουν και κάποια δεδομένα, που τα γνωρίζουμε για τον Σβάρνα. Προσωπικά, παίρνω και ως δεδομένο ότι στην ΑΕΚ θα… βγει ο Χνιντ. Είναι βαρύς ακόμα, αλλά αυτό με κάνα μήνα δουλειάς, διορθώνεται. Μου δείχνει όμως ότι έχει στοιχεία για να πετύχει και για να σταθεί στην «Ένωση». Θα πάρω ακόμα και ως δεδομένο, ότι θα… πιάσει και ο Λάτσι. Και με αυτά τα δεδομένα ωστόσο και χωρίς να βάζουμε στην… εξίσωση, τυχόν τραυματισμούς, που μην ξεχνάμε ότι ήδη είναι εκτός ο Λάτσι, η ΑΕΚ θέλει απαραίτητα έναν αξιόπιστο σέντερ μπακ. Αλλά, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος μέσα στην ομάδα, που να θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητος, και μόνο ότι θα υφίσταται αυτός ο προβληματισμός και που θα σέρνεται σε όλη τη σεζόν και θα αναδύεται στην επιφάνεια σε κάθε… γκολ που θα δέχεται η ΑΕΚ, θα είναι μεγάλο το πρόβλημα. Γι’ αυτό και επιμένω, σε βαθμό… κουραστικό ίσως, ότι θα είναι μεγάλο λάθος αν η ΑΕΚ αποφασίσει να ρισκάρει όλη αυτή την προσπάθεια που έκανε για να έρθουν ποιοτικοί παίκτες και να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X