Χαρδαλιάς για Ιανό: «Κρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες»

Κορωνοϊός: Αλλάζει ώρα η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές  δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  μετά την πρωινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με την προεία της κακοκαιρίας Ιανός στην Ελλάδα.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των στιγμών και δηλώνοντας θα χαρακτηριστικά πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αναμένονται κι άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως ανέφερε ότι διακοπές ρεύματος στα τρία νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, ωστόσο συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου.

Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για 6-9 ώρες και στη συνέχεια θα κινηθεί νότια, πρόσθεσε.

Ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε

Το νέο αυτό μέτωπο θα «χτυπήσει» στην κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τόνισε πως θα επηρεαστεί η Μαγνησία, η Αρκαδία, πιθανώς η Φωκίδα, ενώ από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και την Εύβοια. Προειδοποίησε πως αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.

Οι προβλέψεις, συνόψισε, είναι 9ώρου και σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι συσκέψεις για τον συντονισμό δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X