Λευτέρης Αυγενάκης: Η προκλητικότητά του για τις εκλογές της ΕΠΟ βάζει σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Λευτέρης Αυγενάκης: Η προκλητικότητά του για τις εκλογές της ΕΠΟ βάζει σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο

O Λευτέρης Αυγενάκης είδε το Νομοσχέδιο του να περνά κατά πλειοψηφία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Λευτέρης Αυγενάκης είδε το Νομοσχέδιο του να περνά κατά πλειοψηφία, αλλά η επιμονή του για τις εκλογές της ΕΠΟ ενδεχομένως να βάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μεγάλες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν απέσυρε τη διάταξη για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρά το τελεσίγραφο FIFA-UEFA και το ενδεχόμενο Grexit και πλέον παίζει με την φωτιά, εξυπηρετώντας σταθερά ερυθρόλευκα συμφέροντα, με τα οποία είναι εναρμονισμένος. Θυμίζουμε πως η εντολή των FIFA/UEFA προς την ΕΠΟ είναι να κάνει κανονικά τις εκλογές της στις 9 Οκτωβρίου, απειλώντας ευθέως με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο αν η κυβέρνηση επιμείνει να επιβάλλει κάτι διαφορετικό. Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρά τον κίνδυνο αυτό, δεν απέσυρε την διάταξη που προβλέπει ότι οι εκλογές στις ομοσπονδίες θα γίνουν το τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) έως το αργότερο στις 15/2.

Από εκεί και πέρα δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία, έγινε το βράδυ της Πέμπτης (17/9) και έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (πάνω από 11 ώρες!), το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη που αφορά στο νέο πλαίσιο για τις εκλογές των ομοσπονδιών, καθώς και διατάξεις για τα χειραγωγημένα ματς, την Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή κ.α.

Ειδικότερα, επί της αρχής και στο σύνολό του δεκτό, έγινε μόνο από το κυβερνών κόμμα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 το καταψήφισαν, κάνοντας δεκτά μόνο μερικά επί μέρους άρθρα του νομοσχεδίου.

Η διάρκειας άνω των 11 ωρών συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν θυελλώδης, με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη για την σκοπιμότητα πίσω από τις διατάξεις για τα ηλικιακά όρια των υποψήφιων παραγόντων και τα όρια στις θητείες, που χαρακτηρίστηκαν από όλους ως «φωτογραφικές» με σκοπό την ποδηγέτηση των εκλογών στις ομοσπονδίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X