Ενισχύθηκε σε νεύρο, αλλά τώρα μην κάνει το ίδιο λάθος…

Ενισχύθηκε σε νεύρο, αλλά τώρα μην κάνει το ίδιο λάθος…
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ξέρω αν η απώλεια του Κυπέλλου, σε συνδυασμό με την απογοητευτική εικόνα της ομάδας στον τελικό, έκανε τη διοίκηση να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, και αν είναι αυτός ο λόγος που φορτσάρει μεταγραφικά. Δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία είναι ότι στην ΑΕΚ γίνονται κινήσεις που έχουν έρθει να προστεθούν σε εκείνες που είχαν γίνει πριν από τον τελικό, κινήσεις που την αλλάζουν, μα πάνω απ’ όλα κινήσεις που έχουν σωστή ποδοσφαιρική λογική.

Ο Ινσούα είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον Χουλτ. Ο Ανσαριφάρντ που ήρθε θυμίζω ως αντικαταστάτης του Γιακουμάκη, είχε περισσότερα γκολ από τον λατρεμένο μου Αραούχο, στην κακή χρονιά του ΟΣΦΠ, που ήταν συνάμα και η πρωταθληματική της ΑΕΚ. Ο Χνιντ είναι σκληρό στόπερ τύπου Βράνιες, σε θέση βέβαια που είναι επιτακτική ανάγκη για μια ακόμα προσθήκη βασικού.

Δεν είχε ούτε… Λιβάι, αλλά ούτε και Σάκχοφ

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι απλά, ένας παίκτης που δεν υπήρχε στην ΑΕΚ, ενώ τον Ενομπακάρε τον πιστεύει πολύ ο Καρέρα, ακόμα και για βασική επιλογή, νομίζω όμως, όχι άμεσα. Σε αυτές τις μεταγραφές, έρχεται να προστεθεί και η απόκτηση του Σάκχοφ, ένα «οχτάρι» που δεν είχε η «Ένωση», που της δίνει ύψος, που της προσδίδει και αθλητικότητα και μαχητικότητα και που εκτός από τη δημιουργικότητα, προσφέρει πάρα πολύ και στο σκοράρισμα. Κι επίσης, ναι μεν είναι «οχτάρι» όπως προανέφερα, αλλά με σύγχρονα χαρακτηριστικά, που του επιτρέπουν να προσαρμοστεί και να παίξει από «εξάρι» ως και «δεκάρι». Νομίζω ότι με την επικείμενη προσθήκη του Σάκχοφ, η ΑΕΚ βρίσκει με τρία χρόνια καθυστέρηση, τον αντι-Γιόχανσον που της έλειπε.

Συνολικά, αυτές οι μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ, εκτιμώ ότι βάσει των ατομικών χαρακτηριστικών του καθενός, θα δώσουν στην ομάδα, αυτό που έχει ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή νεύρο και μαχητικότητα.

Βέβαια, θέλω να πιστεύω ότι στην ΑΕΚ δεν θα κάνουν το επαναλαμβανόμενο λάθος των τελευταίων μεταγραφικών περιόδων, εκτός από την πρωταθληματική σεζόν, που ήταν και η μοναδική που δεν είχε μείνει βασικό κενό στο ρόστερ.

Έξι ουσιαστικές προσθήκες…

Η ομάδα έχει κάνει έξι ουσιαστικές προσθήκες (Λιβάι, Ανσαριφάρντ, Ινσούα, Χνιντ, Σάκχοφ, Ενομπακάρε), πέρα από τις δευτερεύουσες και θα είναι κρίμα και άδικο, να ρισκάρει τη νέα της προσπάθεια, αφήνοντάς την χωρίς έναν ακόμα αξιόπιστο σέντερ μπακ. Θέλω να πιστεύω ότι το θεωρούν αυτονόητο και εντός ομάδας.

Από εκεί και πέρα, το νέο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, ξεκινά το Σάββατο στο Αγρίνιο. Τα τετριμμένα και οι κοινοτοπίες του στυλ «αρχή είναι ακόμα», «έχει πολύ δρόμο», «κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει από την 1η αγωνιστική» και όλα τα συναφή, όχι απλά με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αλλά τα θεωρώ και επικίνδυνες μπούρδες.

Το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ξεκινά θεωρητικά να παίζεται μεταξύ τριών ομάδων και την τελευταία διετία, η ΑΕΚ έμεινε από νωρίς εκτός μάχης, επειδή πολύ απλά οι άλλοι δύο (ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ) έχαναν από σπάνια έως ποτέ. Πέρυσι, η «Ένωση» έκανε γκέλα με το… καλημέρα στο πρωτάθλημα, χάνοντας από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε ένα κυνήγι των δύο από την 1η αγωνιστική, χωρίς ποτέ να μπορέσει να τους φτάσει και με τη διαφορά από κάποιο σημείο και μετά, να ανοίγει αντί να κλείνει. Και μάλιστα από πολύ νωρίς.

Υποχρεωμένη για νίκες

Κοινώς και για να μην τα πολυλογούμε, η ΑΕΚ οφείλει να νικήσει στο Αγρίνιο, να νικήσει μετά την Λαμία και μετά στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Και μετά θα έχει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση με αυτόν τον… κορονοδιάολο, τα «εντός» και τα «εκτός» είναι έννοιες θεωρητικές.

Σας είχα γράψει και (δυστυχώς) το αντιληφθήκαμε αρκετά και στον τελικό Κυπέλλου, ότι η ομάδα προετοιμάζεται από τον Καρέρα και τους συνεργάτες του, για να είναι δυνατή και να αντέξει σε φυσική κατάσταση, σε βάθος χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση, δεν γίνεται να είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο αντοχών. Το διαπιστώσαμε στο φιλικό με τον Ατρόμητο, αλλά ειδικά στον τελικό Κυπέλλου, όπου στο τελευταίο 25λεπτο, η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει για την ισοφάριση, με το μεν πνεύμα να είναι πρόθυμο, αλλά το δε σώμα να είναι ασθενές.

Όμως, το να είσαι στο 100% π.χ. τον Δεκέμβρη, δεν θα έχει καμία αξία αν είσαι οχτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή. Άρα, το μόνο που μετράει είναι οι νίκες. Ούτως ή άλλως, το μόνο που μετράει είναι οι νίκες, πόσο μάλλον τώρα, που τα παιχνίδια γίνονται σε εντελώς παγωμένη ατμόσφαιρα λόγω της απουσίας του κόσμου.

Τέλος, όσον αφορά στην κουβέντα για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η ΑΕΚ φέτος, εκτιμώ ότι είναι ακόμα πρώιμο για να μπούμε. Νομίζω ότι θα είναι αλληλένδετο και με το τι θα καταφέρουν οι τρεις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος στις ευρωπαϊκές προκλήσεις, που έχουν μπροστά τους. Οπότε, ας δούμε πρώτα αν η ΑΕΚ μπει στους ομίλους, αλλά και σε ποια διοργάνωση θα παίξουν οι άλλοι δύο, ας πάρουμε και μια γεύση από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μετά θα έχουμε μια πιο ασφαλή εκτίμηση να κάνουμε.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X