Τα απομεινάρια της παράγκας-Γιάχος: «Eξυπνο το χέρι του Μανιάτη, δεν το πήρα καν χαμπάρι!»

Τα απομεινάρια της παράγκας-Γιάχος: «Eξυπνο το χέρι του Μανιάτη, δεν το πήρα καν χαμπάρι!»

Οι απολογίες των πρώην διαιτητών, Γιάχου, Κάμπαξη, Δημητρόπουλου και Σπάθα, που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέσσερις πρώην διαιτητές κατηγορούμενοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων στο διάστημα 2012-2015 απολογήθηκαν την Πέμπτη (17/9) ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο λόγος για του Θανάση Γιάχο, τον Γιάννη Κάμπαξη, τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο και τον Ηλία Σπάθα.

Αρχικά ο Θανάσης Γιάχος απολογήθηκε για τον αλήστου μνήμης τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο του 2013 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης και υποστήριξε τα εξής:

«Κατηγορούμαι για μια φάση, το χέρι του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου του 2013. Το ματς είχε επιπρόσθετους διαιτητές. Η συγκεκριμένη φάση έγινε λιγότερο από 4 μέτρα από τον επιπρόσθετο (σ.σ. Τριτσώνης) που ήταν και πιο έμπειρος από μένα. Εγώ έβλεπα από μακριά και είχα και κόσμο μπροστά μου. Δεν πήρα καν χαμπάρι, ήταν έξυπνο χέρι.

Ο συνάδελφος μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Όλοι πάνω του πέσανε, γιατί ήταν δική του ευθύνη. Όταν τελείωσε το παιχνίδι καταλάβαμε τι είχε γίνει. Και προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι έδωσε λάθος πληροφόρηση. Εγώ πήρα 7,8 και εκείνος 7,4.

Από αυτή τη φάση, είμαι σήμερα εδώ. Τιμωρήθηκα τότε από την ΚΕΔ για 4 μήνες.

Είχα σοβαρά θέματα με τη δουλειά μου, γιατί είμαι τραπεζικό στέλεχος και κατηγορούμαι για κακούργημα. Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εγώ και η οικογένειά μου και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γυρίσουμε σπίτι καθαροί και τίμιοι».

Ο Γιάννης Κάμπαξης που είχε διαιτητεύσει στα περίφημα πλέι οφ της Football League τον Μάιο του 2012, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είχα υψηλές βαθμολογίες στα παιχνίδια για τα οποία κατηγορούμαι. Αλλά στην Ελλάδα αν κάποιος φωνάζει, βρίσκεσαι κατηγορούμενος. Στην Ελλάδα ποτέ δεν θα πουν ότι φταίει ο ποδοσφαιριστής, πάντα φταίει ο διαιτητής.

Ένα φάουλ που έγινε στο κέντρο έχασα. Το έχασα, εντάξει, άνθρωποι είμαστε. Τις υπόλοιπες φάσεις, χίλιες φορές να σφύριζα, τα ίδια θα έδινα».

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος από την πλευρά του, είπε κατά την απολογία του:

«Το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός για το Κύπελλο στιγμάτισε την καριέρα μου, δεν θα το ξεχάσω. Συνέβησαν πολλά πράγματα, με επεισόδια πριν από το παιχνίδι και μετά. Υπήρχε μεγάλη πίεση από την εξωαγωνιστική ατμόσφαιρα.

Όποια λάθη έκανα ήταν λόγω αυτής της πίεσης. Αλλά και ο παρατηρητής έχει γράψει ότι έκανα λάθη εκατέρωθεν. Δεν είχα πρόθεση να ευνοήσω ή να αδικήσω κάποιον. Ο αγώνας δεν τελείωσε, είχε διακοπεί οριστικά.

Στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός είχα καλή διαιτησία και υψηλή βαθμολογία.

Δεν ασκείται πίεση στους διαιτητές από τους παράγοντες. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Εγώ προσωπικά δεν έχω δεχτεί. Πίεση ασκείται από το άγχος του διαιτητή να πάει καλά γιατί τον βλέπουν όλοι».

Τέλος, ο Ηλίας Σπάθας απολογήθηκε επίσης για δύο παιχνίδια:

«Για το Ξάνθη-Παναθηναϊκός το 2014, κατά την άποψή μου, είχα μια καλή διαιτησία και δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ο κ. Αλαφούζος έχει πει πάρα πολλά, αλλά ουδέν πραγματικό στοιχείο ή πραγματικό γεγονός έχει φέρει στο δικαστήριο. Είναι μόνο κρίσεις του και γνώμες του.

Για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 το 2014, κατηγορούμαι για την αποβολή του Μάσα. Θεωρώ ακόμα και σήμερα ότι η απόφασή μου ήταν σωστή. Το ίδιο και ο παρατηρητής. Και τον ίδιο παίκτη τον απέβαλε και ο Κύζας τρία χρόνια αργότερα για τον ίδιο λόγο, για θέατρο.

Δεν έχω παίξει ποτέ παράνομο στοίχημα και δεν έχω κερδίσει ποτέ λεφτά από το στοίχημα. Σεβάστηκα το δικαστήριο, ήμουν στις περισσότερες συνεδριάσεις εδώ. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θέλω να κριθώ δίκαια».

πηγή sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X