Μυτιλήνη: 1200 μετανάστες μπήκαν στη δομή του Καρά Τεπέ

Συνολικά 1200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

 «Φαβέλες» κοντά σε παλιά εργοστάσια

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς πολλοί μετανάστες αρνούνταν μέχρι χθες να μπουν στο νέο καταυλισμό, στον Καρά Τεπέ, που άνοιξε μετά την καταστροφική φωτιά στη Μόρια.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, μετανάστες διαμένουν σε πολύ πρόχειρες συνθήκες, σε δρόμους αλλά και σε καταυλισμούς – φαβέλες πίσω από παλιά εργοστάσια.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X