Ο Γκαρσία, οι… επόμενοι 2, ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα!

Ο Γκαρσία, οι… επόμενοι 2, ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια πολύ βαριά απώλεια κυπέλλου ή μάλλον για να ακριβολογούμε, μια ακόμα πολύ βαριά απώλεια κυπέλλου, την ακολούθησε μια μεγάλη, μα κυρίως ουσιαστική μεταγραφική νίκη, με την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία.

Μια μεταγραφή που είναι ξεκάθαρα από το… πάνω ράφι και που ενισχύει την ομάδα σημαντικό στα άκρα της επίθεσης. Για να φτάνει η ΑΕΚ στο σημείο της οικονομικής υπέρβασης και να δίνει 2,2 εκατομμύρια ευρώ στην Μπεϊτάρ (συν 300.000 μπόνους επίτευξης στόχων) για το 60% του ποδοσφαιριστή, που μαζί με το πενταετές συμβόλαιο του παίκτη, το κόστος φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, προφανώς σημαίνει ότι έχουν δει όλοι στον Γκαρσία, και αξία και ποιότητα και μεγάλη προοπτική.

Και σε αυτό συμφωνεί απόλυτα, όπως διαπιστώσαμε, και ο ΟΣΦΠ, που διεκδίκησε με πάθος και με επιμονή τον παίκτη, του πρόσφερε τα ίδια (και λίγο παραπάνω) χρήματα, και όπως διέρρεε όταν τον θεωρούσε «σίγουρα δικό του» παίκτη, είναι και «μάγος» και «αέρινος» και «από το πολύ ψηλό… ράφι». Το βράδυ της Κυριακής βέβαια, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο παίκτης έρχεται στην ΑΕΚ, ξάφνου μάθαμε ότι… «ο Μαρτίνς έκοψε τον Γκαρσία». Μιλάμε για αστεία πράγματα, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν μας ενδιαφέρουν και καθόλου.

4 «ενδεκαδάτοι», αλλά θέλει κι άλλους… 2!

Το μόνο που μετράει είναι η ουσία. Και για μένα, η ουσία είναι ότι η νέα ΑΕΚ είναι ενισχυμένη με Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Ινσούα και Χνιντ, όσον αφορά στους «ενδεκαδάτους». Το ερώτημα είναι πλέον, ποιος ή ποιοι, θα είναι οι επόμενοι. Ο καθένας, βέβαια, έχει την άποψή του, αλλά το ζήτημα είναι τι «καίει» πραγματικά την ΑΕΚ για περαιτέρω ενίσχυση.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να γίνει ένα «ξεσκαρτάρισμα» στα Σπάτα, γιατί ποσοτικά έχουν μαζευτεί πολλοί παίκτες. Ο Βέρντε είναι κοντά στο να δοθεί δανεικός στη Σπέτσια, αλλά δεν είναι ο μόνος που είναι για να… φεύγει. Ο Σιμάο κάνει… τουρισμό στα Σπάτα και είναι πραγματικά δύσκολο να τον «ξεφορτωθεί» η ΑΕΚ, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος. Ο Ντέλετιτς θα δοθεί ξανά δανεικός, όπως και κάποια άλλα παιδιά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο κατηγορίες αναγκών ενίσχυσης. Αυτές που «καίνε» άμεσα και αυτές που μπορεί να προκύψουν υπό προϋποθέσεις κάποιας ενδεχόμενης πώλησης. Μέχρι όμως να προκύψει κάποια πώληση, ας δούμε τις θέσεις που «καίνε» άμεσα την ΑΕΚ για ενίσχυση.

Στόπερ και «οχτάρι»

Κι αυτές είναι δύο. Του στόπερ και του χαφ. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όταν λέμε χαφ, εννοούμε για «οχτάρι» και όχι για «εξάρι». Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ έχει «εξάρια». Τον Σιμόες, τον Γαλανόπουλο, τον Σιμάνσκι (κι ας παίζει και «οχτάρι»), τον Σαμπανάτζοβιτς.

Το κενό εστιάζεται στο «οχτάρι» γιατί ο Κρίστιτσιτς αφενός θεωρείται περισσότερο «εξαρο-οχτάρι», αλλά και ως «οχτάρι» να τον υπολογίσεις, παίζει ένα καλό ματς στα πέντε. Κλασικό «οχτάρι» δηλαδή, η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή μόνο τον Μάνταλο, οπότε θέλει ενίσχυση στη δημιουργία. Έναν παίκτη δηλαδή στυλ Κονέ. Επαναλαμβάνω, στυλ Κονέ αγωνιστικά και όχι τον Κονέ, για να μην παρεξηγηθώ.

Η δεύτερη άμεση ανάγκη για ενίσχυση αφορά φυσικά στη θέση του στόπερ, αφού ακόμα κι αν ο Χνιντ βγει… λίρα εκατό, που το πιστεύουν πολύ στην ΑΕΚ (και που κι εγώ το πιστεύω πολύ), είναι επιτακτική η ανάγκη για έναν ακόμα βασικό. Για να φέρω κι εδώ ένα παράδειγμα, μιλάμε για έναν στόπερ στυλ Βράνιες.

Υ.Γ.: Η ΑΕΚ και ο κόσμος της, από πίκρες, γνωρίζουν καλά και είναι μαθημένοι… Βασικά, όσο καμία άλλη μεγάλη ομάδα. Το να χάνεις τέταρτο σερί Κύπελλο, είναι οπωσδήποτε πολύ βαρύ, αλλά επειδή ακριβώς είναι μεγάλη ομάδα και έχει νικήσει μέχρι και τον… θάνατο, αφήνοντας πίσω της ακόμα και τον «Μπουγαϊδη», είναι δεδομένο ότι θα ξεπερνά κάθε είδους σοκ, όσο μεγάλο κι αν είναι. Το πρόβλημα, όπως έλεγα και χθες στην εκπομπή του ENWSI TV με τον Σταύρο Καζαντζόγλου (Χρόνια Πολλά αδερφέ μου), είναι να καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα και ποιο είναι το πρόβλημα.

Υ.Γ.2.: Ένας τελικός μεταξύ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ είναι πάντα 50-50, οπότε η μία στις δύο πιθανότητες είναι να τον χάσεις. Ο τρόπος όμως φανερώνει πολλά. Το ότι η ΑΕΚ δεν μας σήκωσε ούτε μία φορά από την καρέκλα, επίσης φανερώνει πολλά. Το ότι ο ΟΣΦΠ, ως οργανισμός έδειχνε να το θέλει περισσότερο κι ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, επίσης φανερώνει πολλά. Η ΑΕΚ της άρνησης στην ήττα, σε Ελλάδα και Ευρώπη του 2018, έβγαλε την τελευταία διετία, μια εικόνα μετριότητας και ηττοπάθειας. Και όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Η διοίκηση έβγαλε μια εικόνα εγκλωβισμού σε μια κατάσταση τεράστιας δυσκολίας στο να παίρνει αποφάσεις. Αυτή η νοοτροπία επηρεάζει ψυχολογικά και την ομάδα. Στο «Πανθεσσαλικό», υπήρχαν παίκτες που φορούσαν τη φανέλα της ΑΕΚ, που δεν ήξεραν αν θα παίζουν φέτος στην ομάδα κι άλλοι που ξεκάθαρα δεν είχαν καλή ψυχολογία για τον «άλφα» ή «βήτα» λόγο. Και φυσικά και κάποιοι που πολύ απλά… δεν μπορούν. Αποδεδειγμένα και επανειλημμένα. Η ΑΕΚ πρέπει να ξέρει τι θέλει και να παίρνει τις αποφάσεις. «Μου κάνεις, σε κρατάω και σε έχω ικανοποιημένο». «Δεν μου κάνεις, στο καλό και με τη νίκη». «Μου έκανες, αλλά δεν μου κάνεις πια, σε ευχαριστώ, αλλά πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας». Απλά πράγματα…

Υ.Γ.3.: Τη σεζόν 2017-2018, είχες πέμπτο στόπερ και πολύ σωστά τον Τζανετόπουλο (πίσω από τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλο). Ε, δεν γίνεται το 2020 να έχεις τον Σβάρνα για δεύτερο και πιθανότατα για πρώτο, με δεδομένο ότι τον «Τσίγκρι» θα τον υπολογίζεις στα μισά παιχνίδια. Φυσικά και αξίζει να είναι ο Σβάρνας στην ΑΕΚ και έχει καλή εξέλιξη, αλλά όχι για βασικός στόπερ.

Υ.Γ.4.: Δεν ήταν καλός ο Λιβάγια στον τελικό. Και είχε αδικαιολόγητα νεύρα. Έκανε και λάθη από την αρχή, έχει ευθύνη και για το γκολ του ΟΣΦΠ. Αλλά αδιάφορος δεν ήταν σε καμία περίπτωση και δεν είναι ποτέ. Αντίθετα, η εικόνα του Ολιβέιρα ήταν προκλητική. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει η ΑΕΚ για τον Πορτογάλο, ούτε θέλω να την προκαταβάλω, ούτε να επηρεάσω κανέναν. Αλλά, μου βγάζει μια εικόνα ότι θεωρεί τον εαυτό του… Κριστιάνο Ρονάλντο. Και δεν το έχει δείξει σε κανένα μεγάλο ματς. Γιατί, αν το έδειχνε, ας είχε όσο τουπέ, ήθελε. Αλλά, σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, νιαουρίζει και γκολ δεν βάζει. Κι ακόμα και ο… «κακός Αραούχο», έβαλε γκολάρα στον ΠΑΟ (στο μοναδικό ντέρμπι που πήρε η ΑΕΚ και ανέβασε ψυχολογία στα play offs) και έβαλε και γκολ στον ΟΣΦΠ, όταν ξανάβαλε την ομάδα στο παιχνίδι, στο ματς του ΟΑΚΑ. Για να μην θυμηθούμε τι έκανε ο «καλός Αραούχο» παλιά και κλάψουμε όλοι μαζί!

Υ.Γ.5.: Έχω την αίσθηση ότι από το Σάββατο κιόλας, θα πάρει… μπρος ο Ανσαριφάρντ. Και μαζί θα πάρει και τη φανέλα του βασικού. Ρισκάρω και το γράφω.

Υ.Γ.6.: Το έγραψα χθες στο facebook, αλλά θέλω να το γράψω κι εδώ. Για 14 συνεχόμενες μέρες, από τη στιγμή δηλαδή που αποκαλύψαμε στην «ΩΡΑ» το θέμα του Λιβάι Γκαρσία (1/9), ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, με τρομερές λεπτομέρειες από το ρεπορτάζ μας, ότι ο παίκτης θα έρθει στην ΑΕΚ. Κι επειδή αυτό έγινε και πολύ ψυχοφθόρο μετά τη «σφήνα» του ΟΣΦΠ που εκτός από «μάγο», τον θεωρούσε και «σίγουρο», νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να μιλήσω, εκτός από ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ και για μεγάλη ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Γιατί, ακόμα και το Σάββατο το βράδυ, μετά την πίκρα του Βόλου, είχαμε τα… καρύδια να γράψουμε στην «ΩΡΑ» της Κυριακής ότι ο Λιβάι κλείνει στην ΑΕΚ, παρά τη δεδομένη πλέον σιγουριά των «απέναντι» ότι θα έπαιρναν τον παίκτη. Εννοείται βέβαια ότι σε όλο αυτό το διάστημα, λάμβανα και διαδικτυακά μηνύματα από «Ενωσίτες» ότι… ταΐζαμε σανό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X