Αν συνεχίσει έτσι η ΑΕΚ, δεν θα της φτάνει η «Αγιά Σοφιά»

Αν συνεχίσει έτσι η ΑΕΚ, δεν θα της φτάνει η «Αγιά Σοφιά»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για το λάθος ποδοσφαιρικό πλάνο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εικόνα της ΑΕΚ στο Βόλο ήταν κακή; Οχι τόσο. Περισσότερο αποκαρδιωτική για ότι περιμέναμε, απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είχε τόσες ημέρες να προετοιμαστεί. Και παρουσίασε το… τίποτε. Ανούσια κατοχή, μηδέν σκέψη η φαντασία στα στημένα, μηδέν σχέδιο απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε τα εξτρέμ του για δεύτερα μπακ, χωρίς νεύρο και ένταση. Η ευθύνη βαραίνει τον Μάσιμο Καρέρα. Ξεκάθαρα. Σε αυτό το κομμάτι δεν διαπραγματεύομαι ότι ο Ιταλός δεν το πήγε καθόλου καλά. Ο Καρέρα πήγε να παίξει ποδόσφαιρο και ο Μαρτίνς κατάφερε με ότι είχε να κάνει φάσεις, να φαίνεται πιο απειλητικός, να σκοράρει, να χάσει πέναλτι, να του ακυρωθεί γκολ. Να του πάρει τον τελικό με ελάχιστη απειλή. Η ΑΕΚ παρουσίασε το… μηδέν.

Αν δεν ήταν ο Τσιντώτας η ΑΕΚ θα είχε δει το πολύ σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Θα είχε δει το σκορ από την… ανάποδη. Και εκεί θαρρώ οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες στην ΑΕΚ, όπως τον Αύγουστο του 2019 μετά το ματς με την Ξάνθη.

Ποδοσφαιριστές χωρίς κάψα

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν… μισός Τσιγκρίνσκι. Ο Σβάρνας σαν να φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ… καπάκι από την Τριγλία. Χαμένος στο γήπεδο και στις απαιτήσεις. Στο 0-1 με τα χέρια κολλημένα πίσω και 2-3 μέτρα μακριά από τον σκόρερ, αντί να πέσει πάνω του να του κλείσει το πεδίο. Οτι έγινε διεθνής δεν μου λέει κάτι. Ο Μπακάκης φιλότιμος, αλλά πλέον ο κύκλος του στην ΑΕΚ έκλεισε. Δεν μπορεί να δώσει άλλα, σαν να τελείωσε το ρεζερβουάρ για την ΑΕΚ. Στην Εθνική μια χαρά τα πάει.

Ο Λόπες για ακόμη μία φορά μεγάλη απογοήτευση. Σε όλα του. Δεν έχει θέση στο ρόστερ ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Σιμόες τρέχει από εδώ, τρέχει από εκεί, αλλά και αυτός στην μοίρα του Μπακάκη. Έκλεισε τον κύκλο του, δεν έχει να δώσει τίποτε, η ΑΕΚ πρέπει να πάει στο… πάνω επίπεδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός στα χαφ εκτοξεύεται στον άξονα. Ο Κρίστιτσιτς χωρίς στήριγμα δίπλα του δεν μπορεί να βγάλει τα καλά στοιχεία του. Έχει να δώσει πολλά ο Σέρβος χαφ, αλλά όπως πάει το πράγμα στην ΑΕΚ μία παίζει 2-3 χάνεται.

Επίθεση χωρίς… επιθετικό πνεύμα

Ο Μάνταλος κλασικά εικονογραφημένα. Παίζει όσο μπορεί και λίγο παραπάνω. Θολώνει το μυαλό, κάνει λάθη, διότι σε μία άρρωστη ομάδα οι καλοί χάνονται και γίνονται ένα με τον σωρό. Ο Βέρντε δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν έχει να δώσει κάτι. Διαλέξετε ότι θέλετε. Οι κουβέντες στέρεψαν. Ο Λιβάγια απογοήτευση. Αν εξαιρέσω τα στημένα, ήταν αρνητικός. Πολλά λάθη, πουλήματα στις μπάλες και στο 0-1… έγκλημα. Και σε εν εξελίξει συζητήσεις με τι μούτρα θα ζητήσει 1,2 εκατ.ευρώ και πάνω; Για τον Ολιβέιρα η εικόνα είναι η… πιο αποκαρδιωτική. Διότι είναι φορ κλάσης, αλλά εξαφανίζεται. Με ευθύνη της ΑΕΚ, με δική του…

Τις αλλαγές δεν τις υπολογίζω. Διότι ο Αλμπάνης ως αλλαγή βοηθά με το… ταβάνι του και μόλις παίξει βασικός χάνεται. Ότι και ο Βέρντε. Ο Παουλίνιο με μία σέντρα στο Χαριλάου, δεν μπορεί να σταθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ. Παίκτες από τις Ακαδημίες η ΑΕΚ δεν βγάζει, γιατί δεν επενδύει σοβαρά, δεν έχει στο νου της να στηρίξει ένα πλάνο και να επιλέξει τα κατάλληλα πρόσωπα. Οσο δεν το κάνει, θα βλέπει Τζόληδες, Τσιμίκες κλπ…

Πόσο θέλει να αλλάξει η ΑΕΚ;

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει μια σοβαρή κουβέντα να κάνει με τον εαυτό της. Πόσο μπορεί και θέλει να αλλάξει. Με έναν εξτρέμ, με έναν Γκαρσία δεν σώζεται η παρτίδα. Θέλει ριζικές αλλαγές. Σε όλη την ΠΑΕ, σε όλα τα κομμάτια της. Το καράβι πάει στα βράχια φέτος από το ξεκίνημα… Δεν βλέπω πως μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. O OΣΦΠ είναι έτη μπροστά σε πολλά επίπεδα, φάνηκε και στο Βόλο.

Η ψαλίδα παραμένει μεγάλη. Και δεν βλέπω να μειώνεται. Παρότι ξοδεύει για παίκτες η ΑΕΚ. Και αυτό είναι το χειρότερο. Διότι δεν κεφαλαιοποιεί την επένδυση της. Λάθος άνθρωποι, λάθος στελέχη, λάθος τοποθετήσεις και αποφάσεις. Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά, διότι η «Αγιά Σοφιά» δεν θα της φτάνει. Για να γίνει ανταγωνιστική για πρωτάθλημα, να μπει ξανά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Και στην «Αγιά Σοφιά» η μουρμούρα θα είναι πιο μεγάλη. Διότι οι απαιτήσεις θα είναι πιο μεγάλες.

ΥΓ: Η πρόταση μου: Περισσότερες αρμοδιότητες και παρεμβάσεις σε Ιβιτς-Καρέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X