Επειγόντως ενίσχυση, η ΑΕΚ έχασε ξανά το Κύπελλο, ήττα 0-1 από τον Ολυμπιακό

Επειγόντως ενίσχυση, η ΑΕΚ έχασε ξανά το Κύπελλο, ήττα 0-1 από τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Δίχως πάθος και επιλογές, η ΑΕΚ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό και ολοκλήρωσε μια καταστροφική σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν μια καταστροφική χρονιά και ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ούτε στο φινάλε ενός τελικού που μετατράπηκε σε παρωδία να σώσει την παρτίδα και ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Βόλο.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, με τους περισσότερους παίκτες απόντες από το γήπεδο, δίχως πάθος και θέληση για τη νίκη. Και είναι φανερό, πως αυτή η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση για να αλλάξει το πρόσωπο της.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δεν υπήρχαν πολλά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έκπληξη από τους δύο προπονητές με τις περιορισμένες επιλογές που είχαν. Ο Καρέρα πήγε τελικά στο 4-3-3 με τον Βέρντε και τον Μπακάκη στη δεξιά πλευρά, ο Μαρτίνς θυσίασε τον Φορτούνη για να χωρέσει στην 11άδα τον Ραντζέλοβιτς. Και όπως εξελίχθηκε το ματς, φάνηκε απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του με τον Σέρβο εξτρέμ.

Η ΑΕΚ έδειχνε πως είχε μπει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Ήλεγχε το ματς στη μεσαία γραμμή, κέρδιζε μπάλες και είχε τη διπλή ευκαιρία με τον Ολιβέιρα, που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν πάνω από τη γραμμή του τέρματος (8’). Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν πάντως, τα λάθη που γίνονταν από αριστερά. Σε φάση που ο Λόπες είχε φύγει μπροστά, ο Λιβάγια «πούλησε» την μπάλα – και ενώ είχε κάνει άλλα δύο λάθη προηγουμένως – στη μεσαία γραμμή, ο Ραντζέλοβιτς βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο και άνοιξε το σκορ (10’).

Το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού προφανώς και άλλαξε τους συσχετισμούς της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ έδειχνε σοκαρισμένη, δεν έβρισκε λύσεις και χρειάστηκε να περάσει το ημίωρο της αναμέτρησης για να βρει ξανά τον εαυτό της. Μέγα θέμα η κακή μέρα των Λιβάγια και Ολιβέιρα, με τον Μάνταλο (και συμπαραστάτες τους Κρίστισιτς, Τσιγκρίνσκι) να κουβαλά την ομάδα στις πλάτες του. Η ΑΕΚ κέρδισε πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε μια. Αν και οι εκτελέσεις ήταν καλές, δεν μπόρεσε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσια.

Την ίδια στιγμή, ήταν αναγκαίο να ανέβει μέτρα μέσα στο γήπεδο και αυτό έδινε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό να εκδηλώσει αντεπιθέσεις. Πάλι από λάθος στη μεσαία γραμμή, όπου έπειτα από λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο Μάνταλος δεν πρόλαβε να διορθώσει, ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή του Τσιντώτα και έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 (35’). Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ήταν αναποτελεσματική.

 Η ΑΕΚ κυριαρχούσε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τις ευκαιρίες

Συνολικά, η διαφορά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό αφορούσε την ψυχολογική προσέγγιση του ματς. Οι «κιτρινόμαυροι», με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, δεν είχαν το ίδιο πάθος και τη θέληση με τους αντιπάλους τους. Κάτι που φάνηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η ΑΕΚ κυριαρχούσε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τις ευκαιρίες. Αποκορύφωμα, η φάση του 57’ και το πέναλτι του Ελ Αραμπί, που απέκρουσε ο Τσιντώτας κρατώντας ζωντανή την Ενωση.

Ο Καρέρα προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι, με την είσοδο των Αλμπάνη και Παουλίνιο και μεταφέροντας παράλληλα τον Λιβάγια στη δεξιά πλευρά. Η ΑΕΚ είχε πλέον κυριαρχήσει απόλυτα μέσα στο γήπεδο, αλλά έλειπε η τελική προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έδειχνε κουρασμένος, αλλά έκανε συντήρηση μέσα στο παιχνίδι διατηρώντας το προβάδισμα που είχε πάρει από νωρίς. Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα, ο Μαρτίνς γύρισε και αυτός σε 4-3-3 με προσθήκη ακόμα ενός κεντρικού χαφ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Καρέρα τα έπαιξε όλα για όλα και έριξε τον Μαχαίρα αντί του Σιμόες, αλλά παίζοντας συνεχώς με 4-3-3 (που είχε κόφτη τον Κρίστισιτς και εσωτερικούς τον Μάνταλο και τον μικρό) και τον Λιβάγια ξανά αριστερά, ενώ την ίδια στιγμή ο Μαρτίνς έπαιζε με τριάδα στην άμυνα. Το ματς έγινε ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, αλλά την ΑΕΚ να παραμένει ανούσια και να δείχνει πως ξέμεινε από δυνάμεις.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80’ Σεμέντο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Μασούρας, Ελ Αραμπί (90’ Φορτούνης)

Ο Κάιπερς χρέωσε με κάρτα τους Σιμόες (29’), Μάνταλο (56’), Λιβάγια (83’), Κρίστισιτς (90’+), Λόπες (90’+) – Τοροσίδη (55’), Μασούρα (84’), Καφού (89’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X