Λέσβος: Απόβαση της ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ και «Αίαντες» - Ερευνες σε τέσσερις κλειστές ομάδες στο Facebook

Λέσβος: Απόβαση της ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ και «Αίαντες» - Ερευνες σε τέσσερις κλειστές ομάδες στο Facebook

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερες από 15 διμοιρίες των ΜΑΤ, δεκάδες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και οι δύο «Αίαντες» (οχήματα εκτόξευσης νερού)  της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα στη Λέσβο τα τελευταία 24ωρα, με το κλίμα στη Μόρια να είναι τεταμένο.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερις κλειστές ομάδες στο Facebook, απ’ όπου εκτιμάται ότι έγινε η καθοδήγηση και ο συντονισμός των ατόμων που το βράδυ της Τρίτης εκτέλεσαν το σχέδιο εμπρησμού του ΚΥΤ της Μόριας.

Τόσο η Ασφάλεια όσο και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ έχουν εντοπιστεί να διακινούνται μηνύματα, με τα οποία ζητούσαν από πρόσφυγες και μετανάστες να προβούν σε εκτεταμένα επεισόδια εάν δίνονταν εντολή να μπουν άτομα σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Όπως εκτιμάται, η είδηση ότι 35 πρόσφυγες και μετανάστες από το ΚΥΤ πρέπει να απομονωθούν,  καθώς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 αποτέλεσε το «τέλειο άλλοθι» γι’ αυτούς που σχεδίαζαν το κάψιμο της Μόριας.

Η έρευνα των Αρχών αφορά και μέλη ορισμένων ΜΚΟ που δρουν στο νησί, τα οποία φέρονται να υποκινούσαν κι αυτά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αν και επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει λόγο για προβοκάτσια,  θεωρείται βέβαιο ότι υπήρξε με οργανωμένο σχέδιο.

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες λόγω και των άθλιων συνθηκών που διαβιούν πλέον περισσότερα από 12.000 άτομα.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X