Τι αλλάζει φέτος στο πρωτάθλημα χάντμπολ και πως επηρεάζει την ΑΕΚ!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Eurofarm Pelister
Photo Credits: INTIME

Μέχρι τον Δεκέμβρη η ΑΕΚ θα δώσει 12 παιχνίδια και θα έχει δύο φορές ρεπό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια εβδομάδα η ΑΕΚ ρίχνεται στην «μάχη» του πρωταθλήματος χάντμπολ έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημαντικότερη αλλαγή είναι ο διαχωρισμός σε δύο ομίλους, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μέχρι τον Δεκέμβρη η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει έξι ομάδες σε δύο γύρους οι οποίες προέρχονται από τον Νότιο όμιλο. Από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου η ΑΕΚ θα δώσει 12 παιχνίδια ενώ για πρώτη φορά θα έχει δύο φορές ρεπό στον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα το πρώτο της ρεπό είναι στις 24 Οκτώβρη και το δεύτερο 30 Δεκεμβρίου, κλείνοντας έτσι τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο μια εβδομάδα νωρίτερα.

Στην δεύτερη φάση που θα δημιουργηθεί ένα νέο μίνι πρωτάθλημα με την συμμετοχή των 4 πρώτων ομάδων των δύο ομίλων, «κουβαλώντας» ωστόσο μόνο τους βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Το μόνο που δεν αλλάζει στα πλέι οφ είναι πως ο τίτλος κρίνεται ξανά στις τρεις νίκες.

Αναλυτικά οι όμιλοι και το νέο σύστημα

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικός ΝΦ, Άρης Νικαίας Olympic Diagnostic, HC Σαλαμίνα.

2ος όμιλος(Βορράς): Αερωπός Έδεσσας ManDynamic, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Δράμα Bianco Monte, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας.

Σύστημα
Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.
Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X