Κορωνοϊός - Εμβόλιο: «Στοπ» στις δοκιμές της AstraZeneca λόγω επιπλοκών

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα στη χώρα - Τέσσερα στις πύλες εισόδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την προσωρινή αναστολή της έρευνες για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού εξαιτίας ανεπιθύμητης παρενέργειας που εμφανίστηκε σε εθελοντή ανακοίνωσε η AstraZeneca Plc.

«Tυπική διαδικασία επανελέγχου προκάλεσε διακοπή εμβολιασμού για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο εμβόλιο της AstraZaneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, γίνονται δοκιμές σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναφέρθηκε το συμβάν.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικό αλλά έγινε γνωστό ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του εθελοντή στον οποίο εμφανίστηκαν οι παρενέργειες και πως ο ίδιος πρόκειται να αναρρώσει.

«Δράση ρουτίνας»

Ο εκπρόσωπος της AstraZaneca χαρακτήρισε την παύση των δοκιμών ως «δράση ρουτίνας η οποία πρέπει να αναληφθεί όταν διαπιστώνεται δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μια από τις δοκιμές που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει τον επανέλεγχο αυτού του μεμονωμένου συμβάντος και να ελαχιστοποιήσει τυχόν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δοκιμής».

Υπενθυμίζεται πως η φάση 3 του εμβολίου θα ολοκληρωνόταν τον Οκτώβριο και η ΕΕ είχε παραγγείλει 30 εκατομμύρια δόσεις. Οι δόσεις θα μοιράζονταν αναλογικά με τον πληθυσμό και στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν περίπου 600.000.

Τι σημαίνει η αναστολή δοκιμών

«Καλό νέο» θεωρεί την αναστολή δοκιμών του εμβολίου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Θα την έλεγα καλή εξέλιξη, με την έννοια ότι φαίνεται ότι λειτουργούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας της κλινικής μελέτης. Γιατί, ξέρετε, υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις οι οποίες πιέζουν να ”πηδήξουμε” μερικά κομμάτια (της μελέτης) και ιδίως της ασφάλειας. Αυτό δεν γίνεται. Για εμένα είναι καλό νέο, με καθησυχάζει ότι όλα γίνονται όπως πρέπει», τόνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X