Κορωνοϊός: Αγώνας δρόμου από 60.000 Βρετανούς για να φύγουν από τα επτά ελληνικά νησιά της «μαύρης λίστας»

Κρούσματα κορωνοϊού: Προβληματίζουν τα διάσπαρτα σε Πάρο, Λέσβο - Συναγερμός για τους Βρετανούς τουρίστες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσπάθεια να φύγουν από τα επτά ελληνικά νησιά που μπήκαν σε «μαύρη λίστα» από το υπουργείο Μεταφορών κάνουν Βρετανοί τουρίστες προκειμένου ν’ αποφύγουν την 14ημερη καραντίνα που ξεκινάει την Τετάρτη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς από τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

Μάλιστα μετά την ανακοίνωση χιλιάδες τουρίστες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μεταξύ των οποίων και πτήσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου ν’ αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα.

Όμως όπως καταγγέλλουν κάποιοι τουρίστες στη Dailymail έχουν παρατηρήσει μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια της επιστροφής, καθώς κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι υπολόγιζαν.

Άλλοι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, καθώς η πτήση ενός παραθεριστή προσγειώνεται στις 4:20 π.μ., ενώ σε άλλη περίπτωση η λογίστρια Τζούλι Φριου έχει ένα στενό περιθώριο μόλις τριών ωρών μεταξύ της προγραμματισμένης άφιξής της στο Μπέρμιγχαμ και του ορίου για την επιβολή της καραντίνας των 14 ημερών.

Η 46χρονη βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της, τον 48χρονο Ντέιβιντ Γουόρτ και ανησυχεί καθώς οποιαδήποτε μικρή καθυστέρηση στο ταξίδι, ισοδυναμεί με υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, τόσο για τους ίδιους όσο και για την 23χρονη κόρη της Λόρερν καθώς και για τα δύο μικρότερα παιδιά της τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο τις προσεχείς εβδομάδες.

Ασφαλέστερη η Ελλάδα από τη Βρετανία

Όπως ανέφερε η 46χρονη στη MailOnline, «Δεν το καταλαβαίνω γιατί οτιδήποτε εδώ φαίνεται πιο ασφαλές σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα εδώ, δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στις παραλίες, όλο το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί για πάρτι, όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου να έρθουμε εδώ».

«Η κυβέρνηση απλά φαίνεται να μην ξέρει τι κάνει, παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα. Είμαστε πολύ θυμωμένοι και απογοητευμένοι» γιατί ακολουθήσαμε όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια του lockdown και νιώθουμε σαν να τιμωρούμαστε.

«Ανυπομονούσαμε για αυτές τις διακοπές για μήνες και ήταν ένα διάλειμμα, το οποίο αξίζαμε μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά».

«Ευτυχώς κανείς από εμάς δεν είναι σε κατάσταση που να έχασε κάποια δουλειά ή κάποιο μισθό εξαιτίας της καραντίνας αλλά είμαι σίγουροι ότι αυτό το αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η 24χρονη Μπεθ Μέιμπερι από το Λιντς που αισθάνεται πιο άνετα στην Κρήτη απ’ ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αισθανθήκαμε 100% πιο ασφαλείς εδώ από ό,τι στο Λιντς, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες και υπάρχει πολύ λιγότερος συνωστισμός».

«Τα μπαρ κτλ. φαίνονται πολύ πιο ήσυχα, το ξενοδοχείο φαίνεται να μην είναι καν στη μισή χωρητικότητα, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από την πισίνα/ παραλία. Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις μάσκες», η οποία έκανε και μία αντιπαράθεση με την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά στην οποία ζει στο Λιντς όπου οι άνθρωποι αγνοούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Ήμουν νευρική να βγαίνω για φαγητό ή ποτό στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και κανένας δεν ακολουθεί τους κανόνες κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το πώς νιώθω εδώ. Δούλεψα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και έπρεπε να ταξιδέψω με αεροπλάνο τέσσερις ώρες για να νιώσω άνετα να κάνω οτιδήποτε».

Aκριβότερα τα εισητήρια

Εν τω μεταξύ, η συγγραφέας Φιόνα Πέριν, η οποί γιορτάζει τη δέκατη επέτειο με τον σύζυγό της Άλαν Ο’Ρίλι στο νησί έκανε κράτηση σε πτήση για να επιστρέψει, αλλά έπρεπε να πληρώσει πολύ παραπάνω από το αρχικό κόστος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σκοπεύαμε να επιστρέψουμε την Τετάρτη και πιστεύαμε ότι δεν θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα γιατί ο κατάλογος καραντίνας ανακοινώνεται συνήθως αργότερα την εβδομάδα».

«Ήταν απλώς το σοκ όταν είδαμε την τιμή να ανεβαίνει μπροστά στα… μάτια μας, πήγα να πάρω την πιστωτική μου κάρτα, κοίταξα και είχε αυξηθεί ξανά, ήταν απίστευτο».

«Ευτυχώς, στην περίπτωσή μας δεν είναι καταστροφικό, αλλά νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα χρειαστεί να κάνουν δύο εβδομάδες καραντίνα χωρίς να πληρωθούν».

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X