Δημητρούλιας στο enwsi.gr: «Δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν δεν πάρουμε το νταμπλ!»

Δημητρούλιας
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της ΑΕΚ κάνει τον πρώτο απολογισμό στο enwsi.gr και θέτει τον πήχη για την υπερομάδα του Παπασταμάτη εκεί που πρέπει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Δεν πρόκειται να είμαι μετριόφρων. Ταπεινός, όσο θέλετε, αλλά όχι μετριόφρων. Η μετριοφροσύνη είναι η αρετή των ξενέρωτων». Τάδε έφη, ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος του περασμένου αιώνα, Ζαν Πολ Σαρτρ. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, δεν υπάρχει καμία έπαρση.

Είναι οι πρωταθλητές, είναι ακόμα πιο ενισχυμένοι συγκριτικά με πέρυσι, ξέρουν ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, αρχιτέκτονας της υπερομάδας που σχημάτισε ο Σταμάτης Παπασταμάτης, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα που πρέπει να τεθεί ο πήχης για τη φετινή ΑΕΚ. Και τα λέει όλα, στον πρώτο απολογισμό της σεζόν μέσω του enwsi.gr, έπειτα από την ολοκλήρωση του τουρνουά «Ανδρέας Παπασταμάτης» που έφερε την πρώτη κούπα της νέας χρονιάς.

 

  • Εκλεισε ο πρώτος κύκλος των φιλικών αγώνων, μπαίνετε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα σε αυτήν τη φάση;

«Μαζί με το αυριανό φιλικό θα συμπληρώσουμε μια σειρά από χρήσιμα παιχνίδια. Μπορεί να ήταν λίγα αριθμητικά, αλλά σε μια τέτοια περίοδο καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να βρεις αξιόπιστα φιλικά, οπότε αυτό το τουρνουά για μας ήταν χρυσός σε σχέση με τα πράγματα που δουλέψαμε. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο την προσωπικότητα της ομάδας, που αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ημέρες. Ηταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ να δω, κατά πόσο η ομάδα συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα με την περσινή ενέργεια και ήταν πολύ ευχάριστη η εικόνα. Η ομάδα είναι πολύ δεμένη, ο ένας παίκτης παίζει για τον άλλον και το επίπεδο της ενέργειας και της μαχητικότητας ήταν εξαιρετικό».

 

  • Η ΑΕΚ κέρδισε και με μεγάλες διαφορές στα περισσότερα παιχνίδια της. Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες;

«Οπως είπα στα παιδιά για τα παιχνίδια με την Ανόρθωση και τον Διομήδη, το ότι αποδώσαμε τόση ενέργεια και ποιότητα ταυτόχρονα, έκανε τον αντίπαλο να εμφανιστεί υποδεέστερος από την αξία του. Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζουμε με τόσο μεγάλες διαφορές και δεν θεωρώ ότι πάντα θα κερδίζουμε με τόσο μεγάλες διαφορές. Ομως όλοι οι αθλητές ήταν συνειδητοποιημένοι, ότι έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια προσομοίωση ντέρμπι σε όλα τα παιχνίδια, κάτι που δημιούργησε αυτή την μεγάλη διαφορά. Οι ομάδες που αγωνιστήκαμε (σ.σ. Διομήδης και Ανόρθωση) έχουν καλό ρόστερ και αντιστοιχούν στην τετράδα στην Ελλάδα. Η δε Πέλιστερ είναι μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και η νίκη μας έκανε αίσθηση στον ευρωπαϊκό χώρο. Είναι μια ομάδα πολύ ενισχυμένη και πρόσφατα νίκησε δύο φορές την Βαρντάρ».

 

  • Επίσης εντυπωσιακό, πως παίζατε σε πολλά ματς με δύο διαφορετικές ομάδες σε κάθε ημίχρονο. Πόσο σημαντικό είναι το εύρος του ρόστερ;

«Στο άθλημα μας, μια ομάδα με βάθος, μας λύνει τα χέρια στο να έχουμε πληθώρα παικτών και στις περιπτώσεις τραυματισμών πάντα να έχουμε μια αξιόμαχη ομάδα. Αλλά ο μεγάλος στόχος είναι ακόμα και σε ένα ντέρμπι να είναι τόσο υψηλό το ροτέισον χωρίς όμως να χαλάει η ποιότητα της ομάδας ή ο ρυθμός».

 

  • Με αυτή την κατάσταση να διαμορφώνεται, πως μπορείτε να κρατήσετε τη συγκέντρωση των παικτών σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτή είναι και η δύσκολη δουλειά του προπονητικού τιμ. Εκτιμώ, ότι είμαστε σε καλό επίπεδο γιατί έχουμε πραγματικά παίκτες που πρέπει να αξιοποιηθούν στη πορεία του χρόνου σε ένα ντέρμπι και το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να κρατάμε φρέσκους πολύ ποιοτικούς παίκτες για τις σημαντικές στιγμές του αγώνα».

 

  • Η ΑΕΚ έχει αρκετά νέα πρόσωπα. Σας ανησυχεί αυτό για τη συνοχή της ομάδας;

«Δεν κάναμε ριζική ανανέωση φέτος. Ενισχυθήκαμε και σε θέσεις που είχαμε έλλειμμα αγωνιστικό, αλλά ακόμα και σε θέσεις που ήμασταν καλά πήραμε άλλον έναν ποιοτικό παίκτη. Αυτό ακριβώς ήταν που ήθελα να δω και σε αυτά τα παιχνίδια. Χάρηκα γιατί είδα και τον ρυθμό και την ενέργεια της περσινής ομάδας αλλά με περισσότερη ποιότητα».

 

  • Συνήθως δεν αναφέρεστε προσωπικά σε παίκτες, αλλά το φαινόμενο Ουγκάλντε πως σας φαίνεται;

«Ο Κρίστιαν Ουγκάλντε ήταν ένας πολύ ποιοτικός αθλητής και προσωπικότητα. Εχει έρθει να μας καλύψει μια θέση από αυτές που είχαμε αγωνιστικό πρόβλημα την περσινή χρονιά και για αυτό αξιολογείται και ως η κορυφαία μας μεταγραφή, γιατί προσθέτει περισσότερη ποιότητα στην αρχική μας ομάδα. Το εξίσου σημαντικό που φάνηκε στο τουρνουά είναι πως έχει τα ηγετικά στοιχεία που μας έλειπαν στο πρόσωπο ενός αθλητή και φαίνεται να τα βρίσκουμε στον Κρίστιαν».

 

  • Η ΑΕΚ σκορπά ενθουσιασμό στις εμφανίσεις της και πολλοί κάνουν λόγο για ομάδα χωρίς αντίπαλο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν περνάει μέσα στο γήπεδο και στην οικογένεια της ομάδας. Στο γήπεδο η ομάδα έχει αντιπάλους και κυρίως έχει έναν αντίπαλο που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο και αυτός είναι ο Ολυμπιακός.  Είμαστε ποιοτικότερη ομάδα αλλά το πρωτεύον για μένα είναι χαμηλό προφίλ, σεβασμός και δουλειά. Αυτά όλα πρέπει να αποδεικνύονται στο γήπεδο, το να λέμε από πριν αν είμαστε καλύτεροι ή ότι δεν έχουμε αντίπαλο νομίζω πως είναι υπερφίαλα και μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν».

 

  • Οι προσδοκίες πάντως είναι ψηλές και ζητούν από την ΑΕΚ πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό. Εσείς που θα θέτατε τον πήχη;

«Σίγουρα δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν αυτή η χρονιά δεν τελειώσει με ένα νταμπλ. Βήμα-βήμα και βλέποντας το πρόσωπο μας απέναντι σε μια ομάδα σαν την Eurofarm γνωρίζουμε, ότι μπορούμε να πάμε πάρα πολύ καλά στην Ευρώπη. Δεν θέλω να λέω πόσο μακριά μπορούμε να πάμε, μπορεί και τελικό. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, η υγεία μας. Σίγουρα όμως, γνωρίζουν και οι αντίπαλοι μας ότι είμαστε μια ομάδα πολύ σοβαρή και δυνατή για την διοργάνωση που θα συμμετάσχουμε. Για μένα πάντα έχει σημασία η σεζόν να τελειώνει με μια ομάδα πολύ βελτιωμένη, πολύ δεμένη που να αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Πάντα έχει αξία οι νεαροί μας αθλητές να ανεβαίνουν τουλάχιστον δύο επίπεδα σε σχέση με αυτό που ξεκίνησαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X