Κικίλιας προς τους αρνητές της μάσκας: «Να πάνε στο Παίδων και τις ΜΕΘ για να πειστούν»

Κικίλιας προς τους αρνητές της μάσκας: «Να πάνε στο Παίδων και τις ΜΕΘ για να πειστούν»

Ως σημαντικό όπλο στην μάχη εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού χαρακτήρισε την μάσκα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ως σημαντικό όπλο στην μάχη εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού χαρακτήρισε την μάσκα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις που έκανε.

Επικριτικός απέναντι σε αυτούς που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την μάσκα, αλλά και στους γονείς που έχουν αντιρρήσεις σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία ήταν σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι η μάσκα αποτελεί σημαντικό όπλο στην μάχη, κατά της διασποράς του κορωνοϊού: «Θα ήθελα να αντιπαραβάλλω στον οποιονδήποτε γονιό σκέφτεται έτσι, την εξής πραγματικότητα. Εχουμε παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα. Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά νοσοκομεία, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια που φορούν μάσκα όλη την ημέρα. Είναι μία συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα παιδιά τους, πώς είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους».

Παράλληλα μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί μέτρο, το οποίο συστήνουν όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες, αλλά και οι οργανισμοί παγκοσμίως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC).

Αναφερόμενος στα σενάρια συνωμοσιολογίας, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κ. Κικίλιας τόνισε πως: κάποιοι θέλουν να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη της Δημόσιας Υγείας», ενώ σε παράδειγμα που έδωσε ανέφερε: «Πάμε σε μια ΜΕΘ-COVID του «Σωτηρία», του «Αττικόν», του «Ευαγγελισμού», να δείτε ανθρώπους διασωληνωμένους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Που αντί να παράγουν οξυγόνο, παράγουν υγρά οι κυψελίδες, πνίγονται στα υγρά τους. Που παλεύουν και προσπαθούν να αντέξουν άλλη μία μέρα, να καλυτερεύσουν, να μπορέσουν να αποσωληνωθούν. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει το πολιτικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά εγώ είμαι Υπουργός Υγείας, θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Ερωτηθείς σχετικά με το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τόνισε ότι εάν κυλήσουν ομαλά με τις δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης, τότε η διανομή του θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο. «Η πρώτη εταιρία που συμφώνησε με την Ευρώπη για 400.000.000 δόσεις, ήταν η Astra Zeneca μαζί με την Οξφόρδη. Αυτή με κοινό παρονομαστή και αλγόριθμο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο συμβόλαιό της λέει ότι εφόσον ολοκληρωθεί και η 4η φάση και εγκριθεί, θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο το Δεκέμβριο του 2020 και σε 7 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η πρώτη δόση που θα πάρουμε είναι κάτι παραπάνω από 700.00 εμβόλια και θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί σε πρώτη φάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την αλληλεγγύη που υπάρχει στο θέμα των εμβολίων ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δήλωσε μεταξύ άλλων πως μένει να αποδειχτεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ επανέλαβε ότι τα εμβόλια θα χορηγούνται χωρίς κόστος για τους Έλληνες πολίτες.

«Προφανώς έχουν κουραστεί οι λαοί όλου του κόσμου και προφανώς είναι μία ελπίδα αυτή της Επιστήμης μαζί με την κοινωνία, ώστε να μπορέσει σε κάποιους μήνες να υπάρχουν εμβόλια, τα οποία θα δώσουν σημαντική ώθηση στο να βελτιωθεί η ζωή μας. Να εμβολιαστούμε, να έχουμε ανοσία και να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει η κοινωνία πιο φυσιολογικά» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X