Σταϊκούρας: «Λιγότεροι κατά περίπου 2 δισ. ευρώ οι φόροι που καλούνται να καταβάλουν φέτος οι επιχειρήσεις»

Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις για το δώρο Πάσχα και το επίδομα των 800 ευρώ

Οσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υποστήριξε ότι οι οι φόροι που καλούνται να καταβάλουν φέτος οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι λιγότεροι κατά περίπου 2 δισ. ευρώ (στα 1,5-1,6 δισ., έναντι 3,5 δισ. πέρυσι).

Ειδικά για την Κ.Μακεδονία επισήμανε ότι από όλα τα εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ενεργοποιήθηκαν, στην περιοχή «έπεσε» περίπου 1 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, μετά τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την επιστρεπτέα προκαταβολή επωφελήθηκαν 85.252 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες στην Κεντρική Μακεδονία, εκ των οποίων οι 49.054 στη Θεσσαλονίκη.

Το ποσό της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού έφτασε για την περιοχή στα 316 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των δύο κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής διαμορφώθηκε στα 240 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όσον αφορά το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, έχουν εγκριθεί 2.574 αιτήσεις, συνολικού ύψους 675,8 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X