Καρέρα: Περιμένει το «πράσινο φως» για τα νέα ρόστερ στον τελικό Κυπέλλου

Καρέρα: Περιμένει το «πράσινο φως» για τα νέα ρόστερ στον τελικό Κυπέλλου
Photo Credits: INTIME

Ο Μάσιμο Καρέρα περιμένει το «οκ» για να έχει περισσότερες λύσεις στο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα μπορεί να υπολογίζει σε «τρεις συν μία» έτοιμες λύσεις, αν επιτραπούν και οι καινούργιοι για τον τελικό του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό το επόμενο Σάββατο στις 21.00 στο Βόλο.

Οκτώ μέρες από τον τελικό κι ακόμη είμαστε σε αναμονή για να μάθουμε αν οι δύο φιναλίστ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα τους ρόστερ. Το πιθανότερο είναι πως αυτό θα γίνει, ωστόσο μέχρι να έρθει στην ΕΠΟ η οδηγία από την FIFA ,που έχει ζητηθεί, δεν μπορεί να θεωρείται και δεδομένο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μάσιμο Καρέρα τις τελευταίες μέρες είναι… στην πρίζα για να έχει την τελική εικόνα. Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ, θέλει να μπορεί να υπολογίζει στους ποδοσφαιριστές που έχουν προστεθεί στο ρόστερ, τρεις τουλάχιστον από τους οποίους είναι σε θέση να αποτελέσουν κανονικότατες επιλογές για τον τελικό κυπέλλου.

Μετά από την αποχώρηση του Αραούχο, με βάση το παλιό ρόστερ η ΑΕΚ δεν έχει επιλογή στην θέση του φορ, πίσω από τον Ολιβέιρα. Με τα νέα ρόστερ μπαίνει άμεσα στα πλάνα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός διεθνής έχει έρθει από περίοδο κανονικής αγωνιστικής δράσης στο Κατάρ. Ακόμη και λίγα 24ωρα πριν βρεθεί στην Αθήνα για να υπογράψει στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε ως αλλαγή, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Αλ Σααϊλίγια.

Ο Εμάνουελ Ινσούα ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς επίσης. Με το παλιό ρόστερ η ΑΕΚ έχει μόνο τον Έλντερ Λόπες γι΄αριστερό μπακ, χωρίς εναλλακτική λύση. Με τον Αργεντινό μπορεί να υπολογίζει σε μια δοκιμασμένη επιλογή άμεσα, με τον παίκτη να εμφανίζεται σε όλο και καλύτερη κατάσταση, όσο περνούν οι μέρες.

Ο Νασίμ Χνιντ επίσης, μπορεί να χρειάζεται λίγες μέρες ακόμη για να θεωρηθεί σε απόλυτα ιδανική αγωνιστική κατάσταση, αλλά βρίσκεται ήδη σε επίπεδο που αν χρειαζόταν θα μπορούσε να παίξει και βασικός. Κι έχει κι άλλες οκτώ μέρες μπροστά του.

Σε περίπτωση που για παράδειγμα ο Καρέρα επιλέξει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με βάση το παλιό ρόστερ, έχει ακριβώς τρεις. Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λάτσι. Άρα και η δυνατότητα συμμετοχής του Χντιντ είναι κρίσιμο ζήτημα για την ΑΕΚ. Υπάρχει επίσης και ο Ενομπακάρε, που είναι μια ακόμη επιλογή για τις μέσο-επιθετικές θέσεις, για τις οποίες με τα σημερινά δεδομένα, ανάλογα με την τακτική που θα επιλέξει ο Καρέρα, μπορεί να μείνει και με μόνο μια εναλλακτική στον πάγκο. Ο Ενομπακάρε έχει βέβαια καιρό να αγωνιστεί γενικώς, αλλά έχει βγάλει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας.

Μιλάμε για τρεις συν μία περιπτώσεις που θα κάνουν την διαφορά στα πλάνα του και δικαιολογούν το να ενδιαφέρεται σφόδρα ο Καρέρα για να οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το αν θα μπορεί να τους υπολογίζει. Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες πλησιάζουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τον τελικό και δεν μπορεί να αιωρείται άλλο αυτό το ζήτημα.

Αβεβαιότητα πάλι για τους τραυματίες

Να πούμε επίσης πως υπάρχει και ο νεαρός Πέταρ Καρακλάγιτς, ο οποίος όμως αν κι έχουν περάσει 17 μέρες από το διάστρεμμα που υπέστη, δεν έχει επιστρέψει. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για απουσία το πολύ δέκα ημερών, αλλά ο νεαρός Σέρβος συνέχιζε μέχρι και χθες Πέμπτη, με ατομικό

Εκτός κανονικών προπονήσεων παραμένει και ο Γιάννης Ιατρούδης, που έχει …ακόμη ψωμί για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που θα τον επαναφέρει στην επιθυμητή φυσικά κατάσταση. Προέρχεται από σοβατό τραυματισμό πέρσι, ωστόσο αντιμετώπισε και μυικό πρόβλημα πρόσφατα.

Τέλος, ο Γαλανόπουλος. Ο Σεπτέμβριος βρίσκεται στην τέταρτη μέρα του, αλλά ο νεαρός διεθνής μέσος ακόμη συνέχιζε μέχρι και χθες, με ατομικό πρόγραμμα.

Αυτό έχει την σημασία του, καθώς όταν με το καλό ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα, δεν πάει να πει πως θα είναι κι έτοιμος να αγωνιστεί. Θα αρχίσει εκεί άλλη διαδικασία, για την επανένταξη του μέσα από τις κανονικές προπονήσεις, σε νορμάλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Οπότε κάθε μέρα πλέον που περνάει και συνεχίζει με ατομικό, φέρνει κι άλλο πίσω την πλήρη επιστροφή του στα πλάνα του Καρέρα. Σε περίοδο που η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη την παρουσία του, λόγω και της απουσίας του Σιμάνσκι.

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X