«Βαρύ» το πρόγραμμα για την ΑΕΚ...

«Βαρύ» το πρόγραμμα για την ΑΕΚ...
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για μια σεζόν που θα της φέρει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα -Το enwsi.gr αναλύει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κύπελλο, Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη. Αυτός είναι (όπως πάντα) ο στόχος και φέτος για την ΑΕΚ.

Εύκολο; Ποτέ δεν είναι, αλλά η ιστορία της επιτάσσει να κοιτάζει πάντα ψηλά. Η χρονιά αρχίζει. Θα είναι δύσκολη. Πιο δύσκολη από ποτέ. Η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα. Η νέα περίοδος ουσιαστικά ήταν να αρχίσει την Κυριακή με τον τελικό του κυπέλλου, αλλά η… ατυχία των «ερυθρόλευκων» προκαλεί νέα ανωμαλία στο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα είναι πολύ βαρύ.

Με τους διεθνείς να φεύγουν άμεσα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και να επιστρέφουν με… τελικό ή πρεμιέρα πρωταθλήματος αρκεί μια ματιά στο καλεντάρι για να δούμε ότι θα χρειαστούν έξτρα δυνάμεις και αντοχές. Τα ρεπό τα… ξεχνάνε και τα ταξίδια και οι αγώνες θα έρχονται απανωτοί. Από τις 12/9 και τον τελικό Κυπέλλου, δεν υπάρχει κενή εβδομάδα. Αυτό αν η ΑΕΚ περάσει στους ομίλους του Europa League.

Σερί ως και το Δεκέμβριο;

Αν τα καταφέρει θα παίζει σερί τουλάχιστον ως τον Δεκέμβρη. Πως θα χωρέσουν όλα τα ματς, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός θετικού δείγματος που μπορεί να προκαλέσει νέες ανατροπές και αναβολές στο πρόγραμμα. Για τις συγκρίσεις ας αναφέρουμε, για παράδειγμα, ότι πέρυσι η 10η αγωνιστική είχε διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου, ενώ τώρα πάει τουλάχιστον ένα μήνα πίσω (σε μια θεωρητική προσέγγιση του προγράμματος).

Η καθυστέρηση έναρξης λόγω κορονοϊού έχει φέρει αναστάτωση και θα πιέσει πάρα πολύ τα πράγματα για τους παίκτες και ειδικά για τους διεθνείς που σε περίπτωση πρόκρισης της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa θα παίζουν non stop για τουλάχιστον τρεις μήνες! Αγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει το νέο κύπελλο Ελλάδας. Με βάση το περσινό σύστημα η ΑΕΚ ως μια από τις πέντε πρώτες της βαθμολογίας του πρωταθλήματος 2018-19 μπήκε στην 6η φάση της διοργάνωσης (έπεσε με Αστέρα) σε διπλούς αγώνες στις 7 και 14 Ιανουαρίου 2020. Τώρα όμως δεν είναι καν γνωστό πότε θα αρχίσει και με ποια μορφή η νέα διοργάνωση. Πέρυσι είχε αρχίσει στις 24 Αυγούστου!

Τώρα (και με τον ιό να τα έχει κάνει όλα άνω κάτω) ακόμη δεν είναι γνωστή καν η σύνθεση των μικρότερων κατηγοριών που θα ξεκινούσαν στις πέντε πρώτες φάσεις. Είναι δεδομένη η συμπύκνωση του προγράμματος με αγώνες ανά 3-4 μέρες ώστε να βγουν οι ημερομηνίες για να προλάβει όλη η Ευρώπη την έναρξη του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021 (αναβλήθηκε το φετινό  εξαιτίας το ιού) στις 11 Ιουνίου. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες και τους παίκτες…

Το πιθανό πρόγραμμα με την ΑΕΚ στα γκρουπ του Europa League

12/9:      Tελικός κυπέλλου
19/9:      Παναιτωλικός-ΑΕΚ
24/9:      3os προκριματικός Europa League (μονός αγώνας)
27/9:      ΑΕΚ-Λαμία
1/10:      Play off Europa League (μονός αγώνας)*
4/10:      Ατρόμητος-ΑΕΚ
11/10 & 14/10:   Εθνική Ομάδα – Nations League
18/10:   ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
22/10:   1η αγωνιστική ομίλων Europa League*
25/10:   ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ
29/10:   2η αγωνιστική ομίλων Europa League*
1/11:      ΑΕΚ-ΟΦΗ
5/11:      3η αγωνιστική ομίλων Europa League*
9/11:      Αρης-ΑΕΚ
15/11 & 18/11:   Εθνική Ομάδα – Nations League
22/11:   ΑΕΚ-Λάρισα
26/11:   4η αγωνιστική ομίλων Europa League*
29/11:   Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
3/12:      5η αγωνιστική ομίλων Europa League*
6/12:      ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
10/12:   6η αγωνιστική ομίλων Europa League*
13/12:   Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
16/12:   ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X