H AEK δεν έκανε upgrade κι είναι καλό νέο για τον τελικό

H AEK δεν έκανε upgrade κι είναι καλό νέο για τον τελικό
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος γράφει για το τέλος εποχής που δεν ήρθε κι εξηγεί πως η αντίφαση της μεταγραφικής ενίσχυσης αποτελεί καλό νέο για τον τελικό...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την τελευταία φορά προσπαθήσαμε να ψηλαφίσουμε την επόμενη ημέρα της ενδεχόμενης ολοκλήρωσης δύο ποδοσφαιρικών ιστοριών με την ΑΕΚ. Λίγα 24ωρα μετά, ο Πέτρος Μάνταλος κι ο Κώστας Γαλανόπουλος παρέμειναν στην ομάδα για διαφορετικούς λόγους.

Μεταγραφικό θρίλερ

Στην περίπτωση του αρχηγού, δεν κρύβω πως ανακουφίστηκα. Η ΑΕΚ έχει ένα ταλέντο στις μεταγραφές, να πνίγεται σε μία κουταλιά νερό. Ουκ ολίγες ιστορίες απόκτησης παικτών έχουν καταλήξει σε αγωνιώδη θρίλερ. Οπότε δεν ήμουν σίγουρος κατά πόσο τα αντανακλαστικά της ομάδας θα λειτουργούσαν ικανοποιητικά στην άμεση κάλυψη του κενού.

Κι ας ακουγόταν το όνομα του Γκαρθία (θα ήταν σπουδαία προσθήκη) ως τελικός στόχος, παράλληλα έτρεχαν κι άλλες υποθέσεις. Οπότε το θρίλερ αποφεύχθηκε κι ο Πέτρος Μάνταλος έμεινε να ηγηθεί στον τελικό που δεν θα έπαιζε εάν ταξίδευε στο Ντουμπάι.

Η δικαιοσύνη του Μελισσανίδη

Ο “Γαλανό” ήταν το πιο όμορφο φινάλε. Το έκανε όμορφο η ηγετική φιγούρα του Δημήτρη Μελισσανίδη που εξάλειψε την αδικία σε δευτερόλεπτα. Κι έγινε ομορφότερο από την άμεση και χαμογελαστή ανταπόκριση του μικρού, ο οποίος στοχοποιήθηκε από τις φήμες πως θα πήγαινε στον… Ολυμπιακό! Ιστορίες ποδοσφαιρικής παράνοιας…

Είναι πολλά θέματα προς συζήτηση αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει η προτεραιότητα νίκης στον τελικό κυπέλλου. Υπάρχει όμως και μία αλήθεια, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες κατάκτησης του κυπέλλου. Δεν ξέρω για ποιον λόγο η ΑΕΚ θεωρείται πλήρης αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει upgrade στην ενδεκάδα της

Η ΑΕΚ δεν έχει αναβαθμίσει ποιοτικά την αρχική ενδεκάδα της. Δεν έχει κάνει κάποιο upgrade. Αντιθέτως, έχει υποχωρήσει ακόμη και στις βασικές επιλογές για την ενδεκάδα της. Γρήγορα παραδείγματα, Αραούχο-Ανσαριφάρντ, Βράνιες-Χνιντ, Μπάρκας-Τσιντώτας.

Ακόμη κι αν επιστρέψει ο Βράνιες, η ΑΕΚ θα σχηματίσει το… περσινό δίδυμο με Τσιγκρίνσκι! Ενώ ο Ινσούα, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει συζήτηση κατά πόσο υπερτερεί της εναλλακτικής Χουλτ αλλά πάλι ο Λόπες είναι η βασική επιλογή.

Αυτή, όμως, η συνθήκη προσφέρει ρεύμα νίκης για τον τελικό. Η ΑΕΚ δεν έχει ανακατέψει την ενδεκάδα της ούτε έχει μεταβολές στο βάθος που καλείται να τις διαχειριστεί ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές δεν υπολογίζουν από το περσινό ρόστερ, τον βασικό τερματοφύλακα (Σα), τους βασικούς μπακ (Ομάρ, Τσιμίκα), τον ηγετικό στόπερ (Σεμέδο) και το πολυεργαλείο στην μεσαία γραμμή Γκιγιέρμε! Ουσιαστικά αλλάζει όλη η μεσοαμυντική γραμμή του Μαρτίνς!

Όπως στα πλέι οφ

Αντιθέτως, η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα σχηματισμού ενδεκάδας που παραπέμπει στην θετική αγωνιστική εικόνα των πλέι οφ. Αναμφίβολα, η ισχνή μεταγραφική δραστηριότητα ενίσχυσης (εξαιρώντας τα στοιχήματα εξέλιξης Ενομπάκαρε, Χνιντ, Καρακλάιτς, Ιατρούδη που δεν αποκτήθηκαν ως βασικοί) δεν αποψίλωσε την βασική ενδεκάδα της, διατηρώντας τις σταθερές στις οποίες βασίστηκε πέρσι ο Μάσιμο Καρέρα.

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες ενός παιχνιδιού όπως ο συγκεκριμμένος τελικός, είναι καλό νεό. Εκτός του Μπάρκα, θα λείψουν ο Αραούχο (θα καθόταν στον πάγκο με βασικό τον Ολιβέιρα) κι ο Σιμάνσκι (δεν είμαι βέβαιος πως θα έμπαινε σφήνα στο δίδυμο Σιμόες-Κρίστιτσιτς).

Ανεξάρτητα τι σχηματισμό θα επιλέξει ο Ιταλός, οι διαθέσιμες βασικές επιλογές δεν ανακατεύουν την ομάδα και προσφέρουν μία βάση ομοιογένειας. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Μόλις σφυρίξει ο Φέλιξ Μπριχ, με τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, τότε θα αποβάλλω την αμφιβολία πως τελικά το ματς γίνεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X