Ο Ανσαριφάρντ, ο Βράνιες και η νέα εποχή

Ο Ανσαριφάρντ, ο Βράνιες και η νέα εποχή
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το πρώτο δείγμα γραφής της ΑΕΚ και όσα γίνονται μεταγραφικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρχισε ξανά να κυλά η μπάλα στο χορτάρι. Σημαντικό, γιατί πάντα είναι πολύ πιο όμορφο να γράφεις και να αναλύεις πράγματα που έχεις δει και όχι όσα μαθαίνεις και πληροφορείσαι από τρίτους. Η πρώτη εικόνα της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να διαφέρει από αυτό που βλέπαμε πέρυσι, αφού αφορά την ίδια ομάδα και με κάποιες απώλειες μάλιστα. Μια ομάδα δηλαδή που παρουσιάστηκε σε κρίσιμα ραντεβού όπως έπρεπε σε ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά από την εποχή Καρέρα και μετά είχε ικανότητα να είναι ανταγωνιστική.

Εβλεπαν τους άλλους να περνούν

Οποτε η ΑΕΚ ήταν συγκεντρωμένη, όταν είχε το μυαλό της στο γήπεδο και σωστή αμυντική τακτική, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Οποτε έχανε την ηρεμία της, έχανε και τη γη κάτω από τα πόδια της. Κάπως έτσι συνέβησαν πολλά από όσα είδαμε να εκτυλίσσονται στο ματς με τον Ατρόμητο. Μια άμυνα που παρατηρούσε τους αντιπάλους να παίζουν…βόλεϊ μέσα στην περιοχή και το πόρισμα ήταν ένα γκολ και δύο δοκάρια από στατικές φάσεις! Αν είναι δυνατόν.

Μπορεί ο Γκάλο να έχει εξαιρετικά χτυπήματα (απορώ πόσο σκέφτηκαν πέρυσι την αντικατάσταση του), ίσως κάποια παιδιά του Ατρόμητου να υπερισχύουν σε σωματοδομή, αλλά να κάθεσαι και να κοιτάς τον αντίπαλο να πηδά στον αέρα, δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση. Καταλαβαίνω, πως ο Καρέρα πρέπει σε αυτά τα παιδιά να βασιστεί ενόψει τελικού, αλλά δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί για τη νέα σεζόν.

Αναγκαία η προσθήκη Βράνιες

Η ΑΕΚ έκανε σωστά την απόκτηση του Χνιντ, κρίνοντας πως έχει στοιχεία που δεν υπάρχουν στα στόπερ της. Το έδειξε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, σε 1-2 τάκλιν που δεν άφησε τον αντίπαλο να σουτάρει. Η άμυνα θέλει διάθεση, θέλει δυναμισμό. Η ΑΕΚ θέλει και τον Βράνιες.

Ο Οικονόμου δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο, φαίνεται πως βαραίνει αφόρητα η φανέλα στους ώμους του. Ο Σβάρνας έχει ικανότητες, αλλά θα έχει πολλές ευκαιρίες να παίξει και δεν χρειάζεται να φορτωθεί με ευθύνες μεγαλύτερες από όσες του αναλογούν. Και ο Λάτσι με εντυπωσίασε με το μυαλωμένο παιχνίδι και τον τρόπο να μεταφέρει την μπάλα μπροστά, αλλά επίσης θέλει το χρόνο του.

Δύσκολη συνθήκη η αντικατάσταση του Μάνταλου

Δεν ήταν μόνο η άμυνα το ζήτημα της ΑΕΚ. Μη λησμονείτε, πως δεν αμύνεται μόνο η άμυνα, αλλά όλη η ομάδα. Στις στατικές φάσεις και συνολικά. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο θέμα στο κέντρο με την τριάδα Σιμόες, Κρίστισιτς, Σαμπανάτζοβιτς. Με εξαίρεση το διάστημα που ανέβηκε ο Σέρβος, μεταξύ 25-45’, η ΑΕΚ ήταν κομμένη στα δύο. Δεν είχε τον κουμανταδόρο στα χαφ, που θα κρατούσε την μπάλα, θα τη μοίραζε σωστά, θα μπορούσε να δώσει ρυθμό.

Συνολικά, εφόσον ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Μάνταλου, η ΑΕΚ θα έχει μια δύσκολη συνθήκη που θα πρέπει να καλύψει. Εχοντας μάθει επί έξι χρόνια να λειτουργεί με τον Μάνταλο, θα είναι πολύ δύσκολο να βρει τους ρυθμούς της δίχως αυτόν. Δεν ξέρω καν εάν μόνο ένας παίκτης μπορεί να καλύψει το κενό. Σίγουρα, χρειάζεται κάποιον με προσωπικότητα και ποιότητα. Για το δεύτερο στοιχείο, νομίζω πως εύκολα κατανοεί κάποιος πως το συγκεντρώνει ο Κάστανος, κάνοντας κοτζάμ Γιουβέντους να ασχοληθεί με την περίπτωση του.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X