Θέλει δουλειά και ενίσχυση η ΑΕΚ, ήττα 1-2 από τον Ατρόμητο στο πρώτο φιλικό

Θέλει δουλειά και ενίσχυση η ΑΕΚ, ήττα 1-2 από τον Ατρόμητο στο πρώτο φιλικό
Photo Credits: INTIME

«Μαγεία» ο Λιβάγια στην πρεμιέρα της ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν ζητήματα στην άμυνα, στις στημένες φάσεις και στη δημιουργία του παιχνιδιού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με φιλική ήττα (1-2) από τον Ατρόμητο ξεκίνησε τη σεζόν η ΑΕΚ. Ωστόσο, η ήττα σε ένα φιλικό ματς, το πρώτο της σεζόν μάλιστα, έχει ελάχιστη σημασία. Αυτό που φάνηκε ολοκάθαρα από το πρώτο ματς είναι πως η Ενωση έχει αρκετά προβλήματα που καλείται να επιλύσει. Μια εβδομάδα πριν τον τελικό του κυπέλλου, η ΑΕΚ χρειάζεται δουλειά και ενίσχυση. Είχε πολλά ζητήματα, ήταν εμφανής η έλλειψη ρυθμού, αλλά και λύσεων, καθώς ο φοβερός και τρομερός Λιβάγια δεν έφτανε για να κάνει τα πάντα.

Η ΑΕΚ είχε πολλά ζητήματα κυρίως αμυντικά. Εδωσε πολλές φάσεις, τόσο από ατομικά λάθη των παικτών της, όσο και μια τεράστια αδυναμία που έδειχνε στις στατικές φάσεις. Είναι ενδεικτικό, πως ο Ατρόμητος είχε ένα γκολ και δύο δοκάρια από τρεις εκτελέσεις κόρνερ! Δημιουργικά, η ΑΕΚ είχε τον Λιβάγια να κάνει πράγματα και θαύματα, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε μόνο μια τελική προσπάθεια και τελικά δεν απέφυγε την ήττα, από μια ομάδα βέβαια που είναι σαφώς πιο έτοιμη με τρία ματς πριν από το αποψινό.

Με το περυσινό υλικό ο Καρέρα

Μια εβδομάδα πριν τον τελικό, ο Καρέρα είχε την ευκαιρία για πρόβα τζενεράλε για την ομάδα που σκέφτεται να παρατάξει την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό. Ετσι, στο ξεκίνημα παρέταξε ομάδα αποτελούμενη μόνο από παίκτες που βρίσκονταν στην ΑΕΚ και την περυσινή περίοδο και άρα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Τριάδα στην άμυνα με Σβάρνα, Οικονόμου και Λάτσι (ελλείψει Τσιγκρίνσκι), Παουλίνιο και Λόπες στα φτερά, με τρεις κεντρικούς χαφ και τους Λιβάγια, Ολιβέιρα μπροστά.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο γήπεδο. Με τον Λιβάγια να δείχνει…αφιονισμένος, άρχισε να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου. Μοναδικό αρνητικό σημείο σε αυτό το διάστημα, η συνεργασία Λιβάγια, Ολιβέιρα. Αν και ο Κροάτης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ατρόμητου, δεν είχε καλή συνεννόηση με τον Ολιβέιρα και δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε τελικές προσπάθειες, με εξαίρεση του φάση του 3’ (που και πάλι ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να βγει αρκετά πλάγια).

Εχασε ρυθμό και όλες τις στατικές μπάλες

Ενώ το ξεκίνημα ήταν καλό, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Σταδιακά η ΑΕΚ έχασε τον έλεγχο του ματς, κυρίως επειδή δεν μπορούσε να κρατήσει στη μεσαία γραμμή. Ο Κρίστισιτς έψαχνε ρυθμό, ο Σαμπανάτζοβιτς τη θέση του και μοιραία η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο. Εάν σε αυτό προσθέσετε και την τεράστια αδυναμία που έδειξε η Ενωση στις στατικές φάσεις, έχετε το λόγο που ο Ατρόμητος προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Κάθε στατική φάση μύριζε κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ, που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στις εκτελέσεις του Γκάλο και στις δυναμικές τοποθετήσεις των παικτών του Ατρόμητου. Ωστόσο, μέσα σε ένα λεπτό, άλλαξε πάλι το παιχνίδι. Η ΑΕΚ βρέθηκε φάτσα με το δεύτερο γκολ στο δοκάρι του Μανούσου, αλλά στην κόντρα – χάρη σε μαγική πάσα του Λιβάγια – κατάφερε να ισοφαρίσει με το πλασέ του Παουλίνιο.

“Καθάρισαν” Λιβάγια και Κρίστισιτς

Από εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ ξανάγινε αφεντικό του αγώνα. Καθοριστικοί παράγοντες γι’ αυτό ήταν η άνοδος του Κρίστισιτς στη μεσαία γραμμή και η ξέφρενη παρουσία του Λιβάγια δημιουργικά. Ο Σέρβος μέσος μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να μοιράσει σωστά το παιχνίδι, ενώ ο σταρ της Ενωσης έκανε τρομερά πράγματα, αναστατώνοντας σε κάθε επαφή του με την μπάλα του άμυνα του Ατρόμητου, που δεν μπορούσε να τον ανακόψει.

Ο Ατρόμητος άλλαξε τα 9/11 της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Καρέρα διατήρησε σε μεγάλο ποσοστό την 11άδα του, ώστε να βρει ρυθμό μέσα από το παιχνίδι. Η αντικατάσταση του Κρίστισιτς πάντως, βύθισε ξανά την ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή και φαινόταν κομμένη στα δύο. Ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε ψηλά, με αποτέλεσμα να πάρει ξανά προβάδισμα με πέναλτι του Ούμπιδες (58’), σε φάση που προήλθε πάντως από ξεκάθαρο φάουλ του Αθανασίου στον Οικονόμου.

Χωρίς ρυθμό

Ο Καρέρα έκανε μεγαλύτερες παρεμβάσεις και μετέβαλε λίγο το σχηματισμό σε 3-4-3, με Βέρντε, Αλμπάνη και Λιβάγια στο τρίγωνο της επίθεσης. Η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε, σε ένα διάστημα που γενικά δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι και οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στα τελευταία 20’ ο Ιταλός έριξε στο γήπεδο και τους Μάνταλο, Ινσούα, έπαιξε με διάταξη 4-2-3-1. Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη διάθεση, αλλά δεν βρήκε ρυθμό και η μεγάλη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το τετ α τετ του Γιακουμάκη που απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας (59’ Αθανασιάδης), Σβάρνας (82’ Χνιντ), Οικονόμου (59’ Τσιγκρίνσκι), Λάτσι (71’ Μάνταλος), Παουλίνιο (59’ Μπακάκης), Κρίστισιτς (46’ Μπότος), Σιμόες (71’ Μαχαίρας), Σαμπανάτζοβιτς (59’ Βέρντε), Λόπες (71’ Ινσούα), Λιβάγια (78’ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46’ Αλμπάνης)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 3-4-3): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Νταβιώτης, Νάτσος, Σάλομον, Τομάσεβιτς, Μανούσος, Αγκάγιεφ, Βέλλιος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μανδάς, Αθανασίου, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος, Στρούγγης, Κυβρακίδης, Ραμπέλο

Ο Ευαγγέλου ολοκλήρωσε το ματς δίχως κάρτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X