Eυρωπαϊκή Eνωση: «Δεν περιμένουμε εμβόλιο τους επόμενους μήνες»

Κορωνοϊός: «Sputnik V» το όνομα του ρωσικού εμβολίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Πιοτρ Κραμαρζ πάγωσε τις προσδοκίες για άμεση διάθεση εμβολίου για τον κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μία προσδοκία οτι από τον Δεκέμβριο η κατάσταση με τον κορονοϊό, θα εξομαλύνεται με την διάθεση του εμβολίου.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε πει την Τρίτη πως η Ελλάδα θα έχει 700.000 δόσεις στο τέλος του έτους.

Κάτι τέτοιο όμως, ουσιαστικά το διέψευσε ο αναπληρωτής επικεφαλής επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, Πιοτρ Κραμαρζ.
Με δηλώσεις του στο Mega, μίλησε για τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του εμβόλιου, όμως αυτό δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο στο κοινό.

«Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμη τα τελικά αποτελέσματα και συνεπώς δεν μπορούμε να αναμένουμε ένα εμβόλιο τους επόμενους μήνες. Γίνονται, όμως, πολλές προσπάθειες. Εργαζόμαστε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για να ετοιμάσουμε ένα σύστημα επιτήρησης όταν βγουν τα εμβόλια για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι στην πραγματική ζωή, καθώς και πόσο ασφαλή είναι».

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά του κορονοϊού – ανά τον κόσμο- και τα lockdowns, σχολίασε: «Αυτό που βλέπουμε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τώρα, είναι η επανεμφάνιση της λοίμωξης. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο κόσμος ένιωσε λίγο ότι η πανδημία τελείωσε και χαλάρωσε τη συμπεριφορά του. Όπως γνωρίζουμε η γενική καραντίνα έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και επομένως συνιστούμε πιο στοχευμένα μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο στα κλαμπ, στα μπαρ και τα γυμναστήρια».

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X