Κικίλιας: «Δωρεάν το εμβόλιο του κορωνοϊού για όλους -Η ΕΕ βρίσκεται σε συζητήσει και με άλλες εταιρίες»

Κικίλιας για κορωνοϊό: Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος -Τι είπε για πιθανά νέα μέτρα

Οσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του υποστήριξε πως η Κομισιόν  βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες εταιρίες για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Την ανάγκη για ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού τόνισε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» έκανε γνωστό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά και σε άλλα εμβόλια, ενώ μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την συμφωνία με την Ένωση για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων του εμβολίου του κορωνοϊού που θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους Έλληνες.

«Δεν είναι μόνο η συμφωνία με την Astra Zeneca. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλο αυτό το διάστημα κινείται αποφασιστικά, προκειμένου να διασφαλίσει για τους πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων κατά της Covid-19. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές συζητήσεις με την φαρμακευτική Cure Vac για 225 εκατ. δόσεις, ενώ έχουν γίνει ανάλογες συζητήσεις και με άλλες εταιρείες, όπως η Johnson & Johnson» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια σε αναφορά του στο εμβόλιο της Οξφόρδης είπε ότι: «η ίδια η εταιρεία που παράγει το συγκεκριμένο εμβόλιο, η AstraZeneca, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατ. δόσεων, με τις πρώτες δόσεις να παραδίδονται στα τέλη του 2020», επισημαίνοντας πως «όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Σε ερώτηση που του έγινε για τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown τόνισε ότι: «τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά έπειτα από μια περίοδο γενικού lockdown, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποφασίζονται ούτε βιαστικά ούτε σπασμωδικά, και κυρίως σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία δεν είναι το πρώτο που κάνουμε». Και τονίζει: «Το πρώτο που κάνουμε είναι να ενημερώσουμε να κάνουμε συστάσεις και να προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο που διαφαίνεται».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ο κ. Κικίλιας ανέφερε οτι η χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Είμαστε 132η χώρα σε κρούσματα ανά 1. εκατ. κατοίκους και 108η χώρα σε θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έσπευσε να υπεραμυνθεί της έννοιας της ατομικής ευθύνης ως πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης, ενώ δήλωσε πως το ΕΣΥ ενισχύεται με ανθρώπινο προσωπικό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X