ΦΩΤΟ: Η τουρκική φρεγάτα με... τρύπα από τη σύγκρουση στο Αιγαίο!

ΦΩΤΟ: Η τουρκική φρεγάτα με... τρύπα από τη σύγκρουση στο Αιγαίο!

Φωτογραφία ντοκουμέντο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη ζημιά που προκάλεσε στο Kemal Reis το ελληνικό πολεμικό πλοίο “Λήμνος”.
Η… αναστάτωση που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα στο Αιγαίο, περιλάμβανε μεταξύ άλλων κι ένα παρολίγον θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα ελληνογαλλικά γυμνάσια της περασμένης Πέμπτης (13/08).

Το “protothema” παρουσιάζει μάλιστα και φωτογραφικά ντοκουμέντα με τις ζημιές που υπέστη το τουρκικό πλοίο το οποίο συνόδευε το ερευνητικό Oruc Reis. Σημειώνεται ότι μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε, ο κυβερνήτης του ελληνικού πολεμικού αντιπλοιάρχος Ιωάννης Σαλιάρης ενημέρωσε ιεραρχικά τον διοικητή φρεγατών του στόλου για το περιστατικό που σημειώθηκε.

Η επακούμβηση προκάλεσε στο Kemal Reis μία τρύπα στο πρυμναίο τμήμα. H τουρκική φρεγάτα ήταν στα αριστερά της ελληνικής άρα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας, θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στη φρεγάτα «Λήμνος».

ΦΩΤΟ: Η τουρκική φρεγάτα με... τρύπα από τη σύγκρουση στο Αιγαίο!

Όσο για το πώς ξεκίνησε το επεισόδιο; Η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του «Oruc Reis».

Ο κυβερνήτης του «Λήμνος» αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ακολουθούσε σταθερή πορεία και συνέχιζε τον πλου για την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού χωρίς να αλλάξει κατεύθυνση. Η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις συνέχισε να προσεγγίζει το ελληνικό πολεμικό. Όταν απείχε περίπου 450 γιάρδες από το ελληνικό πολεμικό, ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας που είχε την Λήμνο στα δεξιά του – άρα σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοϊας έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην ελληνική φρεγάτα- άλλαξε πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική φρεγάτα με το πρωραίο τμήμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X