Κουστένης: «Η ΑΕΚ πήρε έναν γεννημένο ηγέτη, ο Ράις βρήκε κίνητρο και όραμα»

«Βόμβα» με Ράις για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε για τον Ταϊρίς Ράις

Ο Ταϊρίς Ράις ετοιμάζεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, για λογαριασμό της ΑΕΚ και ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, Τζίμης Κουστένης, πέρασε από… κόσκινο τον 33χρονο γκαρντ, εστιάζοντας στο υψηλό μπασκετικό iq του, στην σωματική του κατάσταση, αλλά και στα οφέλη που θα έχει η Ένωση και ο παίκτης από αυτή την μεταγραφή.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sdna: 

Στο ξεκίνημα της ανάλυσής του αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με τον Αμερικανό άσο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. «Τα παιδιά αυτά όπως ο Ράις, σε αυτό το επίπεδο, διακρίνονται από επαγγελματισμό. Είναι παιδιά με πολύ καλή νοοτροπία όσον αφορά το άθλημα, πώς βλέπουν την προπόνηση αλλά και πώς αντιμετωπίζουν και σέβονται τους συμπαίκτες και το σταφ. Ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουν και τους μιλάνε κυριολεκτικά δείχνει το επίπεδό τους και γιατί αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Στο σύγχρονο σκάουτινγκ πέραν των τεχνικών στοιχείων θεωρείται σημαντικό κριτήριο ο χαρακτήρας των παικτών. Τους ενδιαφέρει πάρα πολύ ο χαρακτήρας. Και ο Ράις είναι ένα από τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Όπως κάθε παίκτης έχει και αυτός στιγμές έντασης, καθώς το μπάσκετ είναι άθλημα επαφής και έντασης, όμως ποτέ δεν ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές και είναι πάντα σε λογικά πλαίσια. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι επαγγελματίες τέτοιου επιπέδου».

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 33χρονος γκαρντ, ήταν ξεκάθαρος «Ο Ράις ήταν από τους πρώτους που ήρθαν στην Ελλάδα και ήταν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας εδώ. Ήρθε και από την πρώτη εβδομάδα ήταν έτοιμος να παίξει. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και το κορμί του τον βοηθάει πολύ. Είναι 33χρονος με σώμα… 27χρονου. Προσέχει πάρα πολύ, είναι εξαιρετικά αθλητικό παιδί, έχει καλό μυικό ιστό και κορμό. Είναι παιδί που προσέχει τη διατροφή του, ξέρει πότε θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Το κυριότερο είναι πως ξέρει να προστατεύει το σώμα του. Ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εγώ δίνω μία εβδομάδα να μπει στα συστήματα της ομάδας. Έχει υψηλό μπασκετικό iq και δεν θα έχει πρόβλημα να καταλάβει τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ. Δεν έχει δυσκολίες προσαρμογής στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε μια βδομάδα, το πολύ 10 μέρες, θα είναι έτοιμος για αγώνες».

Με την προσθήκη του Αμερικανού άσου η ΑΕΚ βάζει στην περιφέρειά της έναν ακόμα παίκτη υψηλού επιπέδου δίπλα στους Ζήση και Λάνγκφορντ. Με την παρουσία του μάλιστα, αναμένεται να… κουμπώσει με τους δύο γκαρντ της ΑΕΚ, όπως επεσήμανε και ο έμπειρος κόουτς. «Για να τον επιλέγει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σίγουρα έχει δει το τι θέλει από τον Ράις. Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα είναι πως δεν έχει το ύψος. Αυτό αντισταθμίζεται διότι ο Ζήσης είναι ένα ψηλό γκαρντ. Παράλληλα ο Ράις συμπληρώνει κάποια στοιχεία που δεν έχει ο Ζήσης, όπως είναι το πρώτο βήμα. Μπορεί να κουμπώσει με τον Ζήση κάποια λεπτά, αλλά και με τον Λάνγκφορντ. Ο Ράις μπορεί να ξεμαρκάρει τον Λάνγκφορντ για ελεύθερο σουτ, όπως και το αντίθετο. Η ΑΕΚ θα βρει τον τρόπο πώς θα συνδυαστούν οι δυο τους. Μπορούν σίγουρα να δώσουν ποιοτικά λεπτά. Με τον Λάνγκφορντ και Ράις στην πεντάδα πολλοί θα πουν ότι θα θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι. Με αυτούς τους δύο στην πεντάδα η ΑΕΚ έχει δύο άμεσες πηγές κινδύνου και η άμυνα δεν μπορεί να χαλαρώσει δευτερόλεπτο! Είναι σκόρερς. Και αυτό κάνει τον αντίπαλο να προβληματιστεί πάρα πολύ για το πώς θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ».

Ο Ράις έχει ένα πολύ σπουδαίο background με τίτλους τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Έτσι, η προσθήκη του φέρει ακόμα μεγαλύτερη… αύρα νικητή στην φετινή ΑΕΚ. «Όπου έχει πάει, έχει πάρει τίτλους. Έχει παίξει σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου και μαζί με τον Ζήση είναι οι δύο παίκτες που φέρνουν την αύρα του πρωταθλητισμού, γιατί το έχουν κάνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην Ευρώπη και μπορούν να το μεταφέρουν στους υπόλοιπους παίκτες. Αυτό είναι ένα πράγμα που μεταφέρεται στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ δημιουργεί… ατμόσφαιρα πρωταθλητισμού. Αυτό ο Ράις είναι ο πλέον κατάλληλος να το μεταδώσει στα υπόλοιπα παιδιά. Είναι σημαντικό στοιχείο αυτό, πως δεν θα φοβηθεί κανένα μεγάλο παιχνίδι».

Η ΑΕΚ δυναμώνει ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του Αμερικανού άσου και ταυτόχρονα ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ταβάνι της. «Η δική μου εκτίμηση είναι πως σίγουρα θέλει να διεκδικήσει το BCL, θέλει να πρωταγωνιστήσει στο BCL, αλλά και κρυφή επιθυμία όλων στην ΑΕΚ είναι να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Εγώ έτσι νομίζω, είναι δική μου εκτίμηση. Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού τους, γνωρίζοντας πως αντίπαλος είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και με δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω, πιστεύω πως εφόσον πάνε καλά όλα να παίξει η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Και πέρυσι στην έδρα της μας κέρδισε η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετικές επιλογές, αλλά και η ΑΕΚ έχει κάνει ποιοτικές επιλογές με παίκτες έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους. Η ΑΕΚ φέτος κινείται σε αυτό, πως θέλει να διεκδικήσει τους τίτλους και εφόσον δεν υπάρξουν αναποδιές να κοντράρει το πρωτάθλημα».

Κλείνοντας την ανάλυσή του, αναφέρθηκε στα οφέλη της μεταγραφής, τόσο για την Ένωση, όσο και για τον έμπειρο γκαρντ. «Είναι μια μεταγραφή που οι Αμερικανοί την χαρακτηρίζουν win-win. Η μεν ΑΕΚ βάζει στις τάξεις της έναν γεννημένο νικητή και ηγέτη δίπλα στον Ζήση, για να οδηγήσει την ομάδα στους τίτλους που θέλει, ο δε Ράις εφόσον αποφάσισε να μην αποσυρθεί έκανε μια εξαιρετική επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα κλαμπ τέτοιου επιπέδου. Η ΑΕΚ έχει αναγεννηθεί, είναι σε ανοδική πορεία και ο Ράις μπαίνει σε έναν οργανισμό υγιέστατο, με κίνητρο και στόχο να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Είναι μια ομάδα που του δίνει ένα όραμα και ένα κίνητρο».

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X