«Βόμβα» με Ράις για την ΑΕΚ!

«Βόμβα» με Ράις για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε το μεγάλο «μπαμ» με τον Ταϊρίς Ράις

O Ταϊρίς Ράις θα είναι παίκτης της ΑΕΚ!

Η «Βασίλισσα» κάνει ακόμα μία εκπληκτική μεταγραφή και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ της ενόψει του Final 8 της Αθήνας, καθώς μετά από αναμονή ενός μήνα και διαπραγματεύσεις 3 ημερών οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατάφεραν να πείσουν τον Αμερικάνο σκόρερ να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του F8 της Αθήνας, την σπουδαία καριέρα του φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι σε πρώτη φάση μέχρι και την ολοκλήρωση του F8. Επειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης διοργάνωσης για τη νέα αγωνιστική χρονιά, θα υπάρξει νέα συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα κριθεί κατά πόσον ο Ράις θα συνεχίσει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ενδέχεται η ΑΕΚ να επιθυμεί την παραμονή του Αμερικανού ως το τέλος της σεζόν.

Ετσι, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ έρχεται και ξεκινάει προπονήσεις για την επόμενη σεζόν. Τεράστιο ρόλο στην ολοκλήρωση του deal μέχρι το τέλος του f8 της ΑΘήνας αρχικά εκτός του Μάκη Αγγελόπουλου και του Γιώργου Χήνα που έκανε τις διαπραγματεύσεις  έπαιξε και Νίκος Ζήσης με τον οποίο η κοινή θητεία στην Μπάμπεργκ έφερε πολύ κοντά τον Ταϊρίς Ράις.

Το who is who

Ο Ράις γεννήθηκε στις 15 Μάϊου του 1987 στη North Carolina των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ όπου μπορεί να παίξει και στο 1 και στο 2 ανάλογα με τι ζητάει ο προπονητής. Είναι γεννημένος σκόρερ, με αρκετές ασίστ όμως στην καριέρα του και άλλος ένας στο ρόστερ της ΑΕΚ που μπορεί να πάρει την μεγάλη ευθύνη της τελευταίας στιγμής όπως… δυστυχώς θυμόμαστε από το θρίλερ ΑΕΚ – Μπάμπεργκ. Το είχε ξανακάνει σε ημιτελικό Ευρωλίγκα το 2014 όταν σκότωσε την ΤΣΣΚΑ στην τελευταία φάση του αγώνα και στον τελικό η Μακάμπι του Ράις σήκωσε την κούπα απέναντι στη Ρεάλ.

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μπάσκετ στο L. C. Bird High School και ολοκλήρωσε την καλύτερή του σεζόν εκεί έχοντας 27.0 πόντους, 6.2 ασίστ και 5.0 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ακολούθως, φοίτησε στο Boston College με τη φανέλα του οποίου διέγραψε εξαιρετική παρουσία. Στην τρίτη του σεζόν είχε κατά μέσο όρο 21.0 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 5.0 ασίστ ανά ματς. Το καλοκαίρι του 2009 αποφοίτησε και από τη στιγμή που δεν μπήκε στo NBA Draft επέλεξε την ευρωπαϊκή καριέρα φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου για την επόμενη σεζόν. Ο Ράις συμμετείχε στο NBA Summer League του 2010 με τους Sacramento Kings και στη συνέχεια υπέγραψε στους ArtlandDragons από τη Γερμανία για τη σεζόν 2010–11. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της λιθουανικής  Lietuvos rytas, ενώ τη σεζόν 2012–13 επέστρεψε στη Γερμανία για την Bayern Munich.

Η πορεία του ήταν εκπληκτική και έτσι ήρθε η μεγάλη σεζόν όπου ο Ράις έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ευρωλίγκα την οποία και κατέκτησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2013-14. Χάρη σε μία εκπληκτική σεζόν, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε ως το φάιναλ φορ του Μιλάνου κι εκεί ο Ράις μεγαλούργησε! Αναδείχτηκε MVP του τουρνουά χάρη στα μεγάλα του παιχνίδια στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και κυρίως στον τελικό με τη Ρεάλ!

Εκείνες οι εμφανίσεις του άνοιξαν το δρόμο προς τα μεγάλα συμβόλαια υπογράφοντας πρώτα στη Χίμκι και αργότερα στην Μπαρτσελόνα! Στη Βαρκελώνη όμως δεν “έπιασε” καθόλου και αναγκάστηκε να παίξει στην Κίνα, στη Σενζέν, το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του. Η Γερμανία κι η Μπάμπεργκ του έδωσαν πάλι τη λύση παίζοντας για τρίτη φορά στη συγκεκριμένη χώρα, όπου δίπλα στον Νίκο Ζήση αναδείχτηκε MVP του Basketball Champions League έχοντας 16.4 πόντους, 4.4 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε συνολικά 19 παιχνίδια. Στο παρελθόν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Maccabi Tel Aviv το 2014 όντας μάλιστα MVP του Final Four της Euroleague που διεξήχθη στο Μιλάνο.

Πέρυσι ήρθε στον Παναθηναϊκό, σε μια κακή σεζόν των πράσινων όμως άφησε το στίγμα του με το τεράστιο ρεκόρ των 41 πόντων εναντίον του Ολυμπιακου! Ανακοίνωσε μετά την οριστικοποίηση της διακοπής της σεζόν ότι σταματάει το μπάσκετ για οικογενειακούς λόγους αν και μόλις 32 ετών αλλά η ΑΕΚ τον έπεισε να γυρίσει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X