Το κλειδί ήταν και παραμένει η άμυνα

Το κλειδί ήταν και παραμένει η άμυνα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την βάση κάθε ελπίδας για αλλαγή προς το καλύτερο στην Ένωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν η ΑΕΚ ολοκληρώσει την μεταγραφή του Νασίμ Χινέιντ και με κάποιο τρόπο καταφέρει στην συνέχεια να έχει και τον Βράνιες, τότε μαζί και με τον Ινσούα θα μιλάμε για μια μεταμόρφωση της αμυντικής γραμμής, σε ό,τι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά.

Κυρίως με τον δυναμισμό και την αθλητικότητα. Προσωπικά δίνω μεγαλύτερη σημασία στον δυναμισμό, στον «τσαμπουκά» που λέμε ή για κάποιους άλλους στην «κακία». Τομέας στον οποίο η ΑΕΚ έχει πάει πιο κοντά στο …soft, τα τελευταία χρόνια.

Για τον Βράνιες δεν το λέω τυχαία. Πιστεύω πως δεν μπαίνει τέλος στην ιστορία με τον Βόσνιο, εφόσον αποκτηθεί ο Χινέιντ ή κάποιος άλλος από αυτούς που είναι πίσω του στην λίστα. Κατά την εκτίμηση μου, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με τον Οικονόμου.

Ισως έχουμε επιστροφή Βράνιες

Εφόσον βρεθεί μια διέξοδος για να κάνει μια νέα προσπάθεια σε νέο αντίστοιχα περιβάλλον ο Έλληνας αμυντικός, τότε πιστεύω πως θα έχουμε και επιστροφή του Βράνιες.

Για να πω την μαύρη μου αλήθεια, δεν θα με χάλαγε καθόλου σε μια τέτοια περίπτωση να είχαμε και μια αλλαγή στα ίδια πρότυπα και στο δεξί άκρο της άμυνας, για να έδενε απόλυτα το γλυκό. Αν και πιστεύω πως τουλάχιστον ο Μπακάκης μπορεί να είναι κομμάτι μιας αμυντικής γραμμής, με κύρια χαρακτηριστικά τον δυναμισμό και την ένταση. Θα ήθελα όμως και κάτι ακόμη πιο κοντά στα χαρακτηριστικά που θα υπάρχουν καλώς εχόντων των πραγμάτων και στις άλλες τρεις θέσεις στην άμυνα.

Είχα γράψει πριν κάποιο καιρό, πως αν μου έλεγες πως η ΑΕΚ θα έπαιρνε τρεις αμυντικούς που θα άλλαζαν την φυσιογνωμία στα μετόπισθεν, θα σου έλεγα να το κάνει ακόμη και με τίμημα να μην γίνει άλλη μεταγραφή. Γιατί θεωρώ πως δεν έχουν σημασία οι άλλες μεταγραφές, αν δεν διασφαλιστεί το απαιτούμενο επίπεδο στις επιλογές στην άμυνα. Η ΑΕΚ είναι κοντά στο να το κάνει αυτό κι εφόσον γίνει, τότε θεωρώ πως δεν θα είμαστε και πολύ μακριά από αυτό που έλεγα τότε. Δηλαδή στην ουσία θα μένει ο επιθετικός που θα αντικαταστήσει τον Αραούχο.

Ένας παίκτης που εκτιμώ κι αυτός θα έχει χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν στον Καρέρα εφόσον απαιτείται να τον χρησιμοποιεί και με τον Ολιβέιρα στην ενδεκάδα. Οπωσδήποτε όμως θα είναι μιας πρώτης τάξης επιλογή πίσω από τον Πορτογάλο.

Τον πρώτο λόγο από αριστερά τον έχει ο Λιβάγια

Αν συμβούν όλα αυτά και με δεδομένο πως το 4-3-3 έχει τον πρώτο λόγο και η θέση από αριστερά καλύπτεται ήδη από τον Λιβάγια, νομίζω η ΑΕΚ είναι καλά σε γενικές γραμμές. Τόσο καλά ώστε απλά να περιμένει μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη αν χρειαστεί, για κάποια ενδεχόμενη ευκαιρία. Αλλά και τόσο καλά ώστε να γνωρίζει πως και να μην έρθει αυτή η ευκαιρία δεν έγινε και τίποτε.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τις επιθετικές θέσεις στο 4-3-3. Παίκτες που ενδεχομένως να μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω από πέρσι, αλλά και νέοι που έχουν προστεθεί. Επαναλαμβάνω, τόσες και τέτοιες που να επιτρέπουν να μην αγχώνεται κανείς και με ψυχραιμία να ανταποκριθούν στις όποιες εξελίξεις εντός μεταγραφικής περιόδου.

Αλλά το κλειδί ήταν και παραμένει η άμυνα. Αν κλείσει το πράγμα όπως πάει να κλείσει τώρα με τις προσθήκες Ινσούα και Χινέιντ και στη συνέχεια έχουμε κι επιστροφή Βράνιες ή κάποιο άλλο στόπερ σε τέτοια πρότυπα από αγωνιστικά χαρακτηριστικά, νομίζω πως θα υπάρχει η πιο γερή βάση για μια διαφορετική ΑΕΚ στην νέα σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X