Ινσούα: Γι' αυτό τον επέλεξε η ΑΕΚ!

Ινσούα: Εικόνες από τις πρώτες του στιγμές ως παίκτης της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Οι λόγοι που η ΑΕΚ επέλεξε τον Εμάνουελ Ινσούα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης τον Εμάνουελ Ινσούα.

Εκλεισε έτσι μια σημαντική εκκρεμότητα αναφορικά με το ρόστερ μιας και ο Ελντερ Λόπες ήταν η μοναδική επιλογή του Μάσιμο Καρέρα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ιταλός τεχνικός είχε πολύ θετική άποψη για τον Αργεντινό και για αυτό ο Ιβιτς προχώρησε για την απόκτηση του. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που η ΑΕΚ πήρε τον Εμάνουελ Ινσούα;

Το enwsi.gr αναλύει!

1.Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Προφανώς και το πρώτο που αξιολόγησε και εκτίμησε ο Καρέρα, είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ινσουά. Ο Ιταλός τεχνικός μελέτησε πολύ προσεκτικά τα παιχνίδια που έχει κάνει ο Αργεντινός μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από τα ντέρμπι, μέχρι τα πιο απλά ματς. Και φυσικά τον έχει «διαβάσει» και όταν τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο με τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ινσουά και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι αυτά που «ταιριάζουν» σ’ αυτό που είχε στο μυαλό του ο Καρέρα. Από τον τρόπο που λειτουργεί ανασταλτικά ο Αργεντινός μπακ, μέχρι την συμμετοχή που έχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

2.Η ιδιοσυγκρασία

Η αλήθεια είναι πως ένα από το προβλήματα που είχε εντοπίσει ο Καρέρα από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ήταν πως μέσα στο γήπεδο παρουσιαζόταν πολύ… soft. Και ειδικά στην αμυντική της λειτουργία. Εκείνο λοιπόν που ήθελε ο Ιταλός τεχνικός, ήταν να γίνει συνολικά η ομάδα πιο… aggressive. Για να μπορέσει να το πετύχει αυτό όμως, θα έπρεπε να έχει και τους ανάλογους ποδοσφαιριστές. Και η ιδιοσυγκρασία του Ινσουά, ταιριάζει πολύ μ’ αυτό το ζητούμενο από τον Καρέρα. Ο Αργεντινός είναι ποδοσφαιριστής που είναι μαχητικός και βγάζει πάθος και τσαμπουκά στο παιχνίδι του. Κάτι που αρέσει και που το ήθελε ο Καρέρα. Επίσης έχει σημασία ακόμα η σωματοδομή του Ινσούα. Είναι ένας σχετικά ψηλός ακραίος μπακ, που έχει συμμετοχή ακόμα και στις στατικές φάσεις.

3.Η εμπειρία από μεγάλες ομάδες και ελληνικό πρωτάθλημα

Δυο εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα, έχει ο Ινσούα. Το πρώτο είναι πως έχει εμπειρία από τις απαιτήσεις και την πίεση που έχουν οι μεγάλες ομάδες. Στην Αργεντινή έχει παίξει και μάλιστα βασικός στην Μπόκα Τζούνιορς, ενώ στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Επομένως ξέρει καλά και ποια είναι η πίεση αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε μεγάλο κλαμπ. Ξέρει καλά ακόμα και τι σημαίνουν για τον κόσμο και για τον σύλλογο, τα ντέρμπι με παραδοσιακούς αντιπάλους. Κάτι που είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται στην ΑΕΚ. Επίσης ο Ινσούα έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ξέρει πολύ καλά και δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής. Ξέρει τις ιδιαιτερότητες, ξέρει τους αντιπάλους, ξέρει τον κόσμο και την ατμόσφαιρα, ξέρει τα ντέρμπι και την σημασία τους.

4. Η επίδραση μέσα στα αποδυτήρια

Εκτός από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τη ιδιοσυγκρασία, εκείνο που μέτρησαν πολύ οι άνθρωποι της ΑΕΚ στην περίπτωση του Ινσούα, ήταν και η προσωπικότητα και το ηγετικό του προφίλ. Οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι «κιτρινόμαυροι», ανέφεραν πως ο Αργεντινός μπακ είχε μεγάλη επίδραση μέσα στα αποδυτήρια. Είχε τον τρόπο να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του. Και είχε φωνή που «ακουγόταν» μέσα στην ομάδα. Κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό και μέτρησε πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X