Ινσούα, Μιτάι, Σπάτα, Final-8!

Ινσούα, Μιτάι, Σπάτα, Final-8!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, έχει λίγο… απ’ όλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από κάτι που αφορά τη δική μας τη δουλειά και που έκανα και μια σχετική αναφορά, σήμερα το πρωί στο facebook, με αφορμή την επαναπροσέγγιση του Ινσούα προς την πλευρά της ΑΕΚ, για να ολοκληρωθεί με «χάπι εντ» η μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Το ότι μια μεταγραφή δεν είναι απλή υπόθεση, φαντάζομαι ότι το κατανοεί όποιος έχει λίγο μυαλό. Δεν γίνεται να είναι απλή μια υπόθεση, όταν υπάρχουν πολλά λεφτά στη μέση, διαπραγματεύσεις, κινήσεις τακτικής, πιθανές εμπλοκές από άλλες ομάδες, ξαφνικές και πολλές φορές συνεχώς καινούργιες απαιτήσεις από μάνατζερ, προτάσεις που προκύπτουν από εναλλακτικές και που εξετάζονται, ακόμα και διαφωνίες και ενστάσεις μέσα στην ίδια την ομάδα από όσους εμπλέκονται με τα μεταγραφικά.

Η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να αποκαλύπτει ειδήσεις και να μην περιμένει τα επίσημα δελτία τύπου και τις ενημερώσεις της εκάστοτε ΠΑΕ και να καταγράφει τα δεδομένα στην πραγματική τους διάσταση και όπως έχουν τη στιγμή του ρεπορτάζ.

Όπως έγραψα και στο ποστάρισμα του facebook, δεν θα βάλει ο δημοσιογράφος τα λεφτά (δεν τα έχει κιόλας, ακόμα και να ήθελε) για να τελειώσει μια μεταγραφή, ούτε σημαίνει ότι πούλαγε… σανό και κορόιδευε τον κόσμο, αν τελικά χαλάσει μια μεταγραφή.

Ο κάθε δημοσιογράφος προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του, που από τη μία είναι το ρεπορτάζ κι από την άλλη είναι η κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας. Και όλοι κρινόμαστε σε αυτή τη ζωή.

Προσωπικά, δεν με ενοχλούν καθόλου και δεν δίνω καμία σημασία σε μηνύματα που κάνουν λόγο για… σανό και άλλα τέτοια χαριτωμένα, διότι πολύ απλά ξέρω αν κάνω σωστά τη δουλειά μου, είτε αφορά σε θέματα και άρθρα γνώμης που γράφω εγώ, είτε στα ρεπορτάζ των συνεργατών μου στο Μέσο που έχω την ευθύνη να διευθύνω.

Το μόνο που με ενοχλεί είναι να βλέπω κάποιον ΑΕΚτζή, είτε είναι αναγνώστης μου, είτε όχι, να μην βάζει καν το μυαλό του στη διαδικασία να σκεφτεί, ακόμα και τα πιο απλά. Ο Ινσούα, ο Τάνκοβιτς, ο Αλί, ο Πλάνιτς, ο Λούνα, ο Βράνιες και άλλοι, είναι παίκτες με τους οποίους η ΑΕΚ έχει έρθει επιβεβαιωμένα και δεδομένα σε επαφές για την απόκτησή τους. Όποιοι τα έβγαλαν αυτά τα ονόματα, καλώς τα έβγαλαν, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.

Το με ποιον θα αποφασίσει η ΑΕΚ να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει ή να το «παγώσει» ή να κάνει κάποια κίνηση τακτικής, είναι δουλειά της ΑΕΚ. Και ξεκάθαρο δικαίωμά της. Και δεν θα ρωτήσει κανέναν δημοσιογράφο. Όπως δουλειά του δημοσιογράφου και ξεκάθαρο δικαίωμά του, είναι να καταθέσει και την άποψή του για την όποια απόφαση της ΑΕΚ. Απλά πράγματα και δεν χρειάζεται να μπαίνουμε συνεχώς σε μια εντελώς ανούσια διαδικασία.

Ο Ινσούα…

Πάμε παρακάτω… Η μέρα περιλάμβανε τέσσερις ειδήσεις, που φανερώνουν τη δυναμική της ΑΕΚ. Ο Εμάνουελ Ινσούα από την Λευκάδα, όπου κάνει τις διακοπές του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του και μάνατζέρ του, που διαμένει μόνιμα στην Μαδρίτη και του είπε να αφήσει τα… τσαλιμάκια και να δεχτούν την πρόταση που τους είχε καταθέσει η ΑΕΚ, γιατί θέλει να αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Η κίνηση τακτικής της ΑΕΚ, που δημόσια απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Αργεντινό αριστερό μπακ, έπιασε… τόπο. Αν και «ποτέ μη λες ποτέ» μέχρι να διαβάσεις την ανακοίνωση μιας μεταγραφής, όλα δείχνουν ότι το deal θα γίνει και ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει μέσα στις επόμενες μέρες, τον αριστερό μπακ που ήθελε εξ αρχής, με τρόπο κατηγορηματικό.

Την προσωπική μου άποψη για τον παίκτη, την κατέγραψα από την πρώτη στιγμή που η «ΩΡΑ» αποκάλυψε ότι η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση για τον Αργεντινό. Είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Χουλτ σε όλα.

Στον τσαμπουκά, στην τακτική, στη δημιουργία, σε όλα μέσα στο γήπεδο, αλλά και όσον αφορά στην προσωπικότητα μέσα στα αποδυτήρια. Δεν είναι άλλωστε κανάς… χθεσινός στο ποδόσφαιρο ο Καρέρα, που τον «σημάδεψε» από τα παιχνίδια που τον είδε ως παίκτη του ΠΑΟ.

Ο Μιτάι…

Ο αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας Κ-18, ένα παιδί που μόλις μπήκε στα 17 του χρόνια, υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο κατά γενική ομολογία, καλύτερος και πιο έτοιμος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» Ακαδημιών, θα είναι ο τρίτος αριστερός μπακ της ομάδας, πίσω από τους Ινσούα και Λόπες και είναι στο χέρι του, να αποδείξει ότι το μέλλον του ανήκει. Θυμηθείτε με, ότι θα το κάνει.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη κι από άλλα τέτοια «πρότζεκτ», κι από άλλους… Μιτάι. Επιτακτική ανάγκη είναι να βγάζει η ΑΕΚ «δικά της παιδιά», αξιοποιώντας τις Ακαδημίες της. Ένας τομέας, στον οποίο πολλάκις έχω επισημάνει ότι έχει μείνει πίσω. Αλλά το καλό είναι πως το ξέρει ότι έχει μείνει πίσω. Και το ξέρει πρώτος εκείνος που πρέπει… Κι εδώ έρχεται να κολλήσει η τρίτη είδηση της σημερινής ημέρας.

Το προπονητικό…

Η ΑΕΚ επεκτείνει και σχεδόν διπλασιάζει το προπονητικό της κέντρο. Αυτό το ξέραμε, βέβαια, αλλά στα λόγια. Από σήμερα όμως, μπήκαν και οι μπουλντόζες! Κι έτσι, δεν έχουμε έργα εξέλιξης και δημιουργίας που αφορούν στην ΑΕΚ, μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στα Σπάτα.

Σε πρώτη φάση, ξεκινά η κατασκευή του τέταρτου γηπέδου, που θα είναι προδιαγραφών UEFA και όπου θα γίνονται, τόσο τα επίσημα ματς (UEFA Youth League, επαγγελματικά πρωταθλήματα Νέων κ.α.) καθώς και τα φιλικά της πρώτης ομάδας.

Final-8 με τη… σφραγίδα της ΑΕΚ!

Είδηση τέταρτη. Αυτή αφορά στο μπάσκετ. Η ΑΕΚ αναλαμβάνει ξανά να σώσει το γόητρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να αναστήσει το άθλημα! Η FIBA απευθύνθηκε στην «Βασίλισσα» για τη διοργάνωση του Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο ΟΑΚΑ! Γιατί εμπιστεύεται την ΑΕΚ, γιατί η ΑΕΚ έχει διοργανώσει σε χρόνο-ρεκόρ το καλύτερο Final-4, γιατί η ΑΕΚ ενδιαφέρεται αποδεδειγμένα για το καλό του αθλήματος. Απλά πραγματάκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X