Βανδαλισμοί στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα (ΦΩΤΟ)

Βανδαλισμοί στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα (ΦΩΤΟ)

Υπάρχουν καταγγελίες πως άγνωστοι βανδάλισαν βυζαντινές τοιχογραφίες, κατά το διάστημα που η Παναγία Σουμελά ήταν κλειστή για επισκευές.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εικόνες φρίκης στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Σουμελάς στην Τραπεζούντα, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες άγνωστοι βανδάλισαν τις τοιχογραφίες κατά το διάστημα που η Μονή ήταν κλειστή για επισκευές.

Επισκέπτες παρατήρησαν και κατήγγειλαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ότι πρόσωπα αγίων είχαν σβηστεί ή χαρακωθεί με διάφορα αντικείμενα.

Τι απαντά η Άγκυρα

Τις καταγγελίες έφερε στη δημοσιότητα η τουρκική ιστοσελίδα με το ελληνικό όνομα Αρχαιόφιλοι. Ωστόσο, οι επίσημες τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι οι βανδαλισμοί δεν έγιναν τώρα αλλά χρονολογούνται από το 1800 έως το 1960- 1970, επισημαίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι άρχισαν ήδη εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής τους.

Ο μόνος που θα μπορούσε να πιστοποιήσει βέβαια, τι συνέβη και πότε είναι ένα κλιμάκιο αρχαιολόγων και αγιογράφων από άλλες χώρες.

Κανονικά τελικά η λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο

Σημειώνεται πως τον Δεκαπενταύγουστο, μετά από 5 χρόνια εργασιών, θα τελεστεί η Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, καθώς δόθηκε άδεια από τις υγειονομικές αρχές της Τουρκίας.

Την πανηγυρική λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου θα τελέσουν ο μητροπολίτες Καλλιουπόλεως, Σηλυβρίας και Ζάμπιας.

Πηγή: in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X