Τσαβούσογλου: «Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας»

Τσαβούσογλου: «Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας»

Προκλητικές δηλώσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, σε αυτό στάθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει πως: «Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Όμως από τις συντεταγμένες παραβιάζει(σ.σ. η συμφωνία) την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης» σημειώνει συνεχίζοντας το παραλήρημα.

«Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουν δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη. Και ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως οι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το Ισραήλ ή Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες αγνοώντας την Τουρκία. Εμείς για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας κάναμε κινήσεις καθώς εκτός από σεισμικές έρευνες συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας».

Ο Τσαβούσογλου, επανέλαβε ότι η συμφωνία αυτή για εμάς είναι ανύπαρκτη. «Κι αυτό θα το αποδείξουμε και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Θα το δείξουμε και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο.Η Τουρκική Δημοκρατία εντός της υφαλοκρηπίδας της όπως και γύρω από την Κύπρο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της και τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X