Σπανός: «Προπονητής από το πάνω ράφι ο Κάναντι»

Σπανός: «Προπονητής από το πάνω ράφι ο Κάναντι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όλα μίλησε ο Γιώργος Σπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA που χαρακτήρισε τον Κάναντι προπονητή από το πάνω ράφι.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή Κάναντι: «Από την στιγμή που είδαμε πως υπάρχουν προϋποθέσεις να ξανά συνεργαστούμε με τον κ. Κάναντι ήταν η πρώτη μας επιλογή και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να το πετύχουμε και σε δύσκολους καιρούς γιατί ο κύριος Κάναντι είναι προπονητής από το ‘πάνω ράφι’ και το οικονομικό είναι από το πάνω ράφι, οπότε σε δύσκολες εποχές κορονοϊού που γνωρίζετε πως στο οικονομικό υπάρχει θέμα και πρόβλημα καταφέραμε και ξανά συνεργαζόμαστε με τον συγκεκριμένο προπονητή που είχε δύο χρόνια στην ομάδα μας με επιτυχίες και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Για τα λάθη της σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Νομίζω ότι όταν διοικείς πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μην ψάχνεις να τα ρίχνεις δεξιά κι αριστερά. Εγώ πάντα στην πορεία μου την παραγοντική αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν μια χρονιά που ο σχεδιασμός δεν μας βγήκε, ίσως δεν μας βγήκαν και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που κάναμε, γιατί αλλάξαμε αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι.

Δεν καταφέραμε να εντάξουμε τους νέους παίκτες γρήγορα και δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακοί προπονητές ο κ. Παντελίδης και ο κ. Αναστασίου να τους ρίξουμε όλο το ανάθεμα».

Για το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν συνηθίζει να αλλάζει προπονητές πολύ συχνά: «Δεν συνηθίζουμε να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα κι έχει συνηθίσει ο Ατρόμητος να χτυπά ψηλές θέσεις. Όποιος προπονητής έρχεται εδώ ξεκινά με ένα βάρος ότι θα πρέπει να πετύχει πόσο μάλλον από την στιγμή που η ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μια εξαιρετική πορεία και οι προπονητές που ήρθαν το καλοκαίρι ήρθαν με ένα βάρος να επαναλάβουν αυτές τις επιτυχίες».

Για τη νέα σεζόν: «Υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος γνωρίζεται μαζί μας. Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, δεν θα είναι η συνεργασία όπως ήταν. Έχει παρακολουθήσει την ομάδα, ξέρει τις αδυναμίες της ομάδας, σίγουρα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν, να κάνουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Όπως είπε κι εκείνος, πρέπει να είμαστε λίγο τυχεροί και στις μεταγραφές για να βρούμε τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε.

Από εκεί και πέρα, έχουμε δείξει σαν διοίκηση κι εμένα πρώτα απ’ όλα να είναι νοικοκυρεμένος ο σύλλογος κι όχι να κάνω μεταγραφές αεροδρομίου και να δημιουργώ χρέη. Θέλω να έχω μια ομάδα που να είναι νοικοκυρεμένη, να είναι οικονομικά αυτάρκης και στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε αυτές τις συνθήκες μπορούμε, ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μια δυνατή ομάδα όπως την ξέρουν όλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την επικοινωνία που υπήρχε με τον Κάναντι: «Είχαμε επικοινωνία με τον κ. Κάναντι από τους πρώτους μήνες που έφυγε. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Πέρα από την επαγγελματική σχέση έχουμε μια ανθρώπινη, φιλική σχέση. Κι όταν ήταν στη Νυρεμβέργη πολύ συχνά είχαμε επικοινωνία, οπότε ήταν εύκολη η επικοινωνία μαζί του.

Κι όταν είδαμε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις πλέον, γιατί είχε ένα διετές συμβόλαιο με την Νυρεμβέργη αλλά υπήρχαν εμπόδια να το λύσει, νομίζω ήρθαμε πιο κοντά και βρήκαμε την χρυσή τομή για να συνάψουμε ξανά μια καινούρια συμφωνία».

Για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Είχε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της στο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές σταμάτησαν ένα μεγάλο διάστημα, εν συνεχεία είχαμε τραυματισμούς. Είναι δύσκολο να παίξεις και χωρίς κόσμο, το αλατοπίπερο σε ένα παιχνίδι είναι ο κόσμος. Τα παιχνίδια περισσότερο είχαν μια μορφή ενός δυνατού φιλικού.

Νομίζω επηρέασε όλο αυτό και την ποιότητα των αγώνων, είχαμε και τραυματισμούς, όλο αυτό το σχήμα θεωρώ και τα play off και τα play out δεν ήταν στο επίπεδο αυτό που θα θέλαμε. Σαν προκηρύξεις σίγουρα ήταν ενδιαφέρον και γιατί ο πρωταθλητής θα έβγαινε από τα play off και οι υπόλοιπες θέσεις είχαν ενδιαφέρον και τα play out, αλλά η πανδημία επηρέασε στο τέλος».

Για την πανδημία: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, να κάνουμε υπομονή και να δούμε πότε θα επιστρέψει ο κόσμος. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο καταλαβαίνετε πως οι χορηγοί θα είναι πολύ δύσκολοι, έχει επηρεάσει πάρα πολύ οικονομικά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας αυτή η πανδημία, έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να μην το αγγίξει, πρέπει να κάνουμε υπομονή. Μόνο υπομονή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Υπάρχει μια επικοινωνία της Super League με τα αρμόδια υπουργεία. Καταλαβαίνετε όμως ότι όσο έχουμε αυξητική τάση και οι αρμόδιοι σε αυτό το θέμα είναι επιφυλακτικοί. Είναι δύσκολο να δώσουν σε αυτό το θέμα απαντήσεις, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Αυτό που πιστεύω είναι πως θα πρέπει να σεβόμαστε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων πως ξεκινάμε και να τελειώνουμε όπως το έχουμε σχεδιάσει. Εγώ είμαι υπέρ να τηρηθούν οι προκηρύξεις και στη Super League 1 και στη Super League 2.

Από εκεί και πέρα, ακούω την οποιαδήποτε συζήτηση για αυξητική τάση με ένα χρονοδιάγραμμα και κάποια επιχειρήματα. Δεν μπορούμε ανάλογα την περίοδο και ανάλογα τα θέματα που βρίσκουμε να βάζουμε θέμα αναδιάρθρωσης και να αλλοιώνουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι σοβαρότητα αυτή. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να γίνει αναδιάρθρωση κι αύξηση ομάδων θα χρειαστεί να υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένο, το οποίο θα έχει ένα χρονοδιάγραμμα τριετίας και θα δούμε αν θα κάνουμε πρωτάθλημα με 12 ομάδες, με 14 ομάδες ή με 16.

Αλλά, θα υπάρχει ένα πλάνο. Όχι αυτό τώρα κάθε χρόνο να τελειώνουν τα πρωταθλήματα κι ενώ υπάρχει συγκεκριμένη προκήρυξη να μην ξέρουμε πόσοι πέφτουν, πόσοι ανεβαίνουν. Νομίζω αυτό το πράγμα δεν δείχνει σοβαρότητα και νομίζω “πληγώνει” το προϊόν μια τέτοια φιλοσοφία…».

Για την απόφαση της Super League: «Εμείς σαν Super League 1 πήραμε την απόφαση να τηρηθούν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και στη Super League 1 και στη Super League 2».

Για τη νέα σεζόν: «Ο Ατρόμητος ανέκαθεν ήταν μια ομάδα, η οποία διεκδικεί τις ευρωπαϊκές θέσεις, την πρώτη πεντάδα. Τώρα έχουμε έξι για τα play off, ο στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός πλέον είναι πιο ισχυρός και αυτή τη στιγμή εμείς κάνουμε μια καινούρια αρχή με τον κ. Κάναντι, πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, θα έχουμε ανταγωνισμό, αλλά από εκεί και πέρα η πλεύση είναι αυτή, ο στόχος είναι αυτός, να στοχεύσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το γεγονός πως όλες οι ομάδες θα προετοιμαστούν στην Ελλάδα: «Πολύ νωρίς είχαμε αποφασίσει να μη φύγουμε έξω από την χώρα μας για λόγους ασφαλείας. Η χώρα μας τα έχει πάει πολύ καλά στο θέμα της πανδημίας και γι’ αυτό είχαμε κλείσει από πολύ νωρίς προπονητικό κέντρο στο Πήλιο, το οποίο θεωρώ πως δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα κέντρα του εξωτερικού.

Στο εξωτερικό πηγαίναμε περισσότερο για τους φιλικούς αγώνες, γιατί είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε φιλικούς αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτό πιστεύω ήταν που ωθούσε τις ελληνικές ομάδες να πάνε στο εξωτερικό».

Για το στόχο του Ατρομήτου: «Βάζουμε πλώρη αρχικώς να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Αυτή είναι η πλώρη που βάζουμε, να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Όταν μπούμε στην πρώτη εξάδα, μετά θα χαράξουμε να πάμε και λίγο πιο ψηλά να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο γιατί όπως γνωρίζετε οι πέντε βγαίνουν στην Ευρώπη».

Για τις μεταγραφές: «Είναι νωρίς, τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής, νομίζω θα είναι μεγαλύτερη η μεταγραφική περίοδος φέτος. Το μπάτζετ θα είναι στα ίδια επίπεδα, όπως πέρσι. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε προσεκτικές μεταγραφές και παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν, ώστε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X