Ξανθόπουλος: «Ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ»

Ξανθόπουλος: «Ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Όσα δήλωσε ο Πέτρος Ξανθόπουλος για τον τελικό που δεν έγινε στην Ριζούπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος που είχε παίξει για 10 χρόνια στον Ολυμπιακό μίλησε για την απόφαση των «ερυθρολεύκων» το 1979 να μην κατεβούν στα μπαράζ του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα μίλησε και για το σήμερα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Τι είχε γίνει στην Κρήτη το 1979 με τον ΟΦΗ στο 3-3 και ξεκίνησαν όλα;

«Να σου πω την αλήθεια; Δεν είχε γίνει και κάτι τρομερό. Αδικίες στη διαιτησία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην κατέβεις να αγωνιστείς και να διεκδικήσεις έναν τίτλο».

Εσείς οι παίκτες πώς το πήρατε τότε το ότι δεν κατέβηκε στο μπαράζ ο Ολυμπιακός;

«Ήταν θέμα διοίκησης. Οφείλαμε να υπακούσουμε. Εμείς όμως θέλαμε να παίξουμε. Ολυμπιακός ήμασταν, είχαμε τις πιθανότητές μας. Κι ας είχαμε κάποιες απουσίες. Η ΑΕΚ είχε πολύ καλή ομάδα τότε, αλλά κι εμείς είχαμε καλή ομάδα».

Πώς το βλέπεις τώρα το σκηνικό με την ΑΕΚ;

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατεβεί και να χτυπήσει το Κύπελλο με όλες τις δυνάμεις του. Ούτε να το μποϊκοτάρει ούτε να δηλητηριάζεται, ό,τι έγινε έγινε. Το όνομα του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ψηλά. Δεν το συζητάω αυτό, πρέπει να κατεβεί στον τελικό, να αντιμετωπίσει τον τελικό με τη σοβαρότητα που πρέπει και να χτυπήσει το Κύπελλο. Όποτε και αν γίνει, με οποιαδήποτε ομάδα έχει».

Αλλιώς θα κάνει χάρη στην ΑΕΚ.

«Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εγώ κοιτάω την ομάδα μου. Το σωστό για τον Ολυμπιακό είναι να κατεβεί με όλες τις δυνάμεις του και να δείξει πάλι ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να έχει παίξει στη Ριζούπολη από μέρες πριν και να έχει προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του για το ματς με τη Γουλβς. Δεν του βγήκε. Έχει ευθύνες και η ΕΠΟ μεγάλες, αλλά η ζωή προχωρεί. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, πρέπει να διδάσκει πολιτισμό, πρέπει να διδάσκει ήθος. Μια μεγάλη ομάδα γαλουχείται με τους τίτλους, τρέφεται και μεγαλώνει με τους τίτλους, ο Ολυμπιακός έγινε μεγάλος και τρανός μέσω των τίτλων. Με μισό πόδι, με μπανταρισμένο κεφάλι, θα μπεις και θα αγωνιστείς για το τρόπαιο».

Εσείς οι παίκτες τότε δεν αντιδράσατε στην απόφαση της διοίκησης;

«Σου είπα, οφείλαμε να υπακούσουμε τη διοίκηση. Εμείς ήμασταν ποδοσφαιριστές, δεν ήμασταν παράγοντες. Θέλαμε όμως να αγωνιστούμε. Σε όλα τα μπαράζ θέλαμε να αγωνιστούμε. Και λίγα χρόνια μετά, στο μπαράζ με τον Παναθηναϊκό, ο Βαρδινογιάννης δεν ήθελε να κατεβεί και έλεγε ότι δεν θα κατεβεί ο Παναθηναϊκός~για άλλους λόγους τότε, που επίσης κανείς δεν θυμάται. Ξέρεις τι αγωνία είχαμε και πώς θέλαμε να γίνει το μπαράζ;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X