Αν πιστέψει ότι με 2 κινήσεις είναι καλά, θα το βρει μπροστά της

Αν πιστέψει ότι με 2 κινήσεις είναι καλά, θα το βρει μπροστά της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την ενίσχυση της ΑΕΚ λίγες ημέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το είχαμε γράψει πριν καιρό από αυτή εδώ την στήλη, ότι ο Ολυμπιακός ξεμακραίνει. Με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι ο ΠΑΟΚ τελικά. Η διαφορά της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ μαζεύεται, διότι μετρούν και άλλα πράγματα. Είναι και η φανέλα, η δυναμική και το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν πιο ομάδα στο φινάλε της σεζόν και συμπεριφέρεται πιο ποδοσφαιρικά.

Όμως το βλέμμα της ΑΕΚ δεν πρέπει να πέφτει στον ΠΑΟΚ, πρέπει να πέφτει στον Ολυμπιακό. Αυτός ήταν η καλύτερη ομάδα της χρονιάς και η ΑΕΚ μετά το 0-0 στον πρώτο γύρο, έχασε σχεδόν με άνετο τρόπο τα επόμενα τρία δεχόμενη 7 γκολ. Ναι, με αλλαγές, ναι, με απουσίες, αλλά στο τέλος της βραδιάς μετρά το τι έκανε. Όχι πως το έκανε. Και πρέπει να φτάσει στο επίπεδο να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό αγωνιστικά.

Η σεζόν λοιπόν έληξε με την ΑΕΚ να είναι 3η και να έχει την ευτυχή συγκυρία ότι θα έχει περισσότερο χρόνο να φτιάξει την ομάδα της, δίχως πίεση και πανικό. Μακάρι μαζί με τον χρόνο να βρει και τα μέσα και τον τρόπο. Διότι ο χρόνος από μόνος του δεν φτάνει.

Δεν είναι μόνο εκεί τα προβλήματα

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΑΕΚ θέλει να κλείσει την τρύπα αριστερά στην άμυνα και στα στόπερ για να ξεκινήσει την προετοιμασία. Και από εκεί και πέρα να δει για το αριστερό εξτρέμ και… βλέποντας και κάνοντας. Προφανώς και μην γελιόμαστε, το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι μόνο ένα μπακ, ένα στόπερ και το αριστερό εξτρέμ.

Αν πιστέψει ότι με αυτά είναι καλά, εκτιμώ θα το βρει μπροστά της. Αργά η γρήγορα. Χρειάζεται και δεύτερο στόπερ και πρέπει να βρει λύση με τον Οικονόμου που είναι ο αδύναμος κρίκος. Χρειάζεται και δεξί μπακ, αφού ο Παουλίνιο δεν είναι ο ξένος μπακ που θα κάνει τη διαφορά ως ταίρι του Μπακάκη. Χρειάζεται και δεξί εξτρέμ, είτε με τον Βέρντε, είτε χωρίς. Δηλαδή, να τις δώσει πράγματα από τα άκρα.

Και δεν μπορώ να ξέρω τι θα δώσουν Ενομπακάρε-Καρακλάγιτς αφού δεν τους έχουμε δει ούτε… πάσα να κάνουν. Χρειάζεται και δεύτερος φορ πίσω από τον Ολιβέιρα και μακάρι να είναι ο Αραούχο αυτός, γιατί ξέρει την ομάδα και τον ξέρουν και σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να βρεί αλλού. Και θα προσθέσω και μια τονωτική ένεση στα χαφ, σε επίπεδο οργανωτικού μέσου που θα έρχεται να δίνει λύσεις όταν δεν μπορεί ο Μάνταλος. Γιατί δεν θα μπορεί για… πάντα ο Μάνταλος.

Η σωστή κίνηση της ΑΕΚ

Για το τέρμα δεν έχω να προσθέσω κάτι, διότι εκτιμώ ότι ορθά η ΑΕΚ συνεχίζει να στηρίζει τους Ελληνες τερματοφύλακες, το παρελθόν έδειξε ότι καλώς το έκανε και αν έχει εμπιστοσύνη και ρυθμό ο Παναγιώτης Τσιντώτας θα ξαναβγάλει τον καλό του εαυτό όπως το 2018. Που έβγαλε την μισή πρωταθληματική σεζόν και τα ματς-φωτιά. Πίστεψε τον Ανέστη η ΑΕΚ, πίστεψε τον Μπάρκα και αμφότεροι παίζουν πλέον στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο.

Προφανώς και ο Ιλια Ιβιτς πολλά από αυτά τα ξέρει, τα έχει δει, τα έχει σημειωμένα. Το ζήτημα είναι τι θα μπορέσει να κάνει (ειδικά με λύσεις συμβολαίων) και να φέρει. Και σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τα πιο «βαριά» συμβόλαια. Τον Λιβάγια και τον Ολιβέιρα.

Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι, αλλά η ΑΕΚ ξεκινά έχοντας τα χρήματα του Μπάρκα στην άκρη. Και αν θέλει να έρθουν και τα επόμενα χρήματα από την Ευρώπη, από πωλήσεις και από μία πολύ καλή σεζόν πριν πάει στην «Αγιά Σοφιά», τότε δεν χωρούν λάθη.

ΥΓ: Για την υπόθεση Βράνιες επίσης δεν έχω να προσθέσω κάτι. Έχουν στερέψει τα λόγια για τον Βόσνιο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε (και ακόμη μπορεί) να βρει πάντως και με αυτά τα χρήματα (600.000 ευρώ το χρόνο) στόπερ με καλύτερα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και σε πιο παραγωγική ηλικία με μεταπωλητική αξία, αλλά και με το μυαλό μέσα στο κεφάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X