Κοτανίδου: «Είμαστε πολύ μακριά από το να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα»

Η ΑΕΚ παίζει μπάλα και οι άλλοι από τον καναπέ!
Photo Credits: INTIME

Η καθηγήτρια ΕΚΠΑ για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, συντονιστή της υγειονομικής επιτροπής της γγΑ, είχε χθες η αντιπροσωπεία της Super League και ζήτησε ουσιαστικά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, όμως η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι αρνητική.

Η SportDay μίλησε με την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος ειδικής επιτροπής, η οποία δήλωσε:

«Είμαστε πολύ μακριά από το να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση και αν η κατάσταση παραμείνει η ίδια, ούτε τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους».

Η Super League πάντως παρουσίασε χθες το εμπλουτισμένο σχέδιό της, το οποίο εμπεριέχει εμπεριστατωμένα ειδικά πρωτόκολλα και βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πηγές του υφυπουργείου, η συζήτηση ήταν ικανοποιητική και θα συνεχιστεί εντατικά τις προσεχείς ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και το εξιδεικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Super League.

Παράλληλα, έγινε αναφορά σε επιπλέον κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού, έπειτα και από την προχτεσινή ψήφιση των διατάξεων για τις μειώσεις στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και στη φορολογία συμβολαίων των προπονητών, ώστε να εξομοιωθεί με εκείνη των αθλητών.

Εκ μέρους της Super League συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, ο υπεύθυνος ιατρός για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, Ξενοφών Ρούσσης και τα μέλη της επιτροπής, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου.

Πάντως, αν δει κανείς την καμπύλη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, διαπιστώνει καθημερινά ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ηδη χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε μία σειρά μέτρων. Η χώρα κινδυνεύει από ένα δεύτερο κύμα πανδημίας και τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα σε σχέση με την άνοιξη, δεδομένου ότι η χώρα οικονομικά δεν αντέχει άλλη καραντίνα.

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι πολύ δύσκολα θα δούμε τον Σεπτέμβριο να ανοίγουν τα γήπεδα για το κοινό με βάση την εξέλιξη της πανδημίας. Συνεπώς και το βοήθημα της μείωσης του ΦΠΑ στα εισιτήρια θα είναι δώρο-άδωρο, αφού δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι και δεν θα κόβονται εισιτήρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X